Új fülhallgatót és fejhallgatót jelentett be a Sony

Kütyü Magazin - 2023. április 7.

A Sony bemutatta az új, vezeték nélküli, zajszűrős WF-C700N fülhallgatót, amely még egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a zenelejátszást.
A Sony emellett bejelentette a WH-1000XM5 Midnight Blue, vagyis éjkék változatát is, így a kritikusok által elismert fejhallgató már egy új, stílusos színben is elérhető.

A WF-C700N ideális, ha valaki szeretne átállni a valóban vezeték nélküli fülhallgatókra anélkül, hogy kompromisszumot kötne a kényelem és a stabilitás terén, miközben magával ragadó hangminőséget és zajszűrést szeretne élvezni.

 

Zsebben elférő kényelem és minőség

A WF-C700N-t a kényelem és a stabilitás szem előtt tartásával tervezték, függetlenül a fülmérettől. A Sony a WF-C700N tervezésénél figyelembe vette a világ első fülhallgatójának 1982-es bemutatása óta összegyűjtött kiterjedt fülforma-adatokat, valamint a különböző fültípusok érzékenységének értékelését. A WF-C700N fülhallgató az emberi fülhöz tökéletesen illeszkedő formát kombinálja az ergonomikus felületi kialakítással a stabilabb illeszkedés érdekében, így hosszabb ideig használható a fülhallgató anélkül, hogy szünetet kellene tartani.

A henger alakú töltőtáska kicsi és könnyen hordozható zsebben vagy táskában, így a fülhallgatót bárhová el lehet vinni. A tok geometrikus mintázatú textúrával rendelkezik a stílusos, fényűző megjelenésért és érzésért.

A WF-C700N textúráját, minőségét és színeit az egyéni stílusokat és kényelmet szem előtt tartva tervezték. Fekete, fehér, levendula és mentazöld színek közül lehet választani, így megtalálható az egyedi ízlésekhez leginkább megfelelő darab.

 

Több zene, kevesebb háttérzaj

A WF-C700N készülékkel csak a felhasználó és a zene van. A zajszűréssel kiiktathatók a háttérzajok, illetve az Ambient Sound Mode-nak köszönhetően tartható a kapcsolat a természetes környezettel.

Az Ambient Sound üzemmódban a feedforward mikrofonok az ember körül lévő környezeti hangok nagyobb részét rögzítik, így természetes hallgatási élmény élvezhető, miközben kapcsolatban lehet maradni a környezettel. A Sony | Headphones Connect alkalmazásban személyre szabhatók a beállítások, vagy a Focus on Voice beállítással a fülhallgató levétele nélkül is lehet beszélgetni. Így például be lehet lépni egy kávézóba, és gyorsan, könnyedén rendelni, majd ugyanilyen gyorsan hátradőlni, és zavartalanul élvezni a kedvenc zenéket.

A WF-C700N adaptív hangvezérléssel is rendelkezik, amely a környezeti hangbeállításokat attól függően állítja be, hogy a felhasználó hol van és mit csinál. Felismeri azokat a helyeket, amelyeket gyakran látogatnak, például a munkahelyet, az edzőtermet vagy a kedvenc kávézót, és a helyzetnek megfelelő hangmódokat kapcsolja. Ezzel zökkenőmentesen lehet mozogni a környezetben, miközben szólhatnak a kedvenc előadók és a szórakoztató műsorok.

 

Minden ütem magas minőségben

A WF-C700N kiváló minőségű hangzást biztosít a DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) technológiának köszönhetően. Ráadásul a Sony eredeti, 5 mm-es meghajtóegységének segítségével a WF-C700N nagyot üt, kis mérete ellenére erőteljes basszust és lenyűgözően tiszta énekhangot produkál, kihozva a legjobbat bármilyen műfajból vagy szórakozásból. A Sony | Headphones Connect alkalmazásban található EQ-beállításokkal a zene is a saját ízlésnek megfelelően módosítható.

Könnyed zenehallgatási élmény

A WF-C700N vezeték nélküli fülhallgató hosszú, akár 15 órás akkumulátor-üzemidővel*, IPX4 vízállósággal**  és intelligens funkciókkal a mindennapi élethez készült.

A teljes kényelem érdekében a WF-C700N Multipoint connection***  megoldással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy egyszerre két Bluetooth eszközzel is párosítható. Így amikor hívás érkezik, a fülhallgató tudja, hogy melyik készülék csörög, és automatikusan a megfelelőhöz csatlakozik.

A WF-C700N megbízható hívásminőséget biztosít a Wind Noise Reduction Structure technológiának köszönhetően, amely még szeles időben is tisztán adja vissza a beszédhangot.

WH-1000XM5 már éjkék színben is

A WH-1000XM5 2022-es bevezetése óta a vezeték nélküli fejhallgató számos díjat és kritikai elismerést kapott iparágvezető zajszűréséért****  és kiváló hangminőségéért. Most a Sony a rendkívül népszerű WH-1000XM5 minden kedvelt technológiáját új, stílusos Midnight Blue, azaz éjkék színben kínálja, így még inkább személyre szabható a hallgatási élmény.

 

A fenntarthatóság szem előtt tartásával tervezve

A Sony nemcsak stílusosan tervezte a WF-C700N és a WH-1000XM5 Midnight Blue készülékeket, hanem a fenntarthatóságot is szem előtt tartja. Mindkét modell csomagolóanyagában nulla műanyag található*****, ami tükrözi a Sony elkötelezettségét a termékeik és gyakorlatuk környezeti hatásainak csökkentése iránt.

Árazás és elérhetőség

• A WF-C700N 2023 áprilisától elérhető nagyjából 120 eurós áron.

• A WH-1000XM5 Midnight Blue 2023 áprilisától elérhető nagyjából 420 eurós áron.

______________________

*1x töltés töltőtáskával szükséges. 7,5 óra (fülhallgató) + 7,5 óra (töltőtáska), összesen 15 óra Noise Cancelling és Bluetooth kapcsolat használata esetén. 10 óra (fülhallgató) + 10 óra (töltőtáska), összesen 20 óra, a Bluetooth-kapcsolatot használva, Noise Cancelling nélkül. A használati idő a fejhallgató funkcióinak beállításától és a használati körülményektől függően eltérhet a leírt időtől.

**Biztosított védelem a víz bármilyen szögből történő fröccsenése ellen, kivéve a fejhallgató hangcsövét (hangkimenet). A töltőtáska nem vízálló. 

***A funkció firmware-frissítést igényel, 2023 nyarán érhető el.

****2022. január 1-jétől. A Sony Corporation által végzett kutatás szerint a vezeték nélküli zajszűrő fejhallgatók piacán a JEITA-szabványoknak megfelelő fejpánt stílusúban mérve.

*****Földrajzi régiótól függően. A bevonat és a ragasztóanyagok kivételével.

Vissza