A Sony tovább bővíti a fényképezési lehetőségeket

Kütyü Magazin - 2023. július 13.

A Sony bemutatja az „FE 70-200MM F4 Macro G OSS II” (terméknév SEL70200G2) teleobjektívet, amely 70 mm és 200 mm közötti gyújtótávolságot fed le F4 maximális rekeszértékkel, és kompatibilis a 35 mm-es full-frame α (Alpha) E-mount sorozatú objektívekkel.

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II egy kompakt, könnyű teleobjektív, amely a legkülönbözőbb szituációkban használható. Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II nemcsak a G objektíveknél egyedülálló, kiemelkedően nagy sebességű és nagy teljesítményű AF-t tartalmaz, hanem ez a világ első olyan zoomobjektívje, amely a teljes zoomtartományban fél makró képességet kínál, a maximális nagyítás pedig végig 0,5-szörös. Ezen felül egy telekonverterrel (mely külön megvásárolható) akár 400 mm-es szuper-telefotó felvételek és életnagyságú, 1:1 nagyítású makrófelvételek is készíthetők a teljes zoomtartományban.

Ez a bevezetés a Sony 50. full-frame E-bajonettes objektívje. Az első objektív megjelenése óta a Sony folyamatosan elkötelezett a fotósok és videósok kreatív tevékenységének támogatása mellett. Ezt a legújabb technológiák egyesítésével és a full-frame és az APS-C méretű formátumokat egyaránt lefedő E-bajonettes termékcsalád bővítésével igyekszik elérni.

 

 

Kompakt és könnyű, teleobjektívvel kompatibilis modell, amely kiválóan alkalmas távoli és közeli felvételek készítésére

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II zoomobjektív 149 mm-es teljes hosszával és körülbelül 794 g-os súlyával (állványrögzítés nélkül) sokféle célra használható, beleértve a sportjeleneteket, tájképeket, vadmadarakat és még a makrófotózást is.

A 70 mm-től 200 mm-es tartományban való felvételkészítés mellett az objektív lehetővé teszi a világ első félmakrofelvételét is, amely a teljes zoomtartományban 0,5-szörös maximális nagyítással rendelkezik. A fejlett aszférikus lencsék hozzájárulnak az egyenletesen kiváló saroktól sarokig tartó felbontáshoz és kontraszthoz. Emellett az ED (Extra-low Dispersion, vagyis extra alacsony szórású) üveg elnyomja a kromatikus aberrációt.

A termék a nagy teljesítményű telekonvertert is támogatja (külön megvásárolható). Az akár 400 mm-es (APS-C fényképezőgéppel használva 600 mm-nek megfelelő) szuper-telefotónak köszönhetően a távoli objektumokat nagyobb méretben, gyönyörű bokeh-vel együtt lehet megörökíteni. A SEL20TC csatlakoztatásával a teljes zoomtartományban akár 1:1 arányú makrófelvételek is készíthetők.

 

 

Gyors autofókusz és kiváló videofelvételi teljesítmény

A Sony egyedülálló XD (extrém dinamikus) lineáris motorja akár 20%-kal képes növelni az autofókusz sebességét. A mozgó tárgyak követési teljesítménye is körülbelül kétszeresére javult az előző modellhez képest, így továbbra is nagy pontossággal követhető a céltárgy. A zoomolás közbeni fókuszkövetési teljesítmény szintén jelentősen javult. A zászlóshajó α1 vázzal párosítva nagy sebességű sorozatfelvételek készíthetők akár 30 képkocka/másodperc sebességgel.

Ezenkívül elérhető a SteadyShot új MODE3 beállítása, amely optimalizálja a fényképezőgép rázkódáskorrekciós algoritmusát, hangsúlyt fektetve a képkocka stabilitására mozgó alanyok fényképezése esetén. Kompatibilis fényképezőgépvázzal kombinálva hatékonyabban kompenzálható a fényképezőgép rázkódása, és stabilabb filmek készíthetők.

 

Intuitív kezelhetőség és nagyfokú megbízhatóság a biztonságos használathoz kihívásokkal teli felvételi környezetben is

Az FE 70-200MM F4 Macro G OSS II intuitív és biztonságos kezelhetőséget biztosít, amely támogatja a fotósokat és videósokat. A fókusztartomány-határoló és a teljes idejű DMF kapcsoló mellett, amely azonnal átvált AF-ről MF-re (kézi fókusz), a dobozban található levehető állványrögzítő biztosítja a stabilitás érzetét szuper-telefotózás és makrófelvételek készítése közben.

Ezenkívül az elülső lencsetag fluorbevonattal van ellátva, amely megkönnyíti az ujjlenyomatok, por, olaj és egyéb szennyeződések eltávolítását a lencse felületéről. A por- és nedvességálló kialakítás extra megbízhatóságot biztosít a kihívást jelentő kültéri használathoz, és bővíti a fényképezés szabadságát.

Vissza