A TCL bemutatta a teljes 2022-es portfólióját

Kütyü Magazin - 2022. április 12.

A TCL Electronics, a globális TV iparág egyik kulcsszereplője és vezető szórakoztatóelektronikai vállalata a legújabb háztartási készülékeinek, új mosógépeinek, továbbá a kibővített AI x IoT ökoszisztémájának (ami mostantól új klímaberendezéseket, robotporszívókat és légtisztítókat foglal magában) segítségével erősíti meg pozícióját 2022-es évre.

A TCL emellett bemutatja az új C szériás Mini LED QLED TV-it a legfejlettebb és legokosabb funkciókkal, valamint további technológiai fejlesztéseket a Mini LED modellek legújabb generációjához.

Előre tekintve, a fogyasztók igényeit figyelembe véve, a TCL 2022-es termékcsalád új soundbar szériát is tartalmaz, köztük a TCL exkluzív díjnyertes RAY•DANZ technológiájának második generációjával.

 

A nagyobb és kisebb háztartási készülékek egyre bővülő választéka a kényelmesebb hétköznapokért

Miután 2021-ben bemutatták az első TCL klímaberendezéseket Európában, a vállalat most, 2022-ben bemutatja új, FreshIN elnevezésű prémium légkondicionálóját. Ez az elegáns készülék könnyedén és gyorsan ellensúlyozza a kellemetlen hőmérsékletingadozásokat a helyiségen belül.

Idén még elérhetővé válik a TCL P2 széria mosógépei, melyek gőzprogramjai a leggyakrabban előforduló baktériumok eltávolítására, valamint a leghigiénikusabb védelem biztosítására szolgálnak. A készülék automatikusan adagoló rendszere intelligensen kiszámolja az egyes ciklusokhoz szükséges mosószer, öblítő és víz pontos mennyiségét. Az új TCL P2 mosó- és szárítógép Air Refresh programmal érkezik, amely mindössze 25 perc alatt eltávolítja a kellemetlen szagokat mosószer hozzáadása nélkül.

A TCL a 2021 decemberében Európában bemutatott okos IoT háztartási kisgépeinek továbbfejlesztésén is dolgozott. Az új Sweeva robotporszívók (Sweeva 3000M és 3500M) és a Breeva légtisztítók (Breeva Pro 700-as és 400-as széria) még idén megvásárolhatóak lesznek. Ezek a TCL okoseszközök a TCL Home App alkalmazással vezérelhetők, és kompatibilisek a Google Assistant és az Amazon Alexa hangasszisztenssel is.

 

A TCL új, C szériás tévéi kivételes szórakozási élményt nyújtanak

A TCL idén is az új szlogen (Inspire Greatness) által vezérelve fejlesztette az új Mini LED és QLED TV kategóriát a valaha volt legmodernebb szórakozási élmény érdekében.

Azzal a szándékkal, hogy a Mini LED TV szegmens vezető szereplőjévé váljon, a TCL jelentős fejlesztéseket hajtott végre a TCL Mini LED technológiában. A TCL Mini LED TV-k szélesebb kontraszttal, nagyobb fényerővel és akadozásmentes mozgásmegjelenítéssel most még jobb vizuális élményt kínálnak a felhasználóknak.

Az új Red Dot Design díjas TCL C93 és C83 Mini LED technológiával és Google TV-vel rendelkező tévék elképesztő mozi- és szórakozási élményt nyújtanak filmek és tévéműsorok nézéséhez, videojátékokhoz, otthoni edzéshez és még sok máshoz. A TCL C93-as széria, a márka zászlóshajója erőteljes hangrendszerrel, több ezer Mini LED-del és közel 2000 helyi fényerőszabályzási zónával érkezik. A TCL C83-as sorozat a legújabb generációs 144 Hz-es Mini LED panelt, a QLED technológiát és a 4K HDR Premium 1000 támogatást ötvözi a precíz kontraszt, valamint a rendkívüli HDR élmény érdekében.

