HONOR 70, a MagicOS 7.0 és új tervek az IFA 2022-es termékbemutatón

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 3.

A HONOR a berlini IFA-n tartott „Összekapcsolunk a jövővel” című sajtótájékoztatóján megerősítette a nemzetközi piac iránti elköteleződését. Az eseményen a márka bejelentette új dupla csúcskategóriás stratégiáját, aminek keretében Európába és más nemzetközi piacokra is eljuttatja a következő hajlítható kijelzős, valamint a legújabb csúcskategóriás okostelefonokat. 

A márka bemutatta a MagicOS 7.0-t is, ami egy mindent felölelő operációs rendszer, melynek középpontjában az együttműködés áll. A platform nemcsak az Androiddal, hanem a PC és az IoT operációs rendszerekkel is kimagaslóan kompatibilis. Célja a nyitottság és a zökkenőmentes együttműködés okostelefonok, tabletek, PC-k és más IoT eszközök között. Ezeken túl három új termékkel is gazdagította innovatív termékportfólióját a márka: ezek a HONOR 70, a HONOR MagicBook 14 és a HONOR Pad 8. Utóbbi a cég első olyan tablete, ami Kínán kívül is elérhető lesz. Magyarországra egyelőre a HONOR 70 érkezik szeptember 5-étől. 

„Megalakulásunk óta arra törekszünk, hogy olyan értékkel járuljunk hozzá az iparhoz, mely által egy jobb jövőt teremthetünk mindenkinek. Ezért is köteleződtünk el az innováció mellett” – mondta George Zhao, a Honor Device Co, Ltd. vezérigazgatója. „A MagicOS 7.0 bevezetésével, valamint a fitness és egészségügyi megoldásokkal vonzó lehetőségeket kínálunk azoknak az európai és nemzetközi fogyasztóknak, akik prémium felhasználói élményt keresnek a piacon.”

 

A MagicOS-szel és a dupla csúcskategóriás stratégia segítségével kapcsolunk össze a jövővel

A HONOR mindig tudatosan akart innovatív lenni, és ténylegesen fontos felhasználói előnyöket biztosítani. Az IFA 2022-n leleplezett új dupla csúcskategóriás stratégia keretében Európába és a világ egyéb régióiba is elhozza hajtogatható zászlóshajó készülékét és csúcskategóriás okostelefonjait.

A HONOR leleplezte a MagicOS 7.0-t is, egy új operációs rendszert, amit azzal a céllal terveztek, hogy tökéletes élményt biztosítson a platformok és a készülékek között. Kimagaslóan kompatibilis az Android, illetve a PC és IoT operációs rendszerekkel, így az eltérő op-rendszereket futtató készülékek is rendszerszinten csatlakozhatnak a MagicOS-es eszközökhöz. Az új kezelőfelületi változtatásokon túl a MagicOS 7.0-val a HONOR laptopokat, okostelefonokat és tableteket is lehet csupán egy billentyűzettel és egérrel vezérelni. A funkcióval könnyedén lehet fájlokat is áthúzni egyik gépről a másikra, valamint a laptop billentyűzetével okostelefonokon vagy tableteken gépelni. A MagicOS 7.0 hivatalos bejelentése 2022 negyedik negyedévében várható.

A HONOR elkötelezett abban, hogy a teljes iparhoz értékkel járuljon hozzá, így most bejelentette, hogy különböző IoT konzorciumokhoz is csatlakozik, mint például a Matter és az Ola, ezzel segítve kialakítani közös, a nyitott együttműködést elősegítő ipari sztenderdeket. Az új HONOR Developer Service Platform közvetlen támogatást és szolgáltatásokat kínál majd a fejlesztőknek, akik a különféle elérhető lehetőségeken túl az App Marketbe és a Game Centerbe is beküldhetik alkalmazásaikat ezen a platformon keresztül. Mindez elérhetővé tesz különböző rendszerlehetőségeket is az IoT funkciók fejlesztéséhez.   

