A Nikon bővíti a tükör nélküli választékot

Kütyü Magazin - 2022. november 9.

A Nikon ma két olyan új terméket mutat be folyamatosan bővülő kínálatában, amelyeket népszerű modelljei öröksége ihletett. A kínálat újdonsága az ikonikus Nikon Z fc fényképezőgép és a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) fekete változata – egy kompakt és könnyű fix objektív, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál. Mindkét kiadás a Nikon Z sorozatának innovatív technológiáját és a lenyűgöző retró dizájnt ötvözi. 

Z fc fekete kiadás

A Z fc tükör nélküli fényképezőgép volt az első Z sorozatú modell, amely ötvözte az „örökölt” dizájnt a fejlett tükör nélküli technológiával – nem csak állóképek és videók készítésére volt ideális, de a tulajdonosok is büszkén használták. A tavalyi ezüst változat óriási sikere után a csak a Nikon Store-ban kapható fekete kiadás megfelel a vásárlói igényeknek, és tükrözi a Nikon azon törekvését, hogy még többen leljék örömüket az időtlen Z fc fényképezőgépben. Ezen kívül hat új színnel bővült a prémium külső, kizárólag a Z fc fekete kiadás számára elérhető színválaszték – összesen 12 különböző színvariáció a Z fc ezüst és a Z fc fekete kiadáshoz.

 

A NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Könnyű kialakításával és kiváló optikai teljesítményével a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív tökéletesen alkalmas portrék és más álló témák fotózására, és bármilyen beállítás használata mellett lenyűgözi a felhasználókat. Az állandó f/2-es maximális rekesz lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a lehető legszebb lekerekített háttérelmosást hozzák létre, a 40 mm-es normál gyújtótávolság pedig kiemeli az elsődleges témát.

A NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív is a klasszikus NIKKOR objektívektől örökölte kialakítását, amelyek ugyanabban az időszakban jelentek meg, mint a Nikon FM2 filmes fényképezőgép – amely öröksége ihlette a Z fc fényképezőgépet. Megérkezése kibővíti a Z fc retró kialakításához illeszkedő objektívek választékát. 

 

Kompakt méretének és kis tömegének köszönhetően nemcsak jól néz ki, de azok számára is tökéletes, akik mindig úton vannak. Eközben a nagy sebességű és pontos automatikus élességállítás, valamint a por- és cseppálló váz lehetővé teszi, hogy bármilyen életstílushoz illeszkedjen, így növelve a fényképezés örömét. 

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

• A Z fc fényképezőgéphez illeszkedő, örökség ihlette dizájn alkalmazása, amelyet az FM2-vel egy időben megjelent klasszikus NIKKOR objektívektől vett át.

• A nagy fényerejű, f/2-es maximális rekesz és a 9 lamellás írisz gyönyörű, lekerekített háttérelmosást biztosít.

• A 40 mm-es gyújtótávolság szabványos látószöget biztosít, amely ideális portrék, pillanatképek és más témák sokféle jelenetben történő fényképezéséhez.

• A gyújtótávolság 60 mm APS-C méretű/DX-formátumú fényképezőgéphez való rögzítés esetén.

• Kompakt és könnyű, teljes hossza kb. 45,5 mm, össztömege kb. 170 g.

• A 0,29 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően a felhasználók közel kerülhetnek a témákhoz.

• Az STM (léptető motor) alkalmazása nagy sebességű és pontos AF-et tesz lehetővé halk működés mellett, a kompakt váz feláldozása nélkül.

• Por- és cseppálló teljesítményének köszönhetően nagyobb biztonsággal vihető bárhová.

• A vezérlőgyűrűhöz olyan funkciók rendelhetők, mint a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.

• A videófelvétel rendkívül halk működés mellett, hatékony fókuszlégzés-vezérléssel és stabil expozícióval történik.

Vissza