Fedezze fel az új AGON PRO esport monitorokat

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 20.

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

AGON PRO AG324UX: 4K felbontás, 144 Hz képfrissítési sebesség, 1 ms GtG és HDR400 támogatás

A gaming közösség legendái végre igazán legendás felszerelést kapnak. A csatatéren való győzelem érdekében a legendák nem tűrnek meg kompromisszumokat, és a rendelkezésre álló legmagasabb szintű felszerelésre van szükségük. Az AGON by AOC új AGON PRO modelljeivel az esport profik, a professzionális streamelők és a hardcore játékosok megtapasztalhatják, hogy ezek a képernyők milyen közel állnak a tökéletességhez.

A 31,5 hüvelykes AG324UX modell 3 oldalon keret nélküli díjnyertes (reddot design award) dizájnnal rendelkezik. A nagy teljesítményű IPS panel natív 4K felbontással (3840 x 2160) rendelkezik és akár 144 Hz képfrissítési sebességre is képes (DisplayPort 1.4 DSC-vel). A HDMI 2.1 funkciónak köszönhetően a monitor teljes mértékben kompatibilis azokkal az új generációs konzolokkal, amelyek támogatják a 4K @ 120 Hz képernyőket. Az AG324UX 1 ms GtG és MPRT válaszidejével a játékosok az AMD FreeSync Premium Pro és az NVIDIA G-Sync kompatibilitásnak köszönhetően gyors, szellemképektől, akadozástól és szakadozástól mentes játékot tapasztalhatnak meg. Az AG324UX emellett 1,07 milliárd színnel rendelkező kiemelkedő színpalettát kínál és támogatja a DCI-P3 színskála 99,8% területét, valamint az élethű képalkotás érdekében a DisplayHDR 400 funkciót. Az audiovizuális élmény teljessé tételéhez a monitor DTS funkcióval rendelkező 8 W sztereó hangszórókat kínál.

 

 

A streaming közösség számára tökéletesen alkalmas, nagyméretű, 31,5 hüvelykes képernyő a mobileszközökkel való használathoz USB-C csatlakozóval is rendelkezik 90 W tápellátással, a Picture-by-Picture (kép a képben) mód pedig lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a legtöbbet hozza ki a nagyméretű 31,5 hüvelykes vászonból. A monitor 4 portos USB 3.2 elosztójához csatlakoztatott perifériákkal és a beépített KVM kapcsolóval a játékosok egy billentyűzettel és egérrel két számítógépet is (pl. asztali számítógépet / laptopot vagy streaming számítógépet) vezérelhetnek.

Annak érdekében, hogy a felhasználók megmutathassák egyedi stílusukat, a monitor elöl és hátul RGB világítást, valamint AGON logó kivetítőt kapott. A monitor robusztus lábazata magasságbeállítás, dönthetőség, elforgathatóság és billentés széles skáláját kínálja az optimális ergonomikus pozíció beállításához. A képernyő beállításainak a különböző játéktípusokhoz történő menet közbeni módosítása érdekében a játékosok kényelmesen használhatják a mellékelt vezetékes QuickSwitch távirányítót vagy a G-Menu szoftvert, míg az OSD olyan játék-specifikus funkciókat kínál, mint a Game Colour (szaturáció), a Shadow Control, a Frame Counter és a Dial Point (célkereszt a képernyőn).

A 27 hüvelykes AG274FZ ragyogó specifikációkat kínál az FPS rajongók számára. Ez a natív FHD felbontással (1920 x 1080) rendelkező gyors IPS panel 260 Hz-re túlhúzható 240 Hz képfrissítési sebességet (DP 1.4 által) és 1 ms GtG válaszidőt biztosít. Az AG274FZ ugyanazt a díjnyertes dizájnt nyújtja, valamint árnyékoló pajzzsal és ugyanolyan stabil, állítható magasságú lábazattal rendelkezik. A felhasználó által testre szabható RGB-világítás, a QuickSwitch az egyszerű OSD-beállításokhoz, a két 5 W hangszóró DTS hangzással és a 4 portos USB elosztó tovább növeli a modell használhatóságát és sokoldalúságát. Az akadozás és a szakadozás kiküszöbölése érdekében a monitor támogatja az Adaptive-Sync funkciót. Az erőteljes, természetes színek érdekében a monitor támogatja a 110,5% sRGB lefedettséget és a nagy dinamikatartományt biztosító DisplayHDR 400 funkciót.

Az AGON PRO modellek 2021 szeptemberétől lesznek elérhetőek a közvetkező ajánlott kiskereskedelmi árakon:  AG324UX – 1139 € és AG274FZ – 489 €.

Kulcsszavak: AGON by AOC, monitor, AGON
Vissza