Az eszközök közti funkcionalitás melletti elköteleződés újabb lépése, hogy a HONOR kiterjeszti együttműködését a Microsofttal és elérhetővé teszi nemzetközi felhasználóinak a Phone Linket. A korábban csak Kínában elérhető funkcióval bizonyos HONOR okostelefonok Windows PC-khez csatlakozhatnak, megnyitva olyan új, eszközök közti lehetőségeket, mint például az értesítések megtekintése, a hívásfogadás és -indítás PC-n és a mobil appok alkalmazása Windowson. A HONOR Magic4 Pro az első a nemzetközi piacon elérhető modellek között, ami támogatja a Phone Linket , míg egy frissítés után a HONOR 70 is kompatibilis lesz.

Októbertől a továbbfejlesztett HONOR Health alkalmazás személyre szabott egyedi kezelőfelületeket biztosít, valamint szokásaik alapján kínál fitness tippeket és edzéseket a felhasználóknak, ezzel is segítve az okostelefonok tulajdonosait céljaik elérésében.

 

 

Nemzetközi piacokra érkezik a HONOR 70, a vloggolás mestere

A vloggolóknak tervezett HONOR 70 a cég legújabb tagja a csúcskategóriás N-szériás okostelefonos kínálatban. A stílusos készülék egyik újítása a Solo Cut mód, amivel könnyedén készíthetünk csoportokból adott személyeket kiemelő vlogokat az erre a célra létrehozott, beépített újraazonosítási technológiával. A duplavideós felvételkészítés két videó párhuzamos forgatását teszi lehetővé: az egyiken egy kiemelt alany szerepel, míg a másikon a teljes csapat.

Könnyű kiváló minőségű vlogokat készíteni a HONOR 70-nel, ugyanis a készülék kivételes dupla hátlapi kamerával van felszerelve, ami egy 54MP-es IMX800 szuper érzékelős fő kamerával, a zászlóshajó 1/1,49”-es IMX800 Image Sensorral és egy 50MP-es ultraszéles látószögű és fő makrókamerával biztosít kimagasló képminőséget fejlettebb alacsonyfényerősségű teljesítménnyel és jobb fényérzékenységgel a tisztább és gazdagabb fotókért. Az új okostelefont a Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G hajtja, és támogatja a GPU Turbo X és OS Turbo X funkciókat a zökkenőmentes teljesítményért, valamint reszponzív élményt a komoly erőforrást igénylő feladatoknál is, beleértve a videóvágást, ami a folyton mozgásban lévő vloggerek számára elengedhetetlen.

A HONOR 70 az első N-szériás HONOR okostelefon, amin a legújabb HONOR Magic UI 6.1 operációs rendszer fut, aminek alapja az Android 12. A készülék olyan divatos színekben is érhető el, mint az Éjfekete, a Smaragdzöld és a Kristályezüst.

BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 díjjal ismerte el a HONOR 70 kiváló felhasználói élményét az EISA, amelynek tagjai közé tartozik több mint 60 fogyasztói elektronikai magazin, honlap és közösségi média személyiség több mint 29 országból.

A HONOR 70 Magyarországon szeptember 5-étől kapható az eMag, szeptember 7-étől a MediaMarkt és szeptember 8-átől a Yettel kínálatában 256 GB-os és 128 GB-os verzióban. Előbbi ajánlott fogyasztói ára 259 000 Ft és Kristályezüst színben lesz elérhető, utóbbié 239 000 Ft és Smaragdzöld, valamint Éjfekete variációkban kerül a boltokba. Az akció időtartama alatt, vagy a készlet erejéig minden vásárlás mellé jár egy HONOR Earbuds 2 Lite fülhallgató. Az eMagnál szeptember 18-ig, a MediaMarktnál szeptember 21-ig, míg a Yettelnél szeptember 22-ig tart a promóció. A HONOR 70 a Vodafone hazai kínálatában is elérhető lesz szeptember elejétől.

