Decemberben indul a DIGI Fiberlink 10G szolgáltatása

Kütyü Magazin - 2021. október 19.

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

A Fiberlink 10G és a Fiberlink 2.5G 3 szakaszban lesz elérhető az előfizetők számára. A főváros egyes kerületeiben történő tesztelési időszak után a szolgáltatás 2021 decemberében Budapest teljes területét fogja lefedni. 2022 márciusában 5 vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Szegeden, Győrött, Pécsett és Miskolcon élvezhetik a DIGI előfizetői a szolgáltatás nyújtotta előnyöket. Az utolsó szakaszban 2022 végéig a vállalat elérhetővé teszi a szolgáltatást minden, FTTH lefedettséggel bíró, főbb vidéki megyeszékhelyen.

A Fiberlink 10G szolgáltatás havidíja bruttó 5000 Ft, a Fiberlink 2.5G havidíja bruttó 4000 Ft. A szolgáltatásra az érintett ügyfelek decembertől kezdve adhatnak le igénybejelentést.

„A magyar távközlési piacon való 1998-as debütálása óta célkitűzése a DIGI-nek, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban biztosítsa a legjobb szolgáltatásokat előfizetőinek. Hisszük, hogy előfizetőnk életét nagyban meg tudjuk könnyíteni csúcstechnológiás szolgáltatásainkkal, ezért indítjuk el Magyarországon elsőként a 10 Gbit/s technológiás Fiberlink 10G-t, ezzel történelmet írva vezetékes szélessávú internet szegmensben. Szeretnék köszönetet mondani munkatársaimnak, akik odaadó és lelkiismeretes munkájukkal lehetővé tették ezt, csakúgy, mint előfizetőinknek, akik hűségükkel és bizalmukkal évek óta támogatják a DIGI-t.” – mondta el Dragos Spataru, a DIGI Kft. ügyvezető igazgatója.

A Fiberlink 10G-vel az előfizetők megtapasztalhatják a jövő internetének valós idejű előnyeit: megnövelt sebesség több, vezeték nélküli hálózathoz egyidejűleg csatlakoztatott eszközön, továbbfejlesztett home office és online tanulási élmény, kiváló kapcsolat és csökkentett késleltetés a játékrajongók számára és azonnali hozzáférés a kiemelkedő minőségű videó tartalmakhoz. Ezek az előnyök, valamint a 10G technológiával elérhetővé váló egyéb szolgáltatások egy lépéssel közelebb visznek minket a jövő megoldásaihoz.

Vissza