Öt taggal érkezik a Xiaomi új okostelefon szériája

Kütyü Magazin - 2024. január 22.

A Xiaomi bejelentette a Redmi Note 13 okostelefon-termékcsalád megjelenését. A sorozat öt új készüléket tartalmaz, amelyek vélhetően még több rajongót szereznek majd az egyébként is népszerű Redmi Note termékcsaládnak: a Redmi Note 13 Pro+ 5G-t, a Redmi Note 13 Pro 5G-t, a Redmi Note 13 Pro-t, a Redmi Note 13 5G-t és a Redmi Note 13-at.

A Redmi Note 13 készülékek kamerarendszere jelentős fejlesztésen esett át, de a telefonok külső megjelenésén, kijelzőik és processzoraik minőségén is tetten érhető a szintlépés. Így a Redmi Note 13 még közelebb viszi a középkategóriát a csúcskategóriához, ami egyszerre nyilvánul meg a telefonok tartósságában, a felhasználói élményben és a képalkotó képességekben – mindezeket a tulajdonságokat továbbra is megfizethető áron kínálva a vásárlóknak.  

A Xiaomi továbbá három új viselhető okoseszközt is bemutatott: a Redmi Watch 4-et, a Redmi Buds 5 Pro-t és a Redmi Buds 5-öt. 

 

 

Minden technológiai feltétel adott, hogy a fotó ikonikussá váljon – a többi már csak rajtad áll  

A Redmi Note 13 széria kamerarendszereit úgy alkották meg, illetve fejlesztették tovább, hogy a legkülönfélébb igényeknek képes legyen megfelelni. A professzionális modellek – a Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G és a Redmi Note 13 Pro – mindegyike ultranagy felbontású, 200 MP-es kamerát és optikai képstabilizátort (OIS) kapott, hogy soha nem látott részletgazdagsággal tudja megörökíteni a pillanatokat. Így az élmény olyan lesz a felhasználó számára, mintha tényleg csúcskategóriás telefonnal fotózna. Emellett a 2x/4x-es veszteségmentes zoommal jól rá lehet közelíteni a témákra, például valakire egy tömegben, vagy egy távolban zajló történésre.  

 

 

A fejlett kamerarendszereket 1/1,4”-os szenzor és továbbfejlesztett képfeldogozás teszi teljessé – ezek garantálják a kimagasló képminőséget még nehéz helyzetekben és rossz fényviszonyok mellett is. A szenzorhoz hatalmas f/1,65-ös rekesznyílás és Tetra pixel (fejlett pixelbinning technológia) társul, hogy a képek akkor is megfelelő megvilágítottságot kapjanak, ha épp nincs elég fény. Az Atomic Layer Deposition (ALD) technológiával ellátott 7P lencsék csökkentik a becsillanást és a kép elhomályosodását.

 

 

Az alapmodellek – a Redmi Note 13 5G, és a Redmi Note 13 – 108 MP-es főkamerája 3x-os veszteségmentes zoom-mal rendelkezik, ami ugyancsak a felvételek nagyobb részletgazdagságához járul hozzá. Mindkét telefonban elérhetők a “filmCamera” filterek a képek utólagos szerkesztéséhez.   

 

 

A készülékek mindegyike három objektívvel rendelkezik a hátoldalon: egy 200 vagy 108 MP-es fő kamerával, egy 8 MP-es ultraszéles-látószögű kamerával és egy 2 MP-es makró kamerával. Ehhez járul a 16 MP-es előlapi szelfikamera. Az összes készüléket a Xiaomi Imaging Engine működteti. Mindegyik készülékről elmondható, hogy a digitális fotózás újgenerációs élményét nyújtja, és erőteljes képfeldolgozó hardverrel rendelkezik, így a Redmi Note 13 sorozat remek választás azok számára, akik ikonikus képeket szeretnének lőni szinte bármilyen helyzetben.  

 

 

Lenyűgöző megjelenés, AMOLED kijelző és 120Hz-es maximális képfrissítési ráta   

A Redmi Note 13 sorozat divatos és karcsú kialakítással érkezik, ultravékony kávával, ami már megjelenésében is a csúcsmodellekre emlékeztet. A megragadó látványt kínáló kijelző tovább fokozza a felhasználói élményt.

A Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G 1.5K AMOLED technológiájú, 1800 nit fényerősségű kijelzőjén éles kontrasztokkal, tisztán jelennek meg a képek. A Redmi Note 13 Pro, a Redmi Note 13 5G, és a Redmi Note 13 hasonló részletgazdagsággal mutatja be a képeket az FHD+ felbontású AMOLED kijelzőjén. A folyamatos és akadásmentes görgetés garantált, hiszen a Redmi Note 13 sorozat mindegyike 120 Hz-es AdaptiveSync képfrissítési rátával rendelkezik. 

