25 dekás tablet a NEC-től: Medias Tab

Farkas Norman - 2012. szeptember 21.

A NEC és az NTT DoCoMo által közösen bemutatott Media Tab 249 grammos súlyával kiérdemelte a "világ legkönnyebb 7 hüvelykes táblagépe" címet. A készülék nem csak könnyű, hanem igen karcsú is, ugyanis mindössze 7,9 milliméteres vastagsággal büszkélkedhet.

A NEC Japán legnagyobb mobilszolgáltatójával, az NTT DoCoMóval együtt mutatta be legújabb táblagépét, mely a Medias Tab UL N08-D nevet kapta. A 7 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt készülék érdekessége, hogy mindössze 249 grammot nyom a mérlegen, ezzel a világ legkönnyebb hétcolos tabletjét tisztelhetjük személyében. A szuperkönnyű szénszálas házzal szerelt készülék egyértelmű előnye, hogy használata kényelmesebb, mint nehezebb társaié.

A Medias Tab egyébként nem csak pehelysúlyú, hanem igen vékony és okos is. Az eszköz 7,9 milliméteres vastagságával az egyik legvékonyabb táblagép a piacon. A karcsú házba egy 3100mAh kapacitású akkumulátort, egy 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm processzort és egy 8 megapixeles kamerát préseltek bele a mérnökök, így nem kell lemondanunk a megfelelő üzemidőről, a jó képalkotási képességekről és a gyorsaságról sem. Szerencsére a szoftver miatt sincs okunk panaszra, ugyanis a készülék fedélzetén az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A Medias Tab UL N08-D Japánban kerül piacra, egyéb régiókban valószínűleg később sem találkozhatunk vele.

 

 

[Forrás: BGR]

Kulcsszavak: NEC, NTT DoCoMo, táblagép
Vissza