A TCL QLED TV kínálatban megtalálható új TCL C73 QLED technológiával, 4K HDR Pro kompatibilitással és 144 Hz-es Motion Clarity Pro kijelzővel kelti életre a képen megjelenő tartalmat a gaming és szórakozás szerelmesei számára. Sőt, a Game Master Pro, HDMI 2.1, ALLM, 144 Hz VRR, Freesync Primium, TCL Game Bar és a legújabb HDR formátumok (beleértve a HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ) támogatásával kompromisszummentes szórakozást biztosít, legyen szó HDR filmekről, sportműsorról vagy játékról. Annak érdekében, hogy az európai felhasználók széles rétegének minőségi szórakozási lehetőséget kínáljon, a TCL most dobja piacra a TCL C63-as szériát. A 4K QLED TV képes TV-t úgy tervezték, hogy a végtelen lehetőségekkel teli Google TV-vel kivételes audiovizuális élményt és még több színt biztosítson.

Végül, a teljes TV portfóliót lefedve, a megfizethető technológia biztosítása érdekében a TCL piacra dobja új 4K HDR tévéit: a TCL P73-as és a P63-as sorozatot.

 

Jelentős előrelépés a hangzás terén az exkluzív TCL RAY•DANZ technológiával

A Dolby Atmos soundbar szegmens európai piacvezetőjeként a TCL a még jobb, magával ragadó hangélmény elérése érdekében kifejlesztette és 2020-ban bevezette az innovatív és díjnyertes RAY•DANZ technológiát. Az egyedülállóan kialakított hangszórókkal, amelyek gazdagabb és homogén hangszínt hoznak létre.

2022-ben a TCL piacra dobja a RAY•DANZ technológia második generációját, az új Red Dot Design díjnyertes TCL C935U soundbart: az 5.1.2 csatornás, Dolby Atmos támogatású hangprojektor RAY•DANZ technológiával van felvértezve. 

 

Idén tavasszal, hogy a TCL mindenki számára jobb hangélményt kínáljon, egy új, megfizethető és könnyen beállítható soundbart (TCL S522W) és egy 3.1 csatornával rendelkező, kiváló minőségű, vezeték nélküli mélynyomóval rendelkező 350W teljesítményű hangprojektort (TCL P733W) is bemutat.

 

Eddigi eredmények és lehetőségek a TCL számára

Ezek az új termékek szorosan összhangban vannak a TCL új, „Inspire Greatness” szlogenével. A TCL küldetése továbbra is az, hogy az emberek életét kényelmesebbé tegye a kiemelkedő minőségű okos termékekkel, versenyképes áron, mindig a fogyasztókat előtérbe helyezve. Manapság a TCL minden eddiginél inkább feszegeti a technológia határait, és kulcsszerepet szeretne játszani a vásárlók életében azáltal, hogy inspirálja őket, és segít őket a kényelmesebb otthoni környezet megteremtésében.

Amióta a TCL 2021-ben bemutatta új, fejlett okos termékeit és szolgáltatásait, piaci részesedése, versenyképessége nőtt, és komoly eredményeket ért el egy kihívásokkal teli piacon. Az Omdia szerint a TCL TV globális piaci részesedése 2021-ben 11,5%-ra növekedett, amivel stabilan a 3. helyen áll globális szinten. A TCL TV üzletág globális bevétele pedig éves szinten 24,3%-kal. 49,27 milliárd hongkongi dollárra (6,3 milliárd USD) nőtt. A Mini LED-ek terén szerzett előnyére támaszkodva a TCL jelentős növekedést ért el a közép- és felsőkategóriás televíziók értékesítési volumenében: a QLED TV és a Mini LED TV értékesítési volumene 53,8%-kal, illetve 50,5%-kal nőtt az előző évhez képest, illetve Európában a 2021-es QLED és Mini LED C sorozat sikerével a TCL látványos eredményeket és nagy növekedési görbét ért el, éves szinten 52,2%-kal nőtt a TCL tévékből származó árbevétele.

A TCL 2018 óta úttörő a Mini LED szegmensben és folyamatosan halad előre a vadonatúj TCL Mini LED TV modellek jelentős technológiai fejlesztéseivel, hogy jobbnál jobb élményt biztosítson. Amellett, hogy egy igazán kedvelt TV márka, a TCL sikeresen bővítette több kategóriában is a kínálatát, hogy egy okos otthoni ökoszisztémát hozzon létre a legjobb technológia segítségével. 

2022-ben a TCL ráerősít a háztartási készülékekkel kapcsolatos stratégiájára Európában és egyre bővülő kínálatot biztosít, hogy megfeleljen az emberek új elvárásainak az egészséges életmód és a könnyebb otthoni élet terén is.

Vissza