 

 

A Redmi Note 13 sorozat a TÜV Rheinland tanúsítványát is megszerezte, ami azt garantálja, hogy a kijelző alacsony kékfény-kibocsátású, villódzásmentes és cirkadiánbarát, illetve számos, a szem kímélését szolgáló megoldással rendelkezik, mint amilyen például az olvasó mód. Az új képességek közül kiemelendő, hogy ez lesz az első olyan Redmi Note sorozat, amely már képernyőbe épített ujjlenyomat-érzékelővel is rendelkezik. 

 

 

Kivételes strapabíróság a nyugodt használatért 

A Redmi Note 13 készülékek a műszaki tartalmat és formatervet illetően is megújultak, ezért tartósabbak, strapabíróbbak elődeiknél. A Redmi Note 13 Pro+ 5G és a Redmi Note 13 Pro 5G kijelzője Corning Gorilla Glass Victus borítást kapott, hogy még inkább ellenálljon a véletlen leejtésből, karcolódásból adódó sérüléseknek – ez ugyancsak újdonságnak számít a termékcsalád esetében. A kijelzőt úgy fejlesztették tovább, hogy még reszponzívabb legyen, még jobban reagáljon az érintésre, akár esőben is.  

A Redmi Note 13 Pro+ 5G a sorozat sztárja, amit az is mutat, hogy ez a modell az IP68 szabvány szerint por és vízálló, ám a többiek képességei is javultak ezen a téren, hiszen már az IP54 szabványnak felelnek meg.  

 

 

Erősebb processzorok, nagyobb teljesítmény 

A Redmi Note 13 sorozat processzorai, teljesítmény tekintetében, a mai élmezőnyhöz tartoznak. Ezeket egészítik ki az erős akkumulátorok - így együttesen garantálják az egész napos, folyamatos készenlétet, még nagy igénybevétel mellett is. A sorozat valamennyi készülékéhez jár töltő.  

A kimagasló teljesítmény részben a 4nm-es gyártástechnológiának köszönhető, amely ugyancsak most debütált a Redmi Note telefonokban. A sorozat legkiemelkedőbb tagját, a Redmi Note 13 Pro+ 5G telefont MediaTek Dimensity 7200-Ultra chipkészlettel és erőteljes 5,000mAh-es akkumulátorral látták el, hogy még a különösen nagy igénybevétel mellett is jól teljesítsen. A készülékhez az iparág legmasszívabb töltője, egy 120 W-os HyperCharge töltő jár, amely mindössze 19 perc alatt tölti a telefont 100 százalékra.  

 

 

A Redmi Note 13 Pro 5G-nek van a legnagyobb kapacitással bíró akkumulátora: 5100mAh-es. A készülék a Snapdragon 7s Gen 2 Mobile Platformra épült. A Redmi Note 13 Pro-t a MediaTek Helio G99-Ultra chipkészlet hajtja, és 5,000mAh-s akkumulátorral rendelkezik. Mindkettő dobozában egy 67 W-os turbótöltő lapul, amely 45 perc alatt tölti fel teljesen a készülékeket.

Az alapmodellek is hosszan kitartó, 5,000mAh-es akkumulátorokkal és erős chipkészletekkel érkeznek. 

A fent ismertetett új képességekkel a Redmi Note 13 család tovább öregbíti a sokak által kedvelt Redmi Note sorozat hírnevét, és világszerte emberek sokasága számára teszi megfizethetővé azokat a funkciókat és tulajdonságokat, amelyek általában csak a csúcskategóriás telefonokban elérhetőek.   

 

 

A szemrevalóan szeretnivaló és sokoldalú Redmi Watch 4  

Az új Redmi Watch 4 négyszögletes, 1,97”-es AMOLED kijelzővel érkezik – ez a Redmi okosórák eddigi legnagyobb négyszögletes kijelzője, amelyről már első pillantásra látszik, hogy különleges felhasználói élményt kínál. A Redmi Watch 4 egyedi megjelenését az biztosítja, hogy alumíniumötvözetből készült a középső kerete. Ez az első olyan Redmi okosóra, amelyet OTS forgatható, rozsdamentes acél koronával láttak el, ami megkönnyíti a készülék kezelését. Szintén a kényelmesebb használatot szolgálja, hogy a Redmi Watch 4 egy vadonatúj kioldó mechanizmussal is rendelkezik azért, hogy gyorsabban lehessen a szíjakat cserélni rajta. 

A Redmi Watch 4 órába egy négycsatornás PPG szenzort építettek be, amely még pontosabban méri a szívritmust és a vér oxigéntartalmát. A felhasználók több mint 150 féle sportmód közül választhatnak, ezek közül hatot a készülék automatikusan felismer. Az óra továbbfejlesztett képességei közé tartozik a Bluetooth hívás is, amelynek köszönhetően a felhasználók úgy is válaszolhatnak a hívásokra, hogy felemelik a kezüket és megérintik a kijelzőt. Az okosóra Silver Grey vagy Obsidian Black színekben érhető el, színben hozzáillő szíjjal, amit: pasztell-lila, sötétcián, illetve mentazöld színre cserélhetnek le. 

