Húsz éves az Eaton xComfort RF automatizálási rendszere

Kütyü Magazin - 2024. április 13.

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

Az xComfort RF mára a vezeték nélküli termékek és funkciók széles választékát kínálja, a fűtés-, világítás- és árnyékolásvezérléstől egészen a vízszivárgás elleni védelemig. Az xComfort Bridge, a legújabb xComfort RF vezérlő, a felhasználók számára könnyen konfigurálható, programozás nélküli rendszert kínál. Így a felhasználók az xComfort Bridge alkalmazáson keresztül távolról vezérelhetik az otthonautomatizálási eszközeiket, az xComfort felhőplatform pedig biztonságos hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott berendezéshez. 

 

 

„Az xComfort számára a következő kihívás az otthonautomatizálásról az energiagazdálkodásra való áttérés, igazodva az Eaton mint intelligens energiagazdálkodási vállalat ezirányú céljaihoz. Ez az áttérés lehetővé teszi számunkra, hogy támogassuk ügyfeleinket egy takarékos és környezebarát energiagazdálkodás kialakításába” – mondta Farkas Gábor, az Eaton Magyarország munkatársa.

 

 

Mivel az Eaton azt is tervezi, hogy a zárt, szabadalmaztatott kommunikációs protokollról egy nyitottabb, átjárhatóbb szabványra tér át, a Matter standard közelmúltbeli bevezetése izgalmas lehetőségeket nyit meg az xComfort előtt is. A Matter egy nyílt forráskódú, egységes okosotthon protokoll, amely lehetővé teszi a különböző gyártók eszközeinek zavartalan együttműködését. Ez azt jelenti, hogy az xComfort RF eszközök képesek kommunikálni más Matter-kompatibilis eszközökkel, így a felhasználók nagyobb rugalmasságot élvezhetnek okosotthon-rendszereikben. 

 

 

Az xComfort RF története jól példázza az Eaton elkötelezettségét az innováció és az ügyfelek kiváló minőségű, megbízható otthonautomatizálási megoldásokkal való kiszolgálása iránt. Az energiagazdálkodás előtérbe kerülésének és az olyan új technológiák, mint a Matter bevezetésének köszönhetően az xComfort RF termékcsalád előtt most, húsz évvel a bevezetése után is fényes és ígéretes jövő áll.

Vissza