Akkumulátorral és távirányítású vászonburkolattal felszerelt tévéket mutat be az LG

Kütyü Magazin - 2021. december 17.

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES-en mutatja be új tévé-termékcsaládját, a Lifestyle készülékeket. Ezek közös jellemzője, hogy napjaink megváltozott, az otthonlétre fókuszáló életstílusához tervezték őket, így sokoldalú felhasználhatóságot és kényelmi funkciókat kínálnak, miközben a belső terekbe is elegánsan illenek. A Lifestyle termékcsaládba tartozó tévék segítségével irodává, edzőteremmé, művészeti galériává, műhellyé vagy akár szórakoztató központtá alakíthatjuk lakásunkat úgy, hogy a készülékek egyben az otthonunk megjelenését is feldobják. 

A termékcsalád az LG Objet TV (65Art90) és az LG StanbyME (27Art10) modellekkel debütál. Két olyan innovatív készülékről van szó, amely a hagyományos kijelzőtervezéstől eltérve új értéket és felhasználói élményt nyújt: a televíziók egyedülálló formavilágukkal és funkcionalitásukkal tökéletes kiegészítők napjaink multifunkcionális otthonaiban, ahol a munka, a tanulás, a szórakozás és a pihenés mind a mindennapok része.

 

A festővászonra emlékeztető kialakítású LG Objet tévé minimalista stílusával és a semleges színek finom használatával kölcsönöz kifinomultságot és vizuális harmóniát az enteriőrnek, így tökéletesen illeszkedik bármely belső térhez. Az LG Objet a hozzá tartozó LG Remote távirányító egyetlen gombnyomására a különleges szövetborításának felemelésével vagy leengedésével alkalmazkodik a felhasználó igényeihez. A szövetborítást leengedve a teljes képernyőn feltárul a nézői élmény, míg a kijelzőt csak részben lefedve a tévé egyéb, ún. életstílus-funkciói válnak elérhetővé. 

Amikor a vászon egyáltalán nem takarja a képernyőt, vagyis Full View üzemmódban az LG Objet televízió 65 hüvelykes OLED evo panelje és fejlett processzora lenyűgöző látványt teremt, élénk színekkel, kivételes kontraszttal és pontos színvisszaadással keltve életre bármilyen műfajú tartalmat. A kiváló képminőség mellett a prémium kategóriás tévé 80 W-os, 4.2 csatornás hangrendszerrel büszkélkedhet, amely mozikat idéző hangzásélménnyel járul hozzá ahhoz, hogy a néző teljes mértékben átadhassa magát az élménynek. Amikor a tévé Line View üzemmódban van, vagyis a vászon részben eltakarja a készüléket, a tévé kijelezheti az aktuális dátumot és időt, a Music/zene beállítást használva kényelmes zenelejátszóvá lényegül át, míg a Gallery/galéria funkcióban exkluzív űrfelvételeket és természeti témájú képeket mutat be.* 

 

A cserélhető vászonborítást — amely teljesen egyedivé teszi a készüléket a piacon — a kortárs textiljeiről és textiltermékeiről ismert dán Kvadrat gyártja. A vászon mindhárom választható színét — a Kvadrat bézst, a Kvadrat vörösfenyőt és a Kvadrat zöldet — úgy választották ki, hogy a televíziók a színek széles skálájához illeszkedve bármely enteriőr szerves részei lehessenek.

A készülék elhelyezése ugyanolyan elegánsan egyszerű, mint maga az Objet tévé kialakítása. A karcsú, mégis masszív televíziót úgy tervezték, hogy — akárcsak a modern galériákban kiállított képeket — a fallal 5 fokos szöget alkotva is fel lehessen szerelni. A különleges kábel-elvezetési rendszer úgy teszi lehetővé a külső eszközök, például egy set-top box vagy játékkonzol vezetékes csatlakoztatását, hogy közben nem zavarja meg a tévé letisztult, modern vonalvezetését. A készülék akár a falba süllyesztve is felszerelhető, így maximálisan integrálható a lakótérbe.** 

 

Az LG most debütáló Lifestyle termékcsaládjának másik újdonsága az LG StanbyME televízió, amely ideális választás napjaink tévénézési szokásaihoz. Lényegében egy különleges szórakoztatóközpontról van szó: a vezeték nélküli tévéképernyő egy mozgatható, rejtett kerekekkel ellátott állványhoz csatlakozik, a beépített akkumulátor pedig akár három órányi nézést tesz lehetővé két feltöltés között. Az LG StanbyME könnyen mozgatható egyik szobából a másikba, a 27 hüvelykes kijelzője pedig ideális méretű nemcsak filmek, tévéműsorok és streaming videotartalmak nézéséhez, hanem a családdal és munkatársakkal lebonyolított videokonferenciához és online előadások megtekintéséhez is.

 

Az LG StanbyME ergonomikus kialakításával páratlan kényelmet és nézői élményt kínál. A képernyő forgatható, dönthető, továbbá fekvő és álló formátumba elforgatva is egyaránt használható. A magasság szintén állítható, így a néző az aktuális használati módnak megfelelően testre szabhatja a képernyő pozícióját, optimális kényelmet biztosítva, akár az ágyban fekve, a konyhában főzve vagy a nappali kanapéján pihenve nézi a készüléket. A mobilos képernyőtükrözési funkcióval a tartalmak LG StanbyME-re történő streamelése szinte gyerekjáték, amely egyaránt zökkenőmentesen működik a legújabb Android és iOS rendszerű okostelefonokkal, illetve NFC-vel. Egy levehető tartó segítségével a néző a tévé tetejére helyezheti okostelefonját, így gyorsan és biztonságosan bonyolíthatóak le a videohívások, az online órák, illetve játszhatóak le a streaming tartalmak. A felhasználók a laptopjukat vagy számítógépüket vezetékes (USB, HDMI), illetve vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatják a StanbyME-hez.

 

Az olyan intuitív vezérlési lehetőségek, mint a távvezérlés vagy az érintés- és gesztusfelismerés, még szélesebb körű használhatóságot garantálnak az LG StanbyME számára. A kifejezetten ehhez a termékhez tervezett és a felhasználók személyes tévénézési élményére szabott felhasználói felület nem hasonlít egyetlen más konkurens megoldáshoz sem. A Lifestyle sorozat másik modelljéhez hasonlóan az LG StanbyME is visszafogott, modern dizájnnal rendelkezik, amely kiválóan illeszkedik a lakásbelső-stílusok széles palettájához — ezt szolgálja az exkluzív Pure Beige / tiszta bézs színben pompázó szövetszerű hátsó burkolat is. Amikor nem tévéként használják, az LG StanbyME gyönyörű műalkotások, fényképek vagy egy órával kiegészített naptár megjelenítésével segíthet az otthonos hangulat megteremtésében.

 

Azok, akik január 4-én 17 órakor ellátogatnak a www.LG.com/CES2022 weboldalra, elsőként tekinthetik meg az új Lifestyle televíziókat.

_________________

*  Ha Line View üzemmódban történik a Gallery funkció kiválasztása, készülék automatikusan átvált Full View módra.

**  A falba süllyesztés külön tartozékokat igényel, használat előtt le kell szerelni az LG Objet TV-hez mellékelt konzolt.

Vissza