Professzionális minőségű Leica kamerarendszer a Xiaomi csúcskategóriás modelljeiben

Kütyü Magazin - 2023. február 27.

A Xiaomi Barcelonában mutatta be csúcskategóriás okostelefon-családját, a Xiaomi 13 szériát. A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro teljesen új élményt, jóval magasabb minőséget kínál a fényképezés terén a Xiaomi és a Leica stratégiai partnerségének, a két cég szoros együttműködésének köszönhetően.

A piacon régen várt két készülék kifejlesztésében a Leica mérnökei nagyon fontos szerepet vállaltak: professzionális minőséget képviselő Leica lencséket építettek a telefonokba, a hamisítatlan Leica élményt pedig fejlett hardveres és szoftveres megoldások teszik teljessé. Mindemellett a készülékek erőteljes, a prémium kategóriára jellemző teljesítménnyel is büszkélkedhetnek, amiről a legújabb Snapdragon 8 Gen 2 processzor, továbbá a Xiaomi saját fejlesztésű Surge akkumulátorkezelő rendszere gondoskodik.

„Lenyűgözőnek tartom az új Xiaomi 13 termékcsaládot: ezek a készülékek új fejezetet nyitnak az okostelefonok történetében” – mondta a híres fotográfus, az International Photography Hall of Fame tagja, a Leica Hall of Fame Award első díjazottja, egyben a Leica nagykövete, Steve McCurry, aki a Xiaomi 13 széria nemzetközi piacra érkezése kapcsán osztotta meg véleményét.

Professzionális képek a Leicával együtt fejlesztett kamerával

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro kamerája a hardvertől a képalkotásért felelős UI/UX designig a Leicával közösen készült. Az eredmény: az okostelefon-kategóriában professzionálisnak számító fotózási élmény. Mindkét készüléket egy három Leica-lencséből álló kamerarendszerrel látták el.

A Xiaomi 13 Pro Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH kamerarendszere 14-től 75 milliméterig tartó gyújtótávolságot fog át: egy ultranagy, 1 hüvelykes IMX989 szenzorral ellátott 23 milliméteres, nagylátószögű főkamera, egy 75 milliméteres lebegő teleobjektív kamera, és egy 14 milliméteres ultraszéles látószögű kamera alkotja. Az IMX989 szenzor a Xiaomi 12S Ultra telefonon mutatkozott be először, és a legnagyobb szenzor, amit valaha okostelefonba beépítettek. Ez a hatalmas érzékelő a nagy dinamikatartománynak, a kiváló fényrögzítési képességeknek és rövid válaszidőnek is köszönhetően rendkívül színgazdag és éles, a textúrákat és az apró részleteket kiemelő felvételek készítését teszi lehetővé. A DSLR-kamerákra jellemző fókuszáláskor az okostelefon új, 75 milliméteres teleobjektíve jól kihasználja a lencse lebegését, ezzel ér el a 10 centimétertől a végtelenig tartó fókusztávolságot – vagyis a kamerával gyönyörű portrékat és a közelképeket lehet fotózni.

A Xiaomi 13 optikai zoomja 0,6 -és 3,2-szeres nagyítási tartományban mozog, és ez a készülék is rendelkezik a 75 milliméteres teleobjektív lencsével.

Nagyon sok beállítási lehetőség áll a rendelkezésére annak a lelkes amatőrnek vagy profi fotográfusnak, aki a Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro készülékekkel akar képeket készíteni. A mesterlencse köré épülő rendszer és a szoftverképességek nagy fókusztávolságot és mélységélességet tesznek lehetővé, aminek a portréfotózáskor lehet igazán hasznát venni. A felhasználók kétféle fényképezési stílus, a Leica Authentic Look és a Leica Vibrant Look közül választhatnak. Ezek a színhelyesség és a szaturáció tekintetében adnak lehetőséget a különleges esztétikai szempontok érvényesítésére. Az olyan könnyen elérhető UI funkciók, mint a Leica Filters, a Leica vízjel és a Leica klasszikus zárkioldó hangeffektus, még élvezetesebbé teszik a fotózást.