 

HONOR MagicBook 14, a hordozható produktivitás erőműve

HONOR laptopon először futó OS Turbóval érkezik a HONOR MagicBook 14, aminek akkumulátora elődjéhez képest jóval tovább bírja, és 20,8%-kal  hatékonyabb is. A laptopot 12. generációs Intel Core i5-12500H processzor hajtja és konfigurálható egy dedikált NVIDIA GeForce RTX 2050 videokártyával , amivel elképesztően gyors teljesítményt biztosít, akár irodai munkáról, akár otthoni videójátékozásról van szó. 75Wh-s akkumulátorral a HONOR MagicBook 1417 órát tud futni készenlíti állapotban, és támogatja a gyorstöltést, amivel 15 perc  alatt 3,5 órányi üzemidőre tornászható fel. 

 

Prémium audiovizuális élmények a HONOR Pad 8-cal

A HONOR Pad 8 egy kedvező árú, bármire használható okoseszköz, amely a diákok és fiatal szakemberek produktivitási és szórakozási igényeinek kedvez igazán.  Az új tablet 12 colos, 87%-os  képernyő arányos 2K HONOR FullView kijelzővel rendelkezik, ami egészen 2000x1700  pixelt támogat és 1 milliárd színt. Emellett 8 beépített hangszórója van, hogy bármikor magával ragadó multimédiás élményt kínáljon. Az eszközön HONOR Magic UI 6.1 fut Google Play szolgáltatásokkal. A HONOR Pad 8 továbbá nagykapacitású, 7250 mAh-s  akkumulátorral van felruházva az egész napos üzemeléshez, így a felhasználók folyton aktívak lehetnek. 

 

Lépj a jövő kapujába

A HONOR márka folyamatosan befektet a térhangzásba, a mesterséges intelligenciába (MI) és a kiterjesztett valóság (AR) technológiákba azért, hogy magával ragadó élményeket érjen el és felkészüljön a következő digitális forradalomra.

 

 

A HONOR az IFA sajtótájékoztatóján jelentette be a „Jövő kapuja” kezdeményezését a HONOR Talentstől, aminek célja gazdagítani a kulturális örökséget a technológia adta lehetőségeken keresztül. Az ARLOOPA-val együttműködve a HONOR két művészt – Yunuenét és Timo Helgertet – kért fel arra, hogy kreatívan gondolják újra az ikonikus, UNESCO világörökségi helyszínként nyilvántartott Wasserschloss épületet a hamburgi Speicherstadtban. Az AR-élmény most már elérhető a helyszínen, az otthonról érdeklődők pedig az ARLOOPA appon keresztül ismerhetik  meg. Ezzel az okostelefonos felhasználók új módon, az AR-on keresztül fedezhetik fel a kulturális kincseket. A kampányvideó az alábbi linket tekinthető meg:

 

 

Bemutatkozik a HONOR Spatial Audio

Az IFA 2022-n bejelentett Spatial Audio lehetővé teszi a fejhallgatóknak a következő generációs AR és VR élményekhez szükséges széles, filmszerű 3D-s hanghatások létrehozását.

A HONOR Spatial Audio technológiájának lényege, hogy térben biztosít hangokat a fejhallgatókon keresztül a fülesekben lévő gyorsulásmérővel és giroszkópokkal, követve a felhasználó fejének mozgását és folyton újraszervezve a hangmezőt ahhoz, hogy kiváló és magával ragadó élményt biztosítson minden helyzetben, legyen szó filmekről, zenéről vagy videójátékokról. Az algoritmussal pedig azt lehet szimulálni , hogy miként változnak a hangok, miközben eljutnak a forrástól a felhasználóhoz. Ezek a hatások alul-felül, hátulról és előlről lokalizált hangforrásokat eredményeznek. 

A HONOR Spatial Audio az első technológia, ami támogatja a hangexternalizáció távolsági szabályozását, így a felhasználók dinamikusan állíthatják be a virtuális hangforrásokat 0,15-től 10 méterig, személyre szabottabb hallgatási élményt eredményezve.

Kulcsszavak: IFA 2022, HONOR
Vissza