Kompakt, nagy rekesznyílású objektívet adott ki a Sony

Kütyü Magazin - 2024. február 23.

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

Az FE 24-50mm F2.8 G fő jellemzői

A legújabb optikai és mechanikai kialakítással a méretek kompaktak maradtak, a szűrő átmérője φ67 mm, maximális átmérője 74,8 mm, hossza 92,3 mm, súlya kb. 440 g. 

Az éles és részletes képeket minden fókusztávolságon a négy aszférikus lencse és két darab ED (extra alacsony szórású) üveg elrendezésének köszönhetően érhető el, így az olyan aberrációk, mint például a kromatikus aberráció csökkenthetők, így nagy felbontású teljesítmény érhető el a középponttól a sarokig.

Az FE 24-50mm F2.8 G 11 lamellás körkörös rekesznyílást használ, amely a szférikus aberráció optimalizálásával együtt a G objektívsorozatra jellemző gyönyörű, lágy és sima bokeh-t biztosít. 

Minimális felvételi távolsága 0,19 m (AF) a széles tartományban, maximális nagyítása pedig 0,30 x (AF), ami kiváló minőségű közeli felvételeket tesz lehetővé. 

A minőség az AF (automatikus élességállítás) révén válik nyilvánvalóvá, amely két lineáris motorral felszerelve nagy sebességű, nagy pontosságú, nagy követési pontosságú és csendes fókuszálást tesz lehetővé. Emellett támogatja a nagy sebességű sorozatfelvételt AF/AE követéssel, akár 120 képkocka/másodperc sebességgel a full-frame tükör nélküli fényképezőgép Alpha 9 III* esetében. Azok számára, akik szilárd videóteljesítményre vágynak, az AF-követés elérhető a nagy képkockasebességű 4K 120p vagy FHD 240p filmfelvételekhez**, ahol kritikus fókuszvezérlésre van szükség, továbbá támogatja a testbe épített Active Mode képstabilizációt*** a menet közbeni stabil felvételek készítéséhez. Kompatibilis a fényképezőgép-vázak fókuszlégzés-kompenzációjával is, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű videókészítés****. Az intuitív kézi fókuszálás a lineáris válaszú MF elfogadásának köszönhetően érhető el, amely egyszerű és kiváló képkifejezést tesz lehetővé.

A FE 24-50mm F2.8 G olyan felhasználóbarát funkciókkal van felszerelve, mint a testreszabható fókusztartó gomb, a rekeszgyűrű, a rekeszkattintás ON/OFF kapcsoló és a fókuszmód kapcsoló, amelyek magas szintű kezelhetőséget és átfogó vezérlést biztosítanak. Ráadásul a további könnyű használat érdekében por- és nedvességállónak***** tervezték, fluor bevonattal, amely megakadályozza a szennyeződések megtapadását az objektív elülső felületén. 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 24-50mm F2.8 G várhatóan áprilistól lesz megvásárolható, nagyjából 520 ezer forintos áron. A Sony számos hivatalos márkakereskedőjénél lesz kapható Európa-szerte.

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található, amelyeket a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készítettek. A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

Az új FE 24-50mm F2.8 G Lens termékvideó itt tekinthető meg: 

 

 

____________________________ 

*Sony vizsgálati feltételek. Egyes felvételi körülmények között a maximális folyamatos képkockasebesség alacsonyabb lehet. A sorozatfelvételi sebesség az AF-C fókuszmódban használt objektívtől függően változhat. Az objektívekkel kapcsolatos kompatibilitási információkért látogasson el a Sony támogatási weboldalára. 

**A használt kamerától függően

***Csak kompatibilis modellek

****Lásd a fényképezőgép kompatibilitási információkat a következő weboldalon: https://www.sony.net/dics/breathing/ 
A látószög és a képminőség kissé megváltozhat, ha ez a funkció [ON]. Előfordulhat, hogy nem minden helyzetben érhető el hatékony kompenzáció.

*****Nem garantált, hogy 100%-ban por- és nedvességálló.

Vissza