Ez a Tesla mindenki számára elérhető!

Kütyü Magazin - 2023. február 21.

Az okosotthon készülékek előretörése megállíthatatlan, Európában a háztartások 18%-a használ már valamilyen okosotthon eszközt. 2027-re ez az arány meghaladhatja a 40%-ot.* A vásárlásokat meghatározó energiatakarékossági szempontok miatt a kategória további erősödése várható. A cseh hátterű Tesla okosotthon márka is ebben a szegmensben mutatkozik be – mostantól magyar nyelvű applikációval, ügyfélszolgálattal és magyar szerviztámogatással segít eligazodni az eszközök és funkciók között.

Az egykori cseh Tesla korábban rádiókat és televíziókat gyártott – ezekhez a hagyományokhoz immár innovatív módon kapcsolódik a Tesla okosotthon eszközöket kínáló vállalata. 

A nemzetközi terjeszkedés keretében a magyar vásárlóknak is elérhetővé válnak azok a praktikus, otthonokban, nyaralókban használható eszközök, melyek megkönnyítik a felhasználók életét. A Tesla ezzel párhuzamosan oktatási tartalmakat is készít, hogy bemutassa eszközei megfelelő használatát és az azokban rejlő lehetőségeket, melyekkel idő és pénz is megtakarítható. 

“A Tesla okosotthon márkát azzal a céllal alapítottuk, hogy megmutassuk, manapság mindenki megengedheti magának, hogy okosotthona legyen. Látjuk, hogy a magyar emberek számára mennyire fontos az energiatakarékosság, a biztonság és a kisállatokkal való törődés – ezekre mind kínálunk okos megoldásokat.” – mondta Viktor Hajíček, a Tesla ügyvezetője a magyar piacralépés kapcsán.

 

légtiszító
 

A Tesla termékpalettáján találhatók okos légtisztítók, okos kültéri és beltéri kamerák, háziállatoknak szánt okos eszközök, okos párásítók, okos érzékelők, okos kapcsolók, okos mérlegek, sőt, okos termosztát szabályozók is. A termékeket itthon a legnagyobb műszaki áruházak is forgalmazzák. 

 

kamera
 

Az eszközök egyetlen, magyar nyelven is elérhető mobilalkalmazással irányíthatók és távolról felügyelhetők, a felhasználó okostelefonján keresztül. Az okos eszközök ökoszisztémában kapcsolhatók (akár versenytárs termékekkel is), így több készülék egyszerre tud kommunikálni és a beállítások szerint reagálni egymásra, akár külső beavatkozás nélkül. Mivel az eszközök összekapcsolhatók a Google Assistant és az Amazon Alexa okos asszisztensekkel, ezek segítségével hangutasításokkal vezérelhetők a készülékek.

Ezek is okostermékek

Egyes Tesla okosotthon eszközök az állattartóknak nyújtanak segítséget: az okos, automatikus ételadagolók és ivókutak a gazdi távolléte esetén is gondoskodnak a kutya vagy macska jóllétéről. A beépített UV-sterilizáló lámpa frissen tartja a vizet, a beépített kamerával pedig a gazdi ellenőrizheti, hogy kedvencét meg kell-e etetni.

 

háziállat etető
 

Más okosotthon eszközök a biztonságért felelnek: a mozgásra vagy hangra éjjel-nappal figyelmeztető biztonsági kamerák segítségével szemmel tartható a házunk vagy lakásunk. Egy professzionális biztonsági rendszermegoldással összehasonlítva az okos kamerák használata sokkal költséghatékonyabb és nem igényel rendszeres havi díjat. Távolról ellenőrizhető és kikapcsolható a világítás is, ahogy a fűtés szabályozás is menedzselhető akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon.

Jó tudni

Az okosotthon eszközök használatát az ember bármikor elkezdheti – tehát nem kell rögtön az otthonunk tervezésekor és építésekor a telepítésre gondolni. Az olyan elterjedt okoseszközök, mint az izzók, a konnektorok vagy biztonsági kamerák könnyen telepíthetők, csatlakoztathatók egy konnektorhoz és az otthoni Wi-Fi hálózathoz, és egy mobiltelefon alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhetők. Ráadásul további eszközök bármikor hozzáadhatók – vezetékek áthúzása vagy villanyszerelői segítség nélkül.

 

___________________ 

*Forrás: Statista.com

Kulcsszavak: okosotthon, Tesla
Vissza