iOS 6: jailbreakelve

Kütyü Magazin - 2012. szeptember 22.

Alig egy nappal az iOS 