Nokia 808 PureView: 41 megapixel és Symbian

Farkas Norman - 2012. február 27.

A finn gyártó a Mobile World Congress alkalmával leplezte le legújabb Symbian Nokia Belle operációs rendszerű multimédiás szörnyetegét, a Nokia 808 PureView mobiltelefont.

A Nokia Belle-t futtató készülék HSPA (14,4Mbps letöltési sebesség) adatátviteli képességgel,4 hüvelykes, 360 x 640 pixel felbontású (nHD) ClearBlack érintőképernyővel, 1,3GHz órajelű (egymagos) processzorral, 512MB RAM-mal és – microSD kártyával bővíthető - 16GB belső tárhellyel rendelkezik. A 808 PureView az eddig „elhangzottak” alapján teljesen átlagos középkategóriás telefonnak tűnik, ám képalkotás terén borzalmasan izgalmas meglepetést tartogat számunkra.

A kütyü hátlapján egy 41 megapixeles fotók rögzítésére alkalmas, Carl Zeiss optikával szerelt kameraegység kapott helyet, mellyel 16:9 képarányú felvételek készítése esetén is még 34 megapixeles műveket lőhetünk. Itt el is érkeztünk egy kis turpissághoz, ugyanis a masina 5 megapixelesre tömöríti a hatalmas felbontású tartalmakat, melynek eredménye, hogy semmit nem látunk 41 megapixelben, viszont hihetetlenül szép, éles és tiszta képeket kapunk eredményül.

A mobilban olyan multimédiás finomságok is megtalálhatók, mint az 5.1 Dolby Digital Plus hangzás, a micro-HDMI port,a FullHD (1080p) videofelvételek (4x-es veszteségmentes zoom-mal) és a CD minőségű hangfelvételek készítésének lehetősége.

Kérdés, hogy az N8 felturbózott utódjának számító Nokia PureView vajon elegendő újdonságot nyújt-e ahhoz, hogy életben tartsa a Symbian rendszerű okostelefonok iránti érdeklődést? A válasz hamarosan kiderül. A fekete, piros és fehér színben megjelenő készülék forgalmazása májusban indulhat, várható ára 450 euró körül alakul.

További infirmációkat a Nokia weboldalán találsz a készülékről.

Vissza