Xiaomi okostelefonnal rögzített rövidfilmet mutat be a Xiaomi

Kütyü Magazin - 2021. augusztus 31.

A Xiaomi bejelentette legújabb, “One Billion Views” című rövidfilmjének megjelenését, melynek főszereplője az ismert tech influenszer, Arun Maini, más néven “MrWhoseTheBoss”. Az influenszer rövidfilmjét a Xiaomi filmfesztiváljának megrendezése kapcsán mutatták be. Az ezentúl minden évben jelentkező esemény aktuális témája a világjárvány után kialakulni látszó “új normális” világa. A filmfesztivál augusztus 31-én, kedden veszi kezdetét.

 

A "One Billion Views" című rövidfilmben Arun arról beszél, hogyan vált elismert technológiai influenszerré az elmúlt tíz évben, és arról a mérföldkő jelentőségű pillanatról is, amikor a YouTube csatornája elérte az egymilliárdos nézettséget. 

A fesztivál témájához, "Az új normális" igazodva Arun a változó alkotói környezetről is kifejti a nézeteit: a kezdeti időszak és a videós tartalomkészítés kihívásain keresztül mutatja be, hol tart most az okostelefon-technológia, amely ma már minden felhasználó számára lehetővé teszi, hogy minden eddiginél könnyebben hozzon létre és osszon meg tartalmakat az eszközeiről.

"Ha az elején, tíz évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy ilyen messze fogok jutni, csak kinevettem volna. Sok minden változott, amióta elkezdtem, többek között volt egy globális világjárvány. Ám minden nehézség ellenére, ennek az időszaknak az egyik pozitívuma az volt, hogy elhozta tartalomkészítők reneszánszát. Ezt nemcsak az otthonaikba bezárkózó emberek új tartalmak iránti igénye váltotta ki, hanem az is, hogy a zsebünkben lévő okostelefonnal könnyedén készíthetünk tartalmakat" – mondta Arun. 

Azt, hogy a tartalomkészítés mennyire egyszerűvé és mindenki számára elérhetővé vált manapság, az mutatja a legjobban, hogy magát a rövidfilmet is teljes egészében a Xiaomi Mi 11 Ultra* prémium kategóriás zászlóshajó okostelefonjával forgatták. Ebben a készülékben debütált a GN2 kameraérzékelő, amely forradalmasította az okostelefonokkal való fényképezést és videózást.

"Őszintén hiszem, hogy a komputerizált fényképezés és videózás, amelyet a telefonokon kezdünk tapasztalni, lesz a filmek jövője. Semmi sem fogható az okostelefonok kényelméhez, hordozhatóságához és csatlakoztathatóságához" – tette hozzá Arun.

A "One Billion Views" rendezője, Mike Harvey e különleges történet megörökítésekor hosszú snittekkel dolgozott, ezzel is kiemelve az okostelefonnal történő felvételkészítés páratlan mobilitását. "A filmmel részben az volt a célunk, hogy inspiráljuk a jövő filmkészítőit" – mondta Mike Harvey. "Olyasmit akartam létrehozni, amiről sosem gondolnák, hogy okostelefonnal készült, azért hogy megmutassuk, hogy a mobilos filmkészítésnek ma már tényleg nincsenek határai. Ez a megközelítés kihívást jelentett technikailag, mivel számos különböző elemnek kellett tökéletesen együttműködnie, de úgy gondolom, hogy a végeredmény magáért beszél."

 

A "One Billion Views" csak egy ízelítő abból, mi minden lesz még terítéken az első alkalommal megrendezett Xiaomi Filmfesztiválon. Az augusztus 31-én, 14:00-kor kezdődő esemény élő közvetítéséhez a Xiaomi Global közösségi média csatornáin keresztül lehet csatlakozni.

A két évvel ezelőtt, 2019-ben indított Xiaomi Studios mindig is egy olyan projekt volt az alkotók számára, amelynek keretében tartalmat készíthetnek és történeteket oszthatnak meg a világgal. Steven Senshan, a Xiaomi Studios vezetője elmondta: "Amikor elindítottuk a Xiaomi Studios-t, nem csak azt tűztük ki célul, hogy a Xiaomi okostelefonokkal csodálatos filmeket készítsünk, hanem egy globális platformot is létre akartunk hozni, ahol az alkotók világszerte kibontakoztathatják kreativitásukat a Xiaomi készülékeivel. A Xiaomi Filmfesztivál ezeket a célokat egyetlen eseménybe sűríti, amely minden évben globális fórumot biztosít a pályafutásuk különböző szakaszaiban lévő filmkészítőknek, hogy találkozzanak és megmutassák a tehetségüket az egész világnak."

 

____

* Mi 11 Ultra hátlapi kamera: 50MP széles látószögű kamera, 48MP Sony IMX586 ultraszéles látószögű kamera, 48MP Sony IMX586 telefotó kamera. 

Vissza