A legfrissebb 4K HDR Google TV lenyűgöző otthoni szórakoztatást és gamer-élményt ígér

Kütyü Magazin - 2023. július 26.

A TCL Electronics, a világ egyik vezető szórakoztatóelektronikai brandje és a világ második legnagyobb tévégyártója* a mai napon bejelentette a legújabb 4K HDR TV-jének európai piacra dobását Google TV és Game Master funkcióval. A P74 sorozat 85 colos (augusztustól) és 98 colos (szeptembertől) méretben lesz elérhető Európában, kivételes audiovizuális teljesítménnyel és páratlan értéknövelő potenciállal a szórakoztatás terén.

A Dolby Vision és Dolby Atmos technológiával ellátott új TCL P74 sorozat televíziói lenyűgözően magas minőségben szállítják a 4K-s mozis élményt, dinamikus mozgásmegjelenítéssel, a Wide Color Gamut több mint egymilliárd színárnyalatával és magával ragadó hangzással, amelynek köszönhetően a felhasználók úgy érezhetik magukat, mintha a nappalijuk helyett egy moziteremben ülnének.

“A beszállítói lánc mélyreható vertikális integrációjával a TCL kötelezettséget vállalt arra, hogy még több fogyasztónak kínáljon magával ragadó szórakoztatási élményt a lenyűgöző képi megjelenítés és az intelligens megoldásoknak köszönhetően, a nagyvilágban és Európában egyaránt. Büszkén állíthatjuk, hogy legújabb, 2023-as televíziós megjelenéseink megerősítik a TCL vezető pozícióját a fogyasztói elektronikai iparban" – mondta Shaoyong Zhang, a TCL Electronics vezérigazgatója.

 

 

Magával ragadó audiovizuális élmény a Dolby Vision és Dolby Atmos közreműködésével

A Dolby Vision egy fejlett képalkotási technológia, amely a magas dinamikatartományt (HDR) az élénk színek megjelenítésével kombinálja, így valósághű, élettel teli képminőséget nyújt, nagyobb fényerővel, magasabb kontraszttal és szélesebb színállománnyal. Az TCL P74 sorozat emellett támogatja a Dolby Atmost, amely a hangokat egy többdimenziós térben helyezi el, így a felhasználók közvetlenül az akció közepében találják magukat – legyen szó sporteseményről, filmről vagy videojátékról. A felhasználók érzelmileg bevonódhatnak a lenyűgöző tisztaságú képek láttán, gyönyörködhetnek a lehengerlő hangzásvilágban, amely betölti a szobát, és túllépi a hagyományos korlátokat. Az TCL felhasználói a digitális mozi világából ismert gazdag és életszerű színek hihetetlen választékát fedezhetik fel saját nappalijukban, köszönhetően a Wide Color Gamut technológiának, amely a hagyományos LED képernyőknél 30%-kal tisztább és gazdagabb színeket jelenít meg.

 

Nagy élmények hatalmas kijelzőkön

A nagy képernyők piaca jelenleg dinamikusan növekszik, és a TCL – a világ vezető márkája a 98 colos tévék terén – éppen erre a trendre reagál az új, 85 colos és 98 colos modelljeivel. A filmrajongók nagyobb méretben élvezhetik kedvenc tartalmukat – beleértve a 4K HDR tartalmak széles választékát is –, annak ellenére, hogy változatlan távolságra ülnek a képernyőtől. Az ilyen magas minőségű tartalmak ma már a streamingszolgáltatóknál is megtalálhatók, így a Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV, HBO MAX és mások kínálatában, de elérhetőek akár fizikai Blu-Ray UltraHD lemezeken vagy modern játékkonzolokon is. A nagy képernyők a Dolby Vision technológiával kiegészülve kivételes élményt nyújtanak minden filmrajongónak. Ráadásul a nagy teljesítménnyel elérhető a fejlett kép-felskálázás, amely az alacsony felbontású tartalmakat jeleníti meg 4K felbontásban. A nagy képernyő valóban közvetlenül az események középpontjába helyezi a nézőt.

 

 

Emeljük a gaming-élményt a következő szintre

Az új TCL P74 sorozatba a Game Master 2.0 (85 colos modellben) vagy a Game Master Pro 2.0 (98 colos modellben) funkcióit is beépítették az alkalmi és szenvedélyes játékosok igényeinek megfelelően. A TCL P74 sorozat HDMI 2.1 csatlakozója támogatja a magasabb felbontásokat a legjobb automatikus képbeállítások mellett, valamint az alacsonyabb késleltetést, a nagyobb átviteli sebességet és az optimalizált kapacitást – ezekkel jelentősen javítva a játékteljesítményt.

Az ALLM funkció lehetővé teszi, hogy a konzol vagy PC grafikus kártyája automatikusan átkapcsolja a TV-t játékmódra, így rendkívül alacsony bemeneti késleltetést**  élvezhetünk. A 98 hüvelykes modell továbbá natív módon támogatja a 144 Hz-es VR-t (a TV iparág legmagasabb szabványát), így egyenletesebb és szaggatásmentes játékélményt nyújt képtörés nélkül. Tovább fokozza a játékosok élményét a 120Hz Game Accelerator a 85 colos modellen, valamint a 240 Hz Game Accelerator a 98 colos mo-dellen, amelyek a gyorsan mozgó, akciódús jelenetek alatt tisztább, kevésbé elmosódott és egyenletesebb Full HD képteljesítményt biztosítanak, még autentikusabb és izgalmasabb világot teremtve.

 

Egy stadion atmoszférája

A nagy képátlóval rendelkező képernyők fantasztikus élményt nyújtanak a sportrajongók számára is, különösen az új P74 sorozat 98 colos modellje, amelyet natív 144Hz-es frissítésre képes panellel és Motion Clarity Pro technológiával láttak el. A 98 hüvelykes modell által közvetített, stadionokat idéző atmoszférát a nagyobb basszusdinamika miatt beépített mélynyomóval rendelkező Onkyo 2.1 hangszóró-konfiguráció is fokozza. A hatalmas képernyőnek köszönhetően a sportrajongók kedvenc meccseiket egyedül vagy a barátokkal és a családdal is élvezhetik, akár otthon, akár éttermekben, vendéglátóhelyeken, ahol a 98 hüvelykes televíziók éppolyan lenyűgöző élményt nyújthatnak valamennyi felhasználó számára, mintha a legelső sorban ülnének.

 

A Letisztult dizájn és az okos funkcionalitás egysége

Az TCL P74 sorozat bármely otthon elegáns kiegészítője lehet, mivel kifinomult, keret nélküli kialakítása egy vékony fémbordűrrel egészül ki, optimálisan kihasználva a képernyőteret. Ez a hasznos, elegáns, szegély nélküli fémdizájn lehetővé teszi, hogy még többet élvezhessünk a képből.

Az TCL P74 sorozat a legfejlettebb okostévé-rendszerrel érkezik (Google TV és beépített Google Assistant), több mint 700 000 filmet és sorozatepizódot kínálva az összes kedvenc streamingszolgáltatónktól egyetlen praktikus helyre rendezve és kategorizálva. Ráadásul a felhasználók egyszerűen hozzáférhetnek a kedvenc tartalmaikhoz az integrált hangvezérlés használatával, közvetlenül a TV-hez beszélve, a kezük használata nélkül. A magas minőségű beépített hangszórók segítségével élvezhetik a lenyűgöző Dolby Atmos hangminőséget, de könnyedén továbbíthatják azt a TCL hangprojektorra is.

 

TCL 85P745 sorozat – A legfontosabb képességek 

 •  4K HDR
 •  Wide Color Gamut
 •  Motion Clarity 
 •  Multi HDR formátum I Dolby Vision I HDR10+
 •  Game Master 2.0 
 •  120Hz Game Accelerator
 •  Dolby Atmos
 •  Google TV
 •  Kéz nélkül használható Google Assistant
 •  Google Meet
 •  Alexával is használható
 •  Netflix, Amazon Prime, Disney+, YouTube és még több
 •  Keret nélküli dizájn

 

TCL 98P745 sorozat – A legfontosabb képességek

 •  4K HDR
 •  Wide Color Gamut
 •  144Hz Motion Clarity Pro
 •  Multi HDR formátum I Dolby Vision I Dolby Vision IQ I HDR10+
 •  Game Master Pro 2.0
 •  HDMI 2.1 ALLM I 144Hz VRR
 •  Dolby Atmos
 •  Onkyo 2.1 hangszóró konfiguráció, mélynyomóval
 •  Google TV
 •  Kéz nélkül használható Google Assistant
 •  Google Meet
 •  Alexával is használható
 •  Netflix, Amazon Prime, Disney+, YouTube és még több
 •  Apple Airplay 2 & HomeKit támogatás
 •  Keret nélküli dizájn
 •  TÜV Rheinland tanúsítvány (Alacsony mennyiségű kékfény + Villódzásmentesség)
Vissza