Felhasználóbarát formatervezésükért díjazták az LG termékeket az IDEA 2022-n

Kütyü Magazin - 2022. szeptember 28.

Ismét számos kitüntetéssel jutalmazták az LG Electronics formatervezési megoldásait az International Design Excellence Awards (IDEA) díjátadón: a vállalat 13 elismerést gyűjtött be, köztük egy, a verseny rangos elismerésének számító Arany díjat. Az Amerikai Ipari Tervezők Társasága (Industrial Designers Society of America, IDSA) évente rendezi meg a világ egyik legfontosabb formatervezési versenyét, az IDEA-t, ahol az iF Design Awardhoz és a Red Dot Design Awardhoz hasonlóan az ipari formatervezés terén elért kivételes teljesítményeket értékeli.

A vállalat nemrégiben bemutatott lifestyle tévé termékcsaládjának tagja, az LG OLED Objet Collection Posé arany minősítést érdemelt ki a versenyen. A csúcskategóriás bútorra vagy műtárgyra emlékeztető készülék bármilyen környezet elegáns kiegészítője lehet, miközben az LG legújabb OLED technológiái különleges nézői élményt garantálnak.

A hagyományos fali konzolra vagy asztalra tervezett tévékkel ellentétben, a Posé a karcsú, négylábú állványnak köszönhetően szinte bárhol elhelyezhető a lakásban. Gallery üzemmódban ráadásul a tévé különleges vászonná válik, amelyen műalkotások vagy fényképek is megjeleníthetőek, így a felhasználók egyedi módon tehetik a lakásuk részévé kedvenc műveiket vagy az értékes családi pillanatokról készült fotókat.

 

 

Az LG OLED Objet Collection Posé az év elején a Red Dot Design Award 2022 díjátadón elnyerte a Best of the Best elismerést, a termékcsalád egy másik modellje, az Easel pedig arany minősítést kapott az iF Design Award 2022 versenyen.

Az IDEA 2022 díjazott termékei közé kerültek továbbá az olyan prémium konyhai megoldások, mint az LG InstaView Side-by-Side hűtőszekrények és az LG STUDIO mikrohullámú sütő, amelyek bronz minősítést kaptak esztétikus formatervezésükért. Ezeken túl a következő LG termékeket díjazták az idei versenyen:

• LG tiiun

• LG PuriCare AeroTower légtisztító

• LG Objet Collection Hűtőszekrény

• LG Mosó-szárító pár

• LG STUDIO 36” InstaView francia ajtós hűtőszekrény

• LG STUDIO sütő széria

• LG STUDIO beépíthető sütő széria

• LG egyutas kazettás légkondicionáló

• LG lakossági szellőztetési megoldások (ERV)

• LG rendelést felvevő Kiosk

 

„Az LG továbbra is olyan formatervezési innovációk létrehozására törekszik, amelyek az esztétikumot és a fejlett felhasználói élményt a vállalat csúcstechnológiai megoldásaival ötvözik, ezzel új szintre emelve az otthonok kényelmét” — mondta Lee Chul-bae, az LG életmód-innovációs dizájnközpontjának vezetője.

Vissza