 

 

Fejlett ANC és élethű hangzás a Redmi Buds 5 Pro fülhallgatóval  

A Redmi Buds 5 Pro a zenehallgatás élményét új, életszerű hangzással fokozza tovább. A fülhallgató támogatja az LDAC hálózati csatlakozást a Bluetooth kodek vezeték nélküli fülhallgató-csatlakoztatáshoz. Az akár 52 dB-es aktív zajszűrésnek (ANC) köszönhetően a Redmi Buds 5 Pro 3+1 féle ANC módot kínál: egy mesterséges intelligencia alapú adaptív módot, és három hagyományos, hangáteresztő módot. A készülék segít eldönteni, hogy a külső körülmények alapján, melyiket érdemes épp használni. A felhasználók öt különböző EQ profil alapján állíthatják be a hangzást. A Redmi Buds 5 Pro fülhallgatóval 10 órán keresztül lehet folyamatosan zenét hallgatni, az ergonomikusan kialakított tokjával párosítva viszont 38 órára emelkedik a használati idő. A Redmi Buds 5 Pro az alábbi színekben érhető el: Midnight Black, Moonlight White és Aurora Purple.

 

 

Továbbfejlesztett hangélmény a Redmi Buds 5 fülhallgatóval  

A Redmi Buds 5 fülhallgatót úgy tervezték, hogy a lehető legjobb zenehallgatási élményt tudja nyújtani: legfeljebb 46dB ANC zajszűrést biztosít három üzemmódban, amelyek a háttérzajok különböző típusait szűrik ki. Három hangáteresztő mód kínál ezek mellett lehetőséget arra, hogy a felhasználó többet hallhasson abból, amit hallani szeretne, és kevesebbet abból, amit nem. A Redmi Buds 5 tízórányi folyamatos zenehallgatást tesz lehetővé, ami 40 órára emelkedik, amennyiben a fülhallgató a töltőtokjával van összepárosítva. Ezek a fülhallgatók három színben érhetők el: Black, White, Sky Blue. A tok külső része matt, belül fényes, és egy látványos fénycsíkot is kapott. 

A Redmi Buds 5 sorozat támogatja a Xiaomi Earbuds app használatát, amely sok más okostelefon-márkával is kompatibilis. Ezzel az applikációval a fülhallgató még több funkcióra képes, így például személyre lehet szabni a zajszűrést, be lehet állítani az intelligens környezeti adaptív zajszűrést, a testreszabott EQ-hangolást, és be lehet kapcsolni az erőteljes hangzást. 

Árak, elérhetőségek, promóciók 

A Redmi Note 13 sorozat Magyarországon az alábbi tárhelyváltozatokban, színekben és ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható 2024. január 24-től a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül: 

 

A promócióban résztvevő partnereknél a promóciós időszak alatt (2024. január 24-február 6., vagy a készlet erejéig) a Redmi Note 13 Pro 5G vagy Redmi Note 13 Pro+ 5G okostelefon vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L forrólevegős sütőt kapnak.

A Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 eszközök prémium kijelzőcsere garanciával rendelkeznek. 

A 2024. január 24-február 23. között a résztvevő partnerek online áruházaiban (webshopjaiban) vagy kereskedelmi üzleteiben Magyarországon vásárolt és aktivált Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 készülékek egyszeri ingyenes szervizre jogosultak Xiaomi helyi szervizpontjain a vásárlás dátumától számított 6 hónapig abban az esetben, ha a termékek kijelzői a Vásárló önhibáján kívül hibásodnak meg vagy szenvednek sérülést (például a termékek véletlenszerű leejtése). 

A Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 5G, Redmi Note 13 KIJELZŐJÓTÁLLÁS ÉS -SZERVIZ-ben résztvevő kereskedelmi partnerek listája: Media Markt, Euronics Emag (emag által forgalmazott), Alza, Auchan, Pepita.hu (pepita által forgalmazott), Arena Xiaomi Store, Magyar Telekom, Yettel, xiaomiofficial.hu. 

A prémium kijelzőjótállás és szervíz díjmentes, és tartalmazza a kijelző cseréjének költségeit is, amennyiben arra szükség van.

A Redmi Watch 4 Silver Gray és Obsidian Black színben, hozzá illő szíjjal, 49.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február végén indul. 

A Redmi Buds 5 Pro Midnight Black és Moonlight White színben, 34.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február végén indul. 

 A Redmi Buds 5 Black és White színben, 19.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos magyarországi értékesítési csatornáin keresztül. Az értékesítés várhatóan február elején indul. 

Vissza