Így készíthetünk jó képeket okostelefonnal

Kütyü Magazin - 2023. január 26.

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

A jó képekhez jó eszköz kell, a HONOR 70 fejlett kamerarendszere pedig kiváló lehetőség arra, hogy méltó módon őrizzük meg téli pillanatainkat. 54MP-es szuper érzékeny főkamerája, valamint 50MP-es széles látószögű és makró kamerája biztosítja azt, hogy a tájak, az épületek, az állatok és az emberek részletei is élesen látszódjanak a felvételeken. A hideg környezethez remekül illeszkedik a készülék alapértelmezett “Cool” filtere, de valamennyire visszafogottabb fotókat lehet lőni a “Pure” nevezetűvel – a “Mono” feketefehér stílusa pedig szintén tökéletesen illik a téli tónusokhoz. Ha pedig videóznánk, akkor makulátlan felvételeket készíthetünk, akár 4K-s felbontással is. Ilyenkor kiemelten ügyeljünk arra, hogy stabilan tartsuk az eszközt – ez garantálja ugyanis azt, hogy kristálytiszta maradjon a kép.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy készülékünket meg kell óvnunk a hidegtől, főleg, ha téli sportoláshoz vagy túrázáshoz visszük magunkkal. Ha lehetséges, használjunk olyan tokot, amely védi a telefont a széltől, a hótól és a nedvességtől, és persze ne felejtsük el a fóliát sem, amely a képernyőt kíméli a karcolásoktól.

 

 

A téli fotózás és videózás egyik legizgalmasabb eleme – ami egyben legnagyobb kihívása is – a fényviszonyok változása. A napfény általában gyengébb a hideg hónapokban, így a készülékünk exponálási segédletei nélkülözhetetlenek lesznek a megfelelő expozíció eléréséhez. A HONOR 70 robosztus beállításaival és azok módosításával, valamint a megfelelő exponálási idő kiválasztásával elkerülhetjük a túl- vagy alulexponált felvételeket.

Ha már átlátjuk a körülményeket, akkor kezdődhet az igazi szórakozás: a hó és a jég ugyanis csodálatos fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. Kihasználhatjuk ezeket az aspektusokat, és olyan felvételeket készíthetünk, amik igazán egyediek. A téli táj így teljesen új megközelítéssel elevenedhet meg fotóinkon és videóinkon. Hasonló meghatározó tényezők a mesterséges fények, mint a füzérek vagy a gyertyák. Ugyan a karácsonyi díszek már sok helyről lekerültek, több elem fennmaradhat a városokban, falvakban vagy szállodákban, illetve magunk is kísérletezhetünk otthoni eszközeinkkel. Akár romantikus, akár zord, akár meghitt, akár komor hangulatot szeretnénk, a természetes és mesterséges megvilágítás ebben partnerük lehet.

Emiatt is fontos, hogy mindig vigyük magunkkal a telefonunkat, még akkor is, ha csak rövid sétát tervezünk, hiszen a legjobb lehetőségek gyakran váratlan pillanatokban jelennek meg. Bátran kísérletezzünk és merjük megfogalmazni az ötleteinket a téli fotózás és videózás során. Legyünk éberek, figyeljük opcióinkat és ismerjük meg környezetünket, illetve telefonunkat: ezekkel együtt pedig igazán lélegzetelállító alkotásokat készíthetünk.

Kulcsszavak: okostelefon, HONOR
Vissza