A Xiaomi Imaging Engine-nek köszönhetően a Xiaomi 13 Pro és a Xiaomi 13 rendelkezik az összes Xiaomi csúcsmodell közül a legnagyobb számítási kapacitással a fotózás terén. Nemcsak a képrögzítés sebessége lett nagyobb: a készülék már képes automatikusan is ráfókuszálni bizonyos tárgyakra a Xiaomi ProFocus segítségével, ami még tovább fokozza a felhasználói élményt.

Az elkészült felvételeket tovább lehet finomítani, ugyanis a pro-mode-ban mindkét készüléken lehetséges utólagos manuális módosításokat elvégezni a képeken. A Xiaomi 13 Pro támogatja az Adobe által létrehozott 10-Bites RAW DNG kamera- és színprofilokat, így a profik az Adobe Photoshopban és az Adobe Lightroomban könnyedén tovább szerkeszthetik a felvételeiket. 

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro a mozgófelvételek terén is nagyszerűen teljesít. Mindként készülék kínál egy, a professzionális szintnek megfelelő videós eszközt, a "Create in Dolby Vision"-t, amellyel a színek még élénkebbek, a kontrasztok még élesebbek és a részletek még inkább kivehetőek a képeken. A kamera képes 4K felbontásban, éjszakai megvilágításban is videókat rögzíteni, a jobb képminőség érdekében pedig HyperOIS képstabilizációt is alkalmaz.

Elképesztő sebesség és teljesítmény a Snapdragon️ 8 Gen 2 processzornak köszönhetően, megbízhatóság és erő a Xiaomi Surge révén

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro készülékeket az iparág vezető mobil platformja, a Snapdragon️ 8 Gen 2 hajtja. A grafikus feladatok végrehajtásáról a GPU processzor gondoskodik, amelynek teljesítménye és energiahatékonysága 42, illetve 49 százalékkal múlja felül előző generációs társáét. A CPU teljesítménye és energiahatékonysága 37, illetve 47 százalékkal javult, garantálva a könnyű használatot és a funkciók – például fotók grafikus feldolgozása, a valós idejű, mesterséges intelligenciára épülő megoldások és játékok – gyors működését, miközben az akkumulátorok üzemidejének meghosszabbításához is hozzájárulnak.

A készülékek a Wi-Fi 7 csatlakozást is támogatják a Qualcomm FastConnect 7800 Mobile Connectivity System-en keresztül. A Xiaomi 13 Pro-ban megtalálható High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre több készülékhez is csatlakozzon a telefon 5GHz-es és 6GHz-es sávon, továbbá 5,8 Gbps-ig képes az ultra nagy sebességű kapcsolatra is, alacsony késleltetési idő és kiváló hálózati képességek mellett. A Xiaomi 13 ugyanakkor Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link képességeket kínál, legnagyobb letöltési sebessége pedig 3,6 Gbps.

A Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro készülékeket Xiaomi Surge akkumulátorkezelő rendszerrel látták el, amely a Xiaomi saját-fejlesztésű Surge töltőchipjét használja a nagyobb élettartam és a jobb felhasználói élmény érdekében. A Xiaomi 13 akkumulátora 4,500 mAh kapacitással bír, az energiasűrűsége viszont a legnagyobb ebben a kategóriában, vagyis az egésznapos üzemidőt könnyedén teljesíti. A készülék támogatja a 67W vezetékes és az 50W vezeték nélküli gyorstöltést. A Xiaomi 13 Pro akkumulátora még ennél is nagyobb, 4,820 mAh-s kapacitású, a 120W HyperCharge pedig 19 perc alatt 100%-ra tölti a telefont.

A prémiumkategóriához méltó minimalista design és kiváló megjelenítés

Mind a Xiaomi 13, mind a Xiaomi 13 Pro vadonatúj minimalista designt kapott, amely az erőteljes műszaki jellemzőikre irányítja a figyelmet.

A Xiaomi 13 készülékek klasszikus és élénk színekben – Black és Flora Green – érhetőek el. A kijelző lapos, az élek is el vannak laposítva, hátlapja ívelt. Mindkét készülék stílusos megjelenésű, és kényelmes őket kézben tartani. A kijelző a telefon felületének 93,3%-át foglalja el – a keret mindössze 1,61 milliméter vastag – ami, tekintettel a készülék méretére, nagyszerű képmegjelenítést biztosít. A Xiaomi 13 nagy, 6.36 hüvelykes FHD+ AMOLED kijelzővel rendelkezik, ahol a színek élethűen, színpontosan és élénken jelennek meg. Az E6 AMOLED panel gondoskodik az alacsonyabb fogyasztásról.

A Xiaomi 13 Pro azonban ívelt kerámia vázat kapott, amelybe szépen illeszkednek a kamerák. Két színben – Ceramic White és Ceramic Black – érkezik, és ez a készülék is gyönyörűen kézbe simul. A 120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező, 6.73 hüvelykes WQHD+ AMOLED kijelző magával ragadó látványt nyújt. Ugyanúgy E6 anyagból készült, ezért a fényereje a teljes felületen eléri az 1200 nitet, de egyes pontokon ennél is nagyobb, maximálisan 1900 nit. A színhűséget a TrueColor technológia garantálja. A készülék rendhagyó audiovizuális élményt kínál az általa támogatott Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, és Atmos technológiáknak köszönhetően.

Mindkét telefon megfelel az IP68 szabványnak, vagyis ennek megfelelően por- és vízálló.

Prémium szolgáltatások

A Xiaomi 13 Pro és a Xiaomi 13 három generációt kínál az Android rendszerfrissítésekből, a biztonsági frissítések öt éven át garantáltak. A készülékek tulajdonosai jogosultak továbbá 6 hónapig ingyenesen használni a YouTube Premium szolgáltatást, amely reklámmentes hozzáférést biztosít a YouTube-hoz és a YouTube Music alkalmazáshoz; valamint a Google One felhőszolgáltatását 2TB tárolókapacitásig a profi kamerarendszerrel rögzített nagyfelbontású képek és videók tárolásához. Mindezeken túl, az Android digitális slusszkulcs funkció támogatásának köszönhetően, a Xiaomi 13 Pro és a Xiaomi 13 tulajdonosai megoszthatják a családtagjaikkal a digitális slusszkulcsukat, amivel kinyithatják, lezárhatják és el is indíthatják az autóikat*.

*Az elérhetőség régiónként eltérhet.

A Xiaomi 13 Pro és a Xiaomi 13 felhasználók a normál garanciális szolgáltatásokon túl még egy további alkalommal jogosultak ingyenes szervizszolgáltatást igénybe venni a vásárlástól számított 12 hónapon belül. Hogy a vásárlás utáni ügyfélélményt még tovább fokozza, a Xiaomi 40 országban most Smartphone International Warranty Service szolgáltatásokat is kínál vásárlóinak. Azok a Xiaomi 13 Pro felhasználók, akik megfelelnek a készülék garancia-feltételeinek, világszerte igénybe vehetik a Xiaomi garanciális szolgáltatásait a vállalat hivatalos szervizszolgáltatóinál. 

 

Ár és elérhetőség:

A Xiaomi 13 széria március 8-tól lesz kapható a Xiaomi hivatalos értékesíti csatornáin keresztül.

A Xiaomi 13 Pro két színben (Ceramic Black, Ceramic White), és egy tárhelyváltozatban lesz elérhető:

12GB+256GB – ajánlott fogyasztói ára 524.990 Ft

A Xiaomi 13 két színben (Black, Flora Green), és egy tárhelyváltozatban lesz elérhető:

8GB+256GB – ajánlott fogyasztói ára 389.990 Ft

Vissza