Az AGON by AOC bemutatja az eddigi leggyorsabb gaming monitor duót

Kütyü Magazin - 2024. július 16.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – büszkén mutat be két úttörő monitort, amelyek célja, hogy soha nem látott magasságokba emeljék a versenyszerű játékot. Az AGON PRO AG246FK és az AG256FS modellek új mércét állítanak fel az esport-arénában, páratlan képfrissítési sebességet és kivételes képminőséget kínálva a profi játékosok és a feltörekvő esportolók számára.

AG246FK: A sebesség újradefiniálása 540 Hz-cel

Az AGON PRO AG246FK egy élvonalbeli, legújabb generációs 24,1 hüvelykes FHD Ultra-Fast TN esport panellel rendelkezik, amely rendkívüli 540 Hz-es képfrissítési sebességet biztosít – amely a legmagasabb a piacon**. Ez a forradalmi sebesség ultra-zökkenőmentes játékmenetet és a minimális mozgási elmosódást tesz lehetővé, versenyelőnyt nyújtva ezáltal a profi esportolók számára. Az 540 Hz-es frissítéssel az egyes képkockák közötti mindössze 1,85 ms képkockaidővel és az akár 0,5 ms GtG pixelátmeneti idővel az AG246FK szinte azonnali vizuális frissítést biztosít, így a játékosok minden eddiginél gyorsabban reagálhatnak. Az AG246FK egy széles színskálájú monitor, 99,6% sRGB és 94,7% DCI-P3 lefedettséggel, valamint DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkezik, így a teljesítmény csökkenése nélkül is lenyűgöző vizuális élményt nyújt.

 

Jobb nem pislogni:
Az AGON PRO AG246FK 540 Hz-es képfrissítési sebességgel 

 

Nikola "NiKo" Kovač, a G2 Esports tapasztalt Counter-Strike profi játékosa megosztja tapasztalatait: "Ha az ember olyan régóta játszik Counter Strike-ot a legmagasabb szinten, mint én, akkor minden percnyi előnyt értékelni kezd, és hú – az 540 Hz 1,85 ms képkockasebességgel és 0,5 ms GtG-vel teljesen elképesztő érzés."

 

 

AG256FS: A sebesség és a szín egyensúlya 390 Hz-es frissítéssel

Az AGON PRO AG256FS 24,5 hüvelykes FHD Fast IPS panellel büszkélkedhet, amely elegyíti a 390 Hz képfrissítési sebességet az IPS technológiából ismert kiváló színvisszaadással és széles betekintési szögekkel, valamint, akár 1 ms GtG reakcióidővel. Ez a monitor tökéletes egyensúlyt teremt a sebesség és a képminőség között, ezáltal ideális az olyan versenyjátékosok számára, akik a legkisebb kompromisszumra sem hajlandóak a vizuális hitelesség terén. A 99,1% sRGB színskála-lefedettség, valamint a DisplayHDR 400 élénk és magával ragadó játékélményt nyújt.

 

 

Színpadkész: Esport-kész funkciók

Mindkét monitor rendelkezik MBR (Motion Blur Reduction) üzemmóddal, amely stroboszkópos háttérvilágítási technológiát használ a 0,3 ms MPRT eléréséhez, kivételesen tiszta mozgást és csökkentett elmosódást eredményezve ezáltal a gyors tempójú játékokban. Emellett mindkét modell Adaptive-Sync támogatással is rendelkezik a változó képfrissítési sebességhez, így a képkockasebesség széles skáláján szakadozásmentes játékot biztosít. A monitorok alacsony bemeneti késleltetése azonnali reakciót biztosít a játékosok műveleteire, ami kritikus tényező a nagy tétekben zajló versenyjátékokban. Mindkét modell három kalibrált FPS esport üzemmóddal rendelkezik, különböző telítettségi és pixel túlhajtási módokkal, így már az első naptól kezdve önfeledt játékélményt nyújt.

Jacobo Ramos González, a G2 Esports globális partnerségek ideiglenes vezetője kiemelte a magas képfrissítési sebesség fontosságát a versenyjátékban: "A Counter-Strike gyors tempójú világában a magas monitor képfrissítési sebesség hibátlan vizuális visszajelzést biztosít és minimalizálja a késéseket. Ez lehetővé teszi játékosaink számára, hogy azonnal reagáljanak, és fenntartsák csúcsszintű játékelőnyüket, ami elengedhetetlen a győzelem eléréséhez. Az AG246FK minden bizonnyal új mércét állít fel ebben a tekintetben, és nem is lehetnénk hálásabbak partnerünknek, az AGON by AOC-nak, amiért folyamatosan erőforrásokat fordít a csúcstechnológia fejlesztésére és bevezetésére."

Az ergonomikus lábazat masszív, mégis kompakt, vékony "esport" talpazattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egerüket és billentyűzetüket pontosan úgy helyezzék el, ahogyan ők szeretnék, miközben rendelkezik döntési, billentési, forgatási és 130 mm magasságállítási lehetőséggel is. Ez a kialakítás nem csak helyet takarít meg az asztalon, hanem a gyors tempójú játékok során a perifériák pontos elhelyezését igénylő profi játékosok speciális igényeit is kielégíti, míg a beépített USB elosztó 4x USB 3.2 porttal kényelmes csatlakozási lehetőségeket kínál a gaming perifériák számára. Az RGB Light FX funkció az egységes és magával ragadó játékkörnyezet érdekében lehetővé teszi a szinkronizálást más AOC-eszközökkel, például billentyűzettel, egérrel vagy fejhallgatóval. A monitor USB-portján keresztül csatlakoztatott korong alakú QuickSwitch vezérlő lehetővé teszi a játékosok számára, hogy könnyedén módosítsák az OSD-beállításokat vagy a monitor előbeállításait.

César Acosta, az AGON by AOC termékmenedzsere így nyilatkozott: "Az AG246FK és AG256FS modellekkel nem egyszerűen csak megemeljük a lécet – teljesen újradefiniáljuk azt. Ezek a monitorok a gaming kijelző-technológia csúcsát képviselik, olyan képfrissítési sebességet és képminőséget kínálnak, amelyet korábban lehetetlennek gondoltak. Büszkék vagyunk arra, hogy az esport profiknak és a feltörekvő versenyzőknek olyan eszközöket biztosíthatunk, amelyekkel az abszolút legjobb teljesítményüket nyújthatják."

 

Az elit számára tervezve

Az AGON PRO termékcsalád a legigényesebb játékosok számára készült, akik csak a legjobbat használják. A legmodernebb specifikációkkal ezek a monitorok a professzionális esport játékosok és a versenyjáték csúcsára törekvők számára készültek. Mivel a jelenlegi 240 Hz normát meghaladó teljesítményt nyújtanak, az AG246FK és az AG256FS modellek az esport-versenyek új szabványává fognak válni.

Ilya "m0NESY" Osipov, a G2 Esports profi Counter-Strike 2 játékosa kiemelte ennek az úttörő technológiának a hatását: "Egy tökéletesen időzített AWP-lövés a szívverések közötti pillanat töredéke alatt történik. Az AG246FK monitorral az AGON by AOC ott feszegeti a határokat, ahol ez számít. Az 540 Hz képfrissítési sebesség azt jelenti, hogy még pontosabb vagyok a szerveren."

 

Árak és elérhetőség

Ezeknek az úttörő monitoroknak a bevezetésével az AGON by AOC a gaming monitorok piacának vezető innovátoraként megerősíti pozícióját, és biztosítja az esport profik és rajongók számára a győzelemhez szükséges eszközöket.

Az AGON PRO AG246FK és AG256FS modellek 2024 augusztus közepétől lesznek kaphatók. Az AG246FK modell ajánlott fogyasztói ára 699 €, míg az AG256FS modell ajánlott fogyasztói ára 449 €. Mindkét modellhez jár az AGON by AOC átfogó, 3 éves garanciája, amely mind a profi játékosok, mind a rajongók számára nyugalmat biztosít.

________________________

*A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2023 Q4

**Időpont: 2024 július

Vissza