Az e-sport világ meghódítására készül az AGON by AOC és a Red Bull

Kütyü Magazin - 2023. április 24.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – és a Red Bull 2023-ban ismét összefogott, hogy egy csapásra meghódítsák az e-sport világát. A partnerség 2019-re nyúlik vissza, és azóta folyamatos sikernek örvend, mivel mindkét márka még több izgalmat és mozgalmasságot nyújt a gaming közösségnek világszerte.

A partnerség tavaly 519 eseményt szponzorált 23 országban, 580 AGON by AOC gaming monitort biztosítva az e-sport keretében szervezett versenyek számára világszerte. A Red Bull e-sporteseményei 2022-ben több mint 100 ezer élő nézőt vonzottak a helyszínen és az interneten. Az élő közvetítéseket 14,7 millióan nézték meg, 432 millió percnyi nézettség mellett. 

Az AOC GAMING, az AGON és az AGON PRO termékcsaládok versenyképes gaming monitorai minden ilyen eseményhez rendelkezésre állnak, lehetővé téve a lehető legjobb teljesítményt a résztvevők számára. Az AGON PRO sorozat az AGON by AOC portfóliójának legkiemelkedőbb teljesítményű monitorait jelenti, amely az e-sport sportolóit és rajongóit célozza meg. Ezeket a csúcsminőségű gaming monitorokat professzionális e-sportszervezetekkel – például a híres G2 Esports csapattal – együttműködve tervezték, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújtsák, ahol a tét az égig ér, és a gaming legendák versenyeznek egymással. A magas, akár 360 Hz-es, villámgyors frissítési rátával és alacsony input laggel ezek a monitorok kifejezetten a versenyekre vannak tervezve.

 

Élvonalbeli monitorok, izgalmas e-sport csaták

2022-ben hatalmas közönséget vonzott be többek között az alábbi három, Red Bull és az AGON by AOC által szponzorált e-sportverseny:

  •   Red Bull Campus Clutch: Ez a globális Valorant-verseny kizárólag egyetemi hallgatóknak szól, és 2022-ben a sorozat 50 országban és 300 egyetemen zajlott. A 400 esemény végén a legjobb csapatok továbbjutottak a világbajnokságba, amelyet 2022. december 13–16 között tartottak. A döntő a brazíliai São Paulóban található Pacaembu Stadionban zajlott, ahol az egyesült államokbeli Northwood csapat versenyzett a kanadai 07-es csapat ellen, és elnyerte a Campus Clutch címet, valamint a 20 000 eurós fődíjat.
  •   Red Bull Flick: Egy globális 2vs2 CS:GO versenysorozat, amelyben amatőrökből álló kétszemélyes csapatok csapnak össze más amatőrökkel vagy közvetlenül meghívott duókkal, akik egyéni pályákon versenyeznek a „Tartsd a helyedet” (Hold the Spot) játékstílusban. 13 országból a legjobb csapatok továbbjutottak a világbajnokságba, amelyet 2022. december 19–20 között tartottak. A döntőben az egyik amatőr duó, Alec „Puteli” Koivanen és Juho „8Juho8” Kankaanpää a finn KUUsamo.gg csapattól 2022-ben a Red Bull Flick Invitational bajnoka lett, és megnyerte a 20 000 eurós díjat.
  •   Red Bull Solo Q: A 18 országban megrendezett amatőr 1vs1 League of Legends verseny a 2022. október 14–16-i manhattani világbajnokság döntőjében érte el csúcspontját, ahol Ahilleas „SneakyLemon” Natsis nyerte meg a versenyt. Az idei Solo Q selejtezői jelenleg is zajlanak, és a döntőkre Londonban kerül sor a Mid-Season Invitational (MSI) ideje alatt 2023. május 19-én, így a résztvevők személyesen is megtekinthetik az MSI-tornát a saját versenyszámaikon kívül.

„Az AGON by AOC nagy örömmel folytatja a 2019 óta virágzó együttműködését a Red Bull Esportsszal. A versenyzés határainak kitolása iránti kölcsönös elkötelezettségünk lehetővé tette számunkra, hogy felejthetetlen élményeket teremtsünk mind a versenyzők, mind a rajongók számára. Büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is támogathatjuk ezeket a rangos eseményeket a legmodernebb megjelenítési technológiákkal, amelyeket a gaming monitorainkban használunk” – teszi hozzá Anna Stefańczyk, az AOC globális marketingvezetője.

Az izgalom pedig nem hagy alább: 2023-ban többek között az alábbi eseményeknek örülhetünk:

  •   Red Bull Solo Q Dánia x AGON by AOC – 2023. április 29. (szombat)
  •   Red Bull Solo Q Argentina x AGON by AOC – 2023. május 6. (szombat)

Továbbá a Red Bull és az AGON by AOC továbbra is támogatja a Red Bull Kumite-ot, a harcolós versenyek egyik legrangosabb eseményét. 

A rendezvények izgalmas kínálatával és a csúcsminőségű gaming monitorokkal a Red Bull és az AGON by AOC partnersége 2023-ban még több izgalmat és energiát teremt az e-sport világában. Maradjon velünk a további hírekért, és emelje a következő szintre a gaming élményét!

________________________________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2022 Q4

Vissza