Már a társasházak ajtóit is a mobiltelefon nyitja

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 25.

Az applikáció alapú, irodaházi beléptetőrendszer mostantól elérhető társasházaknak is. A TabLog Home egy kényelmesebb, jóval sokoldalúbb megoldást kínál mind a lakóknak, mind az üzemeltetőknek.

Az állami támogatásoknak, illetve az építőipari árak változásának köszönhetően rendkívüli verseny alakult ki az ingatlanpiacon. Az árak nem várt mértékben növekedtek az elmúlt időszakban, amelyekre a bankok kedvező hitelkonstrukciókat ajánlanak. Ennek köszönhetően nőtt az igény a kisebb alapterületű fenntartható társasházi ingatlanokra. 

Az említett tendencia az ingatlanfejlesztőkre is nagy nyomást helyez, hiszen a vásárlók igényei változnak és egyre többet szeretnének kapni. Fontos, hogy a vásárlás során a számunkra leginkább megfelelő otthonhoz jussunk. Természetesen érdemes megnézni, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt lakóingatlan, milyen építőanyagból épült, milyen a kiválasztott ingatlan elrendezése és mekkora az alapterülete, de fontos hogy olyan szempontokat is figyelem előtt tartsunk, amelyek eddig háttérbe szorultak. A piacon ma már gyakoriak a diverz ajánlatok, amelybe nem csak maga az ingatlan tartozik, hanem a társasházakhoz tartozó különböző szolgáltatások is.

Sok okos megoldás van jelen a piacon, amelyek megtudják könnyíteni a mindennapjainkat az otthonunkban. Az új technológiák megjelenésével a piacon, amelyek nem csak kényelmi szolgáltatásokat nyújtanak de csökkentik az ökológiai lábnyomot, növelik a biztonságot és a kényelmet is. 

Nem ritka, hogy Wi-Fi hálózatot építenek ki a közös terekben, vagy kamerákat helyeznek el, a biztonsági szint növekedése érdekében.

A TabLog Home kulcs nélküli belépése az egyik ilyen előny, amelyet a digitális fejlődés kínál a lakók számára. Az intelligens, kulcsnélküli belépést segítő rendszer teljessé tudják tenni az adott társasház kényelmi és biztonsági fokát. Rengeteg előnyt rejt magában a társasház ajtajainak felokosítása, mind a lakók mind az üzemeltetés számára.

A kulcsokat, beléptető bilétákat felválthatja a mobiltelefonunk, amelyet mindig magunkkal viszünk és folyamatosan a zsebünkben, vagy kéznél a táskánkban van, így mindig kitudjuk majd nyitni azokat az ajtókat, ahol telepítve van a rendszer. A ki- és belépéseket az Admin felületen a megfelelő jogosultsággal rendelkező személy megtekintheti, így listázható, hogy ki és mikor lépett be, vagy ki a kapun. A biztonság növelése érdekében beépítettünk a rendszerbe egy vészhelyzeti modult, amely segítségével az esetleges vészhelyzeti eseményekről a ház minden lakója rögtön értesülhet, ilyen például a lakástűz, tároló beázás vagy akár gázszivárgás is.

Az esetleges káresetek elhárítása megkönnyítheti, amennyiben a közös képviselet által delegált szerelőknek jogosultságok adunk a közösterekbe való belépéshez, ennek segítségével segíteni tudjuk a munkájukat.

A telefonos applikációk keresztül lehetősége van  a felhasználónak meghívni vendégeit, akik - amennyiben a meghívó fél ezt engedélyezte- ugyanúgy beléphetnek a közös terekbe, mint az ingatlantulajdonosok, de lehetőség van arra, is, hogy megérkezésükkor a kaputelefon videóképét a mobiltelefonunk kijelzőjén jeleníthessük meg, majd az applikáción keresztül egy gombnyomással nyitható a kapu.

A TabLog Home rendszere széleskörű beállításokat tesz lehetővé, a felhasználók, üzemeltetők számára, meghatározhatóak akár a közösségi terek vagy a belépőknek a jogosultságai is. 

A TabLog Home rendszere ráadásul kisebb befektetéssel, akár utólagosan is megvalósítható. A lakók számára egy új kényelmi szintet kínál, mely a jelenlegi kínálati piacon egy addicionális előnyt biztosíthat az ingatlanfejlesztőknek.

Kulcsszavak: TabLog, okostelefon
Vissza