A QNAP hivatalosan is kiadja a QTS 5.1.0-t

Kütyü Magazin - 2023. július 11.

A QNAP Systems, Inc. (QNAP) hivatalosan is kiadta a QTS 5.1.0 NAS operációs rendszert, amely jelentős fejlesztéseket tartalmaz a tárolási alkalmazások, szolgáltatások és menedzsment terén az informatikai kihívások kezelésére. A QTS 5.1.0-val a QNAP megerősítette az iparágban vezető 2,5 GbE, 10 GbE és 25 GbE sebességre képes NAS-megoldásait, alkalmassá téve azokat a többcsatornás SMB használatára, hogy jobb hálózati teljesítményt nyújtsanak az erőforrásigényes munkaterhelésekhez.

„A QTS 5.1.0-ban a teljesítmény és a felhőmenedzsment optimalizálására összpontosítottunk, azzal a céllal, hogy segítsük a szervezeteket a teljesítményt hátráltató tényezők elhárításában és a felhőmenedzsment eszköztárak működési hatékonyságának maximalizálásában” – mondta Tim Lin, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „Emellett szeretnénk elismerni a QTS 5.1.0 béta tesztelőitől beérkezett értékes visszajelzéseket, amik segítettek nekünk a hivatalos változat utolsó simításaiban.”

A QTS 5.1.0 legfőbb újdonságai:

• A File Station javítja a fájlkezelést és a keresést

Az új File Station felhasználói felület lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan megtalálják a közelmúltban feltöltött, megnyitott és törölt fájlokat, miközben a Qsirch szövegalapú keresőmotorját használó részletes keresési/rendezési funkciók segítségével szintén megtalálhatják a fájlokat.

• Többcsatornás SMB a teljes átviteli sebességért és a többutas védelemért

A többcsatornás SMB több hálózati kapcsolatot egyesít, hogy nagyobb átviteli sebességgel maximalizálja a rendelkezésre álló sávszélességet – különösen ideális nagy fájlok és multimédiás tartalmak átviteléhez. A többcsatornás SMB hálózati hibatűrést is biztosít, hogy megelőzze a szolgáltatáskimaradást.

• Támogatja az AES-128-GMAC protokollt az SMB-aláírás gyorsításhoz

A QTS 5.1.0 támogatja az AES-128-GMAC aláírás gyorsítását (csak Windows Server 2022 és Windows 11 kliensek esetén), ami nemcsak az SMB 3.1.1-hez képest növeli jelentősen az adatok aláírásának hatékonyságát, de fokozza a CPU kihasználtságát is a NAS-rendszeren, a biztonság és a teljesítmény legjobb egyensúlyát biztosítva.

• A QNAP Authenticator támogatja a jelszó nélküli bejelentkezést

A QNAP Authenticator mobilalkalmazás használható a NAS-fiókok kétlépcsős bejelentkezési folyamatának beállításához, beleértve az időalapú egyszeri jelszavakat, a QR-kódok beolvasását és a bejelentkezés jóváhagyását. A jelszómentes bejelentkezést is támogatja.

• A Delegált adminisztráció javítja a kezelési produktivitást és az adatbiztonságot

A NAS-adminisztrátorok 8 különböző szerepet delegálhatnak az egyes felhasználóknak, akik ezt követően meghatározott jogosultságokkal férhetnek hozzá a kezelési feladatokhoz és a NAS-adatokhoz. A növekvő szervezetek számára a szerepkörök delegálása megkönnyíti a menedzsment munkaterhelését anélkül, hogy feláldozná az adathozzáférés szabályozását.

• Automatikus RAID-lemezcsere tartaléklemezekkel a lehetséges meghibásodás előtt

Ha a rendszer potenciális meghajtóhibát észlel, az adatokat automatikusan áthelyezi az érintett lemezről a RAID-csoport egyik tartaléklemezére, mielőtt az érintett lemezen lévő adatok teljesen olvashatatlanná válnának. Kiküszöböli a RAID újjáépítésével járó várakozási időt és a potenciális kockázatokat, így a rendszer megbízhatósága jelentősen javul. A QTS 5.1.0 több HDD/SSD-állapotellenőrző eszközt integrál, köztük a S.M.A.R.T.-ot, a Western Digital Device Analyticset, az IronWolf Health Managementet és az ULINK DA Drive Analyzert.

• Továbbfejlesztett lemezállapot-elemzés és hiba-előrejelzés

Az ULINK DA Drive Analyzer felhőalapú mesterséges intelligenciát használ a meghajtók meghibásodásának előrejelzésére. Mostantól fejlett felhasználói felülettel érkezik, amellyel a felhasználók az egyes meghajtórekeszekben/foglalatokban egyértelműen azonosíthatják a meghajtóinformációkat, az élettartam előrejelzési adatokat és a meghajtóadatok feltöltési naplóit. A Windows és macOS operációs rendszerekhez elérhető DA Desktop Suite segítségével több felhasználó több eszközét is felügyelheted.

• Felügyelj és kezelj több NAS-t az AMIZ Cloud menedzsmentplatform segítségével!

Az AMIZ Cloud egy központosított felhőmenedzsment-platform, amely nemcsak a QuCPE hálózati virtualizációs helyszíni berendezéseket, hanem a QNAP NAS-okat is képes távolról felügyelni. Lehetővé teszi a NAS-erőforrások és a rendszer állapotának távoli felügyeletét, a firmware-frissítések elvégzését, valamint az alkalmazások csoportos telepítését/frissítését/indítását/leállítását. A több telephellyel vagy kirendeltséggel működő szervezetek esetében az IT-személyzet könnyedén, egyetlen felületről kezelheti a több telephelyen lévő eszközöket.

• Használj egy Hailo-8 M.2 AI-modult az intelligens felügyelet felgyorsításához alacsonyabb összköltségek mellett!

Ha egy Hailo-8 M.2 AI gyorsító modullal bővíted QNAP felügyeleti szervered, az AI-felismerési teljesítménye fokozódik az egyidejű elemzés gyorsításához az IP-kamerák számának növelésével a QVR Face arcfelismerésnél és a QVR Human emberszámlálásnál Ez a QNAP-Hailo közös megoldás segít befektetésed maximalizálásában, ugyanannyi drága AI-kamera használatához képest.

Kulcsszavak: QNAP
Vissza