A Kingston Digital bemutatta automatikus „USBtoCloud” mentést végző USB-meghajtóját

Kütyü Magazin - 2022. július 6.

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

A Kingston IronKey Locker+ 50 több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetőségét biztosítja komplex és „passphare” módban. Komplex módban 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, míg a nemzetközi karaktereket is támogató, új „passphrase” módnál a felhasználó 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot vagy szólistát állíthat be jelszóként. A sikertelen jelszómegadási kísérletek számának csökkentésére aktiválható a „szem” szimbólum, amely láthatóvá teszi a jelszót bevitel közben. A felhasználói jelszó elfelejtése esetén az adminisztrátori jelszó segítségével is hozzá lehet férni a meghajtó adataihoz, illetve újra be lehet állítani a felhasználói jelszót. 

 

A kisméretű fémházba szerelt és beépített kulcskarikával is ellátott LP50 tervezésekor a Kingston a kényelmes használatot tartotta szem előtt. A meghajtó opcionális „USBtoCloud” (by ClevX) funkciójával a felhasználó bárhová magával viheti és bárhol elérheti adatait. Az LP50 nagyon egyszerűen beállítható, függetlenül attól, hogy a felhasználó a Google Drive, a OneDrive (Microsoft), az Amazon Cloud Drive, a Dropbox vagy a Box segítségével kezeli személyes felhőtárhelyét. Ráadásul az összes szükséges szoftver és biztonsági funkció megtalálható a meghajtón, így nem kell külön alkalmazásokat telepíteni. Az LP50 Windows és macOS környezetben is működik, azaz a felhasználó több rendszeren is dolgozhat. 

 

 

„Örömünkre szolgál, hogy az IronKey Locker+ 50 bevezetésével újabb nagyszerű lehetőséget kínálhatunk azoknak, akik kényes személyes vagy üzleti adataik tárolásához keresnek megoldást. Az LP50 rendelkezik a legkeresettebb funkciónkkal, a két jelszó beállításának lehetőségével, és az új »passphrase« móddal, amellyel könnyebben megjegyezhető jelszót választhatunk magunknak” – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

 

 

A Kingston IronKey Locker+ 50 16 GB-128 GB kapacitású változatokban kapható. Öt éves korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.

 

A Kingston IronKey Locker+ 50 jellemzői és specifikációja:

•  Hardveresen titkosított USB-meghajtó XTS-AES titkosítással: Beépített védelemmel óvja a fontos adatokat a BadUSB és Brute Force jellegű támadások ellen.

•  Több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetősége a komplex/„passphrase” móddal: Az adminisztrátor új  felhasználói jelszót állíthat be a felhasználói adathozzáférés helyreállításához.

•  Új „passphrase” mód: A felhasználó a komplex és a „passphrase” jelszavas mód közül választhat. A passphrase lehet numerikus PIN, szóközöket tartalmazó mondat, szólista vagy akár dalszöveg – 10-64 karakter hosszúsággal.

•  Automatikus mentés személyes felhőtárhelyre: Az IronKey Locker+ 50 meghajtón tárolt adatok a személyes felhőtárhelyen is elérhetők. 

•  További biztonsági funkciók: A hibás jelszómegadási kísérletek számát és a kapcsolódó frusztrációt csökkenti a „szem” gomb, amely megjeleníti a jelszót bevitel közben. A virtuális billentyűzet elrejti a jelszóbevitelt a billentyű-/képernyőnaplózó alkalmazások elől. 

•  Interfész: USB 3.2 Gen 1

•  Kapacitás: 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB

•  Csatlakozó: Type-A 

•  Sebesség:

          USB 3.2 Gen 1

             16 GB–128 GB:145 MB/s olvasás, 115 MB/s írás

          USB 2.0

             16 GB–128 GB: 30 MB/s olvasás, 20 MB/s írás

•  Támogatott felhőszolgáltatások: Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon S3, Dropbox,Box

•  Méret: 60,56 mm x 18,60 mm x 9,60 mm

•  Üzemi hőmérséklet: 0°C to 60°C

•  Tárolási hőmérséklet: -20°C–85°C

•  Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1

•  Minimális rendszerkövetelmények: Két (2) egymást követő szabad meghajtó-betűjel szükséges a használathoz

•  Garancia/támogatás: Korlátozott 5 éves garancia, ingyenes műszaki támogatás. Minden IKLP50 meghajtóhoz 5 évre szóló licenc jár a „USBtoCloud” szolgáltatáshoz (aktiválástól számítva). A szoftverlicenc lejáratakor az „USBtoCloud” további licenclehetőségeket kínál közvetlenül a ClevX-től.

•  OS-támogatás: Windows 11, 10, 8.1, macOS (v. 10.14.x - 12.x.x)

Vissza