Huawei okoseszközök segítik a vívókat

Kütyü Magazin - 2023. december 18.

Mostantól okosórák is segíthetik a legjobb magyar női és férfi vívókat, illetve edzőket a versenyekre való sikeres felkészülésben és az edzésmunka fejlesztésében. A Magyar Vívó Szövetség és a Huawei Technologies Hungary közötti megállapodásnak köszönhetően 140 darab HUAWEI WATCH GT4 okosórát használhatnak a sportolók és edzőik. A vállalat legújabb okosóra-modellje hatékonyan támogathatja a profi edzésmunkát, így a 2024-es olimpiára való felkészülést is: több mint száz edzésfunkcióval, köztük vívás edzésmóddal, valamint kulcsfontosságú egészségügyi mutatók és edzésértékek folyamatos mérésével segítheti a sportolókat.*

A Huawei, a viselhető technológiák egyik vezető gyártójaként évek óta kutatja az emberi mozgást és az egészségfigyelő algoritmusokat, továbbá a sport- és egészségtechnológia fejlesztése érdekében számos európai intézménnyel működik együtt. A vállalat finnországi laboratóriumában élethű sportkörnyezetben és élethelyzetekben végez teszteket, 20 sportágat fednek le, és több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követnek nyomon. A Huawei arra törekszik, hogy innovatív technológiáival támogassa az embereket az egészséges életmód fenntartásában, a sportolókat pedig adataik folyamatos mérése és elemzése révén a magasabb színvonalú edzésmunkában, ezáltal pedig teljesítményük növelésében. A vállalat a többi között olyan élsportolókkal működik együtt, mint a többszörös olimpiai bajnok hosszútávfutó, Mo Farah. 

 

 

Vívás edzésmóddal és számos funkcióval segíthetik a professzionális felkészülést

A Huawei a magyar sportolók edzésmunkáját is támogatja viselhető okoseszközeivel. A kedvező feltételű beszerzéssel a vállalat segíti és támogatja a Magyar Vívó Szövetség munkáját, amelynek keretében a legjobb magyar női és férfi vívók – a junior, kadett, felnőtt és szenior korosztály –, valamint a parasportolók és edzők is használhatják a Huawei okosóráit a felkészülésük során, edzésmunkájuk, tevékenységük, illetve egészségi állapotuk nyomon követésére.**  

A több mint 140 darab WATCH GT4 okosóra a vállalat legújabb, egészségügyi kutatásokhoz***  is használt okosóra modellje, amely egyesíti a csúcstechnológiát és a divatot. Az eszköz több mint százféle edzésfunkciót támogat, kifejezetten a vívást is, és számos technológiával segíti a hatékony, professzionális edzésmunkát. Pulzuselemzést nyújt, méri az edzés okozta stresszt, az edzésadatok alapján heti, havi és éves trendriportot készít, továbbá személyre szabott edzésjavaslatokat és tervet nyújt. Emellett a szívverés szabályosságának mérésétől kezdve az alvás közbeni légzésfigyelésen át a kalóriakezelésig sokféle funkcióval segítheti felhasználóját az egészségmegőrzésben.****  

 

 

„Egy ilyen eszköz sokat segít a napi edzésterv megvalósításában. Nagyon jó visszajelzést kapok az adott napi teljesítményemről és az edzőmmel is fel tudjuk dolgozni a rögzített adatokat” – mondta Koch Máté párbajtőr egyéni világbajnokunk.

„A Huawei évek óta elkötelezetten segíti az amatőr és a profi sportolókat szerte a világon viselhető okoseszközeivel. Nagy öröm számunkra, hogy egy magyar olimpiai sikersportág versenyzői is használhatják legújabb okosóráinkat, hogy még eredményesebben szerepelhessenek a közelgő hazai és nemzetközi versenyeken” – hangsúlyozta Roger Tao, a Huawei fogyasztói üzletágának kelet-európai ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy a viselhető technológia a sportolás támogatása mellett fontos szerepet játszhat az általános egészségmegőrzésben is, a vállalat friss kutatásában*****  az okosórát rendszeresen használók kétharmada nyilatkozott úgy, hogy az eszközük javaslatai és elemzései hatására tudatosabbá váltak, és egészségesebb életmódot folytatnak.

 

 

A vívók a Diákolimpián is találkozhatnak a legújabb okoseszközökkel

A Huawei részt vesz a BOK Sportcsarnokban megrendezett, december 14-én induló Diákolimpián is, ahol a versenyzők megtekinthetik és kipróbálhatják a vállalat viselhető okoseszközeit, a többi között a BAND 8 okoskarkötőt, valamint a WATCH FIT SE, illetve WATCH GT4 okosórákat. 

__________________

*A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

**A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

***A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

****A termék nem orvostechnikai eszköz, ezért ellenőrzési adatai és eredményei csak tájékoztató jellegűek, és nem használhatók orvosi diagnózis vagy kezelés alapjául.

*****A “Kutatás az okosóra használatról és attitűdökről” c. online felmérést az Ipsos végezte 2023 szeptemberében: Németország, Lengyelország, Spanyolország, Olaszország, Románia, Bulgária, Törökország és az Egyesült Királyság lakosai körében. Az országok átlaga, N=8019, a válaszadók a 18-64 év közötti lakosságot reprezentálják

Vissza