A Philips vezeték nélküli modellekkel bővíti az AV platformot

Kütyü Magazin - 2022. január 27.

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

A Philips Fidelio vezeték nélküli AV-rendszer a szabadalmaztatott DTS Play-Fi technológián alapul, prémium, alkalmazásvezérlésű multi-room audioplatformot kínál, hogy egyszerű és zökkenőmentes kapcsolatot és streamelést biztosítson a lakásban minden kompatibilis televízió, mobileszköz, hangprojektor és hangszóró között. 

Az új Philips Fidelio termékcsalád „intelligens” ökoszisztémával működik, ezáltal minden hangszóró „észleli” másik eszköz csatlakozását, legyen az a Philips Fidelio FB1 hangprojektor Philips Fidelio FW1 mélynyomóval, vagy a Philips Fidelio FSI hozzáadása hátsó sugárzóként, vagy egy második Philips Fidelio FS1 hozzáadása sztereó pár létrehozásához, a termékek az automatikus beállítások által a lehető legjobb akusztikai teljesítményt nyújtják.

 

Philips Fidelio FB1 soundbar: a teret betöltő, magával ragadó hangteljesítmény 

A Philips Fidelio FB1 egy diszkrét, karcsú vonalvezetésű 7.1.2 hagprojektor, amelyet kifejezetten a legújabb keret nélküli, minimalista high-end TV-k kiegészítésére terveztek, 15 meghajtóval és 310 W RMS teljesítménnyel, hogy hatalmas, az egész teret betöltő, magával ragadó hangteljesítményt biztosítson. 

A hangsugárzó független rekeszekre van felosztva az LCR (bal-center-jobb) szekciók elválasztásához, hogy minimálisra csökkentsék az áthallást és biztosítsák a kiemelkedő felbontást/tisztaságot. Az LCR csatornák mindegyike tartalmaz egy pár középső hangsugárzót is a magashangszóró két oldalán elhelyezve, a klasszikus D'Appolito-elrendezésben, a közép- és magas tartományok jobb integrálása érdekében. A hangprojektor két végén elhelyezett oldal irányú hangsugárzók a hangzást még teltebben sugározzák a helyiségben, a lenyűgöző surround hatás eléréséhez. 

További kiterjesztést biztosít a hangprojektoron elhelyezett két speciális Dolby Atmos magas hangsugárzó, amelyek a két mélynyomót tartalmazó, dedikált basszusrekesz két oldalán helyezkednek el.

A Philips Fidelio jellegzetes, kiváló minőségű kialakításához tartozik a Muirhead bőrborítás a hangprojektor lekerekített peremén, továbbá az akusztikailag transzparens fémháló. Mindezt úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a Philips prémium TV-modellekhez.

  

A Philips Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó: kiváló minőségű hangzás és kivitel

A Fidelio FW1 vezeték nélküli mélynyomó egy nagy, lefelé sugárzó 8”-os mélyhangszórót tartalmaz, amelyet két, oldalra szerelt, nagyméretű passzív sugárzó egészít ki – „back-to-back” működéssel –, és egy 200 W RMS teljesítményű erősítővel, mély, gyors és részletes basszusokat biztosít. Filmekhez és zenéhez egyaránt ideális. A Muirhead bőr és fa bevonatok, valamint szálcsiszolt alumínium borítás kiváló minőségű, kifinomult megjelenést és érzetet kölcsönöz az FW1-nek.

    

A Fidelio FS1 vezeték nélküli hangszóró: prémium design 

A Fidelio FS1 vezeték nélküli hangsugárzó sokoldalú, háromutas, rugalmas kialakítású, ami ideálissá teszi arra, hogy akár önálló egységként, akár sztereó párként, akár 7.1.4-es rendszerben szatellit hangszóróként legyen használható az FB1 és FW1 hangsugárzókkal együtt.

A kifinomult felépítés egy előre sugárzó magashangszórót, egy ferdén felfelé sugárzó középhangszórót és egy lefelé sugárzó mélyhangszórót foglal magába, amelyek a doboz külön e célra kialakított részében találhatók. A basszusteljesítményt tovább erősíti két passzív sugárzó. A bőséges 60 W RMS teljesítmény lehetővé teszi, hogy az FS1 közepes és nagyobb méretű helyiségekben is nagyszerűen teljesítsen.

A Fidelio FS1 önmagában vagy egy Fidelio AV rendszer részeként is lenyűgözően néz ki, a többihez hasonló prémium európai dizájnnal, Muirhead bőr és fém keverékével. Ez a kiváló minőségű kivitel ritkán található meg ebben a piaci szegmensben. A páratlan, magával ragadó AV élmény eléréséhez az FS1 beépített LED fényforrásokat is tartalmaz, amelyeket úgy terveztek, hogy együtt és szinkronban működjenek a Philips Ambilight TV-kkel – így az Ambilight hatás az egész helyiségre kiterjed.

Vissza