Nagyméretű 32 hüvelykes gamer monitor 240 Hz frissítéssel

Kütyü Magazin - 2023. március 25.

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

A lenyűgöző 3000:1 kontrasztaránnyal, mély feketékkel, gazdag színekkel és DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal az AG325QZN/EU lenyűgöző vizuális élményt nyújt, továbbá az akár 1 ms GtG válaszidővel és 0,5 ms MPRT-vel rendelkező gyors reakciókészsége is azt jelzi, hogy versenyjátékokhoz készült. Impozáns méretének köszönhetően az AG325QZN/EU a nagy gaming állomásoktól a kanapés játékokig vagy a dedikált szimulátor-összeállításokig a felhasználási területek széles skálájához megfelelő.

 

Nagy sebesség 240 Hz frissítéssel, éles QHD felbontás, lenyűgöző 32 hüvelykes méret: AG325QZN/EU

Minél nagyobb, annál jobb

Míg az FPS esport játékosok a kisebb méretű kijelzőket (27” vagy akár 24”) részesítik előnyben, ezáltal jobban tudnak koncentrálni a párhuzamos akciókra, addig az esport és a kompetitív játék a műfajok egész sorát fedi le, ahol a 32 hüvelykes kijelzőméretnek több értelme lehet. Az akció-/RPG-játékok, a harc-játékok, a valós idejű és a fordulatalapú stratégiai játékok vagy a szimulációs játékokhoz mind előnyösek a nagyobb kijelzőméretek, amelyek jobban megjelenítik a bonyolult részleteket és/vagy a játékosok jobban elmerülhetnek magában az akcióban.

Egy 31,5 hüvelykes kijelző, mint amilyen az AG325QZN/EU modell, nagyobb képernyőfelületet kínál, miközben megtartja a szokásos 16:9 képarányt, így a játékosok számára a beállítások egyszerűek. Az AG325QZN/EU QHD felbontással (2560x1440) rendelkezik, ami a nagy részletgazdagság és a magas képkockasebesség optimális arányát jelenti. A 4K-hoz képest például a modern GPU-k számos műfajban sokkal könnyebben elérik a 240 fps-t QHD felbontáson, így a játékosok már az első naptól kezdve kihasználhatják a magas képfrissítési sebesség előnyeit. A magas frissítési ráta és a nagy felbontás kombinációjának köszönhetően pedig az AG325QZN/EU egy jövőbiztos gaming kijelző, amely hosszú évekig szolgálhatja a játékosokat.

 

Gyors akció, gyors reakció

Az AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely gyors pixelátmeneti időt (akár 1 ms GtG) és alacsony pixelperzisztenciát (0,5 ms MPRT) kínál, különböző overdrive szintekkel, így a játékosok a szellemkép-mentes élmény elérése érdekében ízlésük szerint finomhangolhatják a monitor érzékenységét. Az Adaptive-Sync támogatás szakadozástól és akadozástól mentes játékot biztosít mindkét fő GPU platformon. Míg egy 60 Hz-es monitoron a felhasználó 16 ms-onként lát egy új képkockát, addig egy 240 Hz-es képfrissítési sebességű monitoron ez mindössze 4 ms-ra csökken. Mivel a képkockák között csak rövid idő telik el, a játékosok úgy érzik, jobban kapcsolódnak a játékhoz – így gyorsabban reagálhatnak ellenfeleik akcióira, és végül megnyerhetik a mérkőzést.

 

Sokoldalú és rugalmas

A játékórákon kívül a nagy, 31,5 hüvelykes kijelzőméret révén a monitor a mindennapi feladatok termelékenységi fenevadjává válik. A nagy képernyőfelület lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több alkalmazás ablakot nyissanak meg és dolgozzanak ezekben. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően az AG325QZN/EU a videókban és a játékokban megjeleníti a HDR tartalmakat. A 400 nites csúcsfényerő és a széles betekintési szögek (178/178°) révén pedig a monitor világos beltéri környezetben is kiválóan használható. Egy 4 portos USB 3.2 elosztó és egy, a PC-hez csatlakoztatható USB-port is található a készülékben, így a felhasználók közvetlenül a monitorhoz csatlakoztathatják a perifériákat, csökkentve ezáltal a kusza kábelek mennyiségét.

A többi AGON 5 modellhez hasonlóan az AG325QZN/EU is karcsú, szögletes kialakítású, nagyon vékony kerettel és stabil fém lábazattal rendelkezik. A dőlésszög (-5/23°), magasság (150 mm), billentés (-20/20°) és elforgatás (90°) beállításokkal ellátott ergonomikus lábazat kényelmes használatot tesz lehetővé minden felhasználó számára és minden alkalomhoz.

Az AGON AG325QZN/EU 2023 márciustól elérhető 579,00 € ajánlott fogyasztói áron.

Kulcsszavak: monitor, AGON by AOC, AOC
Vissza