A Philips monitorok az elsők között kapják meg a TCO Certified tanúsítványt

Kütyü Magazin - 2022. január 16.

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

Sokkal több egy puszta ökocímkénél

Az IT-termékek világelső fenntarthatósági tanúsító szervezeteként a TCO Certified azonosítja a problémákat, és biztosítja, hogy az iparág fenntarthatóbb lépéseket tegyen. A tanúsítvány tartalmazza a naprakész kritériumok átfogó rendszerét, a független ellenőrzést és egy strukturált rendszert a folyamatos javítás érdekében, hogy valódi és tartós változást mozdítson elő. 

A fenti Philips monitorok rendelkeznek a TCO Certified Generation 9 tanúsítvánnyal.

 

Szélesebb körű környezeti és társadalmi kritériumok az életciklus során

A TCO Certified 9. generációjának tanúsítványára való jogosultsághoz a termékeknek a legfrissebb tanúsításhoz képest is szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük, különböző kategóriákban, többek között: társadalmi szempontból felelős gyártás, körforgásos gazdaság, nem veszélyes vegyi anyagok, valamint a termék teljesítménye és az energiahatékonyság közötti egyensúly. Független szakértők által több, mint 40 új Fenntarthatósági Teljesítménymutató (Sustainability Performance Indicator, SPI) került összegyűjtésre és ellenőrzésre.

A fenntarthatóság tudatosítása egy folyamat a gyártók és a fogyasztók számára egyaránt. Egyrészt a TCO Certified tanúsítvány kiváló mód arra, hogy a márkák felelősen járjanak el a környezettel és a társadalommal szemben. Másrészről nagyobb átláthatóságot kínál a környezetvédelemre tudatosan törekvő fogyasztóknak, azzal hogy lehetőség nyílik TCO Certified címkével ellátott termékek választására.

 

A fenntarthatóság új szintre emelése

A Philips monitors a termék teljes életciklusa során kulcsfontosságú referenciaértékként tartja számon a fenntarthatóságot. A TCO Certified 9. generációs tanúsítványa garantálja, hogy a Philips monitorok gyártása a környezet és a biztonság szem előtt tartásával, felelősen történik, a monitorok pedig egy sor energiatakarékos, innovatív és környezetbarát technológiát tartalmaznak, amelyeket olyan ellátási láncban gyártanak, amelyben a fenntarthatóság és az etikus eljárás prioritást élvez.

Például a Philips monitorok két alapvető környezetbarát funkciója a legtöbb termékben megtalálható: A PowerSensor akár 70%-os energiamegtakarítást biztosít azáltal, hogy a felhasználó távolléte esetén csökkenti a monitor fényerejét, míg a LightSensor a képernyő fényerejét a környezeti fénynek megfelelően állítja be. A Philips 242B1G és a Philips 272B1G modellek a világ két leginkább energiahatékony monitorának számítanak, amelyek az energiahatékonyság új szintjét biztosítják a termelékenység veszélyeztetése nélkül.

 

A visszaadás ereje

A Philips monitors aktívan dolgozik egy átlátható és etikus folyamat kialakításán. A tudatosság növelése és a felhasználók energiafogyasztás minimalizálásában illetve fenntartható döntések meghozatalában való támogatása mellett a Philips monitors aktívan hozzájárul az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának megvalósításához is, ahol a legnagyobb hatást érhetik el. 

Vissza