ScreenShield: a karcmentes kijelzőért

Kütyü Magazin - 2012. január 20.

Az iOS és Android operációs rendszereken futó okostelefonok és táblagépek eladási statsztikái együtt túlszárnyalják a nyolcvanas évekbeli PC-forradalmat, ám nem elég megvenni, meg is kell tudni óvni őket. A ScreensShield termékek pont erre a problémára kínálnak megoldást.

2007 óta több mint 500 millió iOS és Android okostelefon illetve táblagép lett aktiválva, és 2012 végére - a mobil marketingre és analitikára szakosodott Flurry számításai alapján- ez a szám át fogja lépni az 1 milliárdot. Ha pedig ezt összehasonlítjuk az IDC piackutató cég valamikori PC eladási adataival, 1981 és 2000 között fogyott összesen 800 millió számítógép. Tehát az iOS és az Android rendszerek elterjedése ehhez képest négyszer gyorsabb trendet mutatnak.

Az idei karácsony adatai is jól tükrözik a fenti állítást. Ugyancsak a Flurry beszámolója alapján – az előbb említett két operációs rendszerrel futó eszközök aktiválási száma világ szinten csúcsokat döntött. A december elsejétől huszadikáig terjedő időszakban az aktiválások száma átlagban elérte az 1,5 milliót, míg karácsony napján ez a szám 356%-kal magasabban, 6,8 millión állt meg. Pont egy évvel korábban ugyanezen az estén „mindösszesen” 2,8 millió darabot aktiváltak.

Viszont arra még nem láttunk összehasonlító statisztikát, hogy mennyi ideig maradt egy asztali számítógép vagy laptop ép és karcmentes 1981 és 2000 között, összehasonlítva a karácsony slágertermékeivel. Illetve talán olyan statisztikát sem készített még senki, hogy a készülék ára és élettartama hogyan viszonyul egymáshoz. Pedig a használati időt erősen befolyásolja a termék esztétikai állapota. Lényegében azzal forradalmasították ezek a kütyük a piacot, hogy zsebben vagy éppen kistáskában is magunkkal cipelhetjük őket akárhová, viszont ilyenkor komolyan fennáll annak a veszélye, hogy megkarcolódnak, megkopnak vagy esetleg megsérülnek.

Persze ezek a készülékek általában egy gyári védőfóliával érkeznek meg hozzánk, ám ezeket vajon meddig tartjuk fenn a kijelzőn? Hiszen nehézkessé válhat tőlük a touchscreen használata, sőt az összképet is zavarhatják. Mégis ahhoz, hogy ezeket a mobil eszközöket biztosan megvédjük a külső behatásoktól, célszerű egy védőfóliával ellátnunk a kijelzőt vagy akár a készülék teljes felületét is.

Természetesen különféle fóliákat lehet beszerezni a piacon, ám nem árt, ha odafigyelünk a minőségére. A készüléktípusokra egyedileg gyártott, minőségi ScreenShield védőfóliákra élettartam garanciát vállal a magyarországi gyártó. A fólia szinte láthatatlan a felületen, nem hólyagos, nem válik el idővel, és ami a legfontosabb: egyáltalán nem nehezíti az érintőképernyő használatát. A fólia további előnye, hogy az ujjlenyomatok láthatóságát is csökkenti. A ScreenShield fólia itthon már annyira közkedvelt, hogy az egyik legnagyobb Apple-kereskedő, a StarKing is megkezdte a forgalmazását.

Vajon ha most rápillantunk a telefonunkra, - legyen az bármilyen idős is - karcmentesnek látjuk? Még nem késő megvédenünk, hogy a következő statisztika ne arról szóljon, milyen hamar tértünk vissza az új kedvencekről a régi, jól bevált laptopokra és telefonokra, vagy milyen sűrűn voltunk kénytelenek újra cserélni a karcos, ám még szinte újat.

Hamarosan teszteljük a cikk tárgyát képező ScreenShield fóliát, hogy beszámolhassunk a kiegészítő előnyeiről és - amennyiben vannak - hátrányairól.

A ScreenShield legfőbb jellemzői:
•    ellenáll a kisebb mechanikai sérüléseknek karcolásnak és a természetes UV-sugárzásnak
•    gyakorlatilag teljesen átlátszó
•    felülete jelentősen csökkenti az ujjlenyomatok képződését
•    vastagsága 150 μm, húzószilárdsága >100 N/25mm, szakadási nyúlása >350%
•    méretstabilitása 0,2 mm (168 óra után 70 Celsius fokon)
•    várható élettartama a felhasználási körülményektől függően akár 6-8 év

A ScreenShield fóliák megvásárolhatók a www.screenshield.hu oldalon található webáruházban.

Vissza