Az emberközpontú innováció gyümölcse a HONOR Magic5 Pro

Kütyü Magazin - 2023. május 5.

A HONOR Magic5 Pro még az MWC 2023 kiállításon mutatkozott be, hogy formatervezésével, kijelzőjével, teljesítményével és fényképezési képességeivel lenyűgözze a közönséget. A vállalat most betekintést enged abba, hogy milyen kutatás-fejlesztési gyakorlatoknak köszönhetően jött létre ez a bámulatos készülék.

Korábban elképzelhetetlen képek a forradalmi Falcon kamerarendszerrel

A vadonatúj HONOR Image Engine mellett a HONOR Magic5 Pro új, Millisecond Falcon Capture algoritmusa nem csak a leggyorsabb fényképezési sebességet produkálja a piacon elérhető készülékek közül, hanem a képtisztaság határait is feszegeti.

 

 

 A HONOR Magic5 Pro automata fókuszálásának tesztelése

 

A HONOR saját, dedikált kameralaboratóriumokat hozott létre, hogy minőségi és mennyiségi analízisekkel dolgozza ki mesterséges intelligencia algoritmusát. A mozgó jelenetek eltérő sebessége, távolsága és fényviszonyai mind komoly kihívásokat jelentenek, de ezek teljesítésével a telefon új szintre emelte a képalkotást. Az autofókuszálás sebessége például 245%-kal gyorsabb, mint az előző generációé.

 

 

A HONOR Magic5 Pro teljesítményének tesztelése szimulált vibrálásokkal

 

A mesterséges intelligencia hajtotta felismerő technológiával a mozgásérzékelő funkció lehetővé teszi, hogy mozgó alanyok esetében is a legjobb pillanatokat örökítsük meg. A HONOR a Qualcomm Technologies-szel szorosan együttműködve maximálta a teljesítményt a Qualcomm AI Engine kihasználásával több mint hatszorosára, 240-ről 1500-ra növelve a cache-elési intervallumot. Ezáltal, valamint az MI hálózattal, amit több mint 270 ezer képpel tanítottak, a HONOR Magic5 Pro kamerája segít, hogy bárki, bármikor megörökíthesse varázslatos pillanatait.

A HONOR 18 hónapos munkával gyakorlatilag újraépítette a HONOR Image Engine-t, új architektúrával, forráskóddal és algoritmusokkal hozva előtérbe a Snapdragon mobil platform*  bámulatos lehetőségeit.

Hosszútávú elköteleződés a szemkímélő innovációk terén

A HONOR Magic5 Pro támogatja a cirkadián ciklushoz hangolt kijelzőbeállítás lehetőségét, és az első, amely elnyerte a TÜV Rheinland erre vonatkozó minősítését. A beállítás egy alváskönnyítő módot kínál, ami szabályozza a kék fény kibocsátását, és szinte észrevenül vált át az esti színhőmérsékletre. A labortesztek alapján három órán belül 20%-kal nőhet meg a melatoninkibocsátás, így a felhasználók jobban aludhatnak.

 

 

A napciklushoz igazított kijelzőtechnológia tesztelése a HONOR Magic5 Pro és a HONOR Magic Vs készülékeken

 

A HONOR régóta elkötelezett az emberközpontú szemkímélő innovációk terén és már 2016 óta végez ilyen kutatásokat. A HONOR ezúttal több mint 10 ezer felhasználótól szerzett adatok alapján dolgozott azon, hogy létrehozza az optimális kijelzőfény-tompítási technológiát. Ezen kutatás segítségével jött létre a dinamikus fénytompítás, ami 45 perc használat után akár 18%-kal csökkentheti a szem fáradságát.

„A kék fénynek való kitettség szabályozása egyre fontosabb az alvás és az általános egészség számára, kifejezetten úgy, hogy egyre több időt töltünk képernyő előtt a napok kései óráiban” – fogalmazott Dr. Glen Jeffery, az UCL Szemészeti Intézet Agytudományi Karának idegtudományi professzora. „Kritikus feladat zavarmentessé tenni a kijelzőket, a HONOR munkája pedig fontos lépés ebben.”

Megfelelés a termékminőség legmagasabb nemzetközi előírásainak

A HONOR több mint 20 millió dollárt, azaz közel 7 milliárd forintot fektetett be minőségellenőrzési felszerelésekbe világklasszis létesítményében, a Globális Megfelelőségi és Tesztelési Központban (GCTC). Az ilyen kifinomult tesztlétesítményeknek köszönhetően a vállalat képes több mint 200 minősítési tesztstandard szerint vizsgálatokat végezni, beleértve az európai megfelelőségi (CE) minősítést. A HONOR mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb termékminőséget nyújthassa a fogyasztóknak.

 

 

Az OTA visszhangmentes terme a GCTC-ben

 

A HONOR például saját OTA visszhangmentes termével tökéletesen ellenőrzött laboratóriumi környezetben tesztelheti a mobilkommunikációs élményt. Hagyományosan az OTA-teljesítmény és a SAR-értékek ellentétes fogalmak, amiket nehéz egyensúlyban tartani, azonban a HONOR GCTC létesítménye segít abban, hogy termékei a legjobb csatlakozási teljesítményt és minőséget nyújtsák, miközben a SAR-értékek konzisztensen alacsonyabbak maradjanak a felhasználók biztonsága érdekében. Ezáltal a HONOR SAR-értéke a gyártás során 35%-kal alacsonyabb a követelményszintnél. A HONOR minden készüléken SAR-teszteket végez és az egyedüli készülékgyártó, amely rendelkezik a Qualcomm Smart-Transmit SAR-tanúsítványával. Sőt, megszerezte a szakma áhított Vodafone SAR-tanúsítványát is.

A termékfejlesztéstől egészen a gyártásig a HONOR termékei a legszigorúbb nemzetközi előírások mentén készülnek, hogy a lehető legjobb minőségű termékek jussanak el a felhasználókhoz. A HONOR több mint 260 tesztet hajt végre az okostelefonok több ezer különböző komponensein. Mindez garancia arra, hogy a HONOR Magic5 Pro hosszúéletű, strapabíró és megbízható minőségi eszköz lehet bárki számára.

Árazás és elérhetőség

A HONOR Magic5 Pro a Yettelnél két éves Yettel Prime Max+ előfizetéssel 309 990 Ft-ért megvásárolható a linkre kattintva mezőzöld színben, május elejétől pedig a Vodafone-nál is elérhető lesz. A készülék fekete és mezőzöld színekben 529 990 Ft-ért rendelhető elő az eMAG kínálatában a linkekre kattintva – minden előrendeléshez jár ajándékba egy HONOR Pad 8 tablet is.

_____________________

*A Snapdragon a Qualcomm Incorporated védjegye. A Snapdragon és a Qualcomm AI Engine a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatainak terméke.

Kulcsszavak: okostelefon, HONOR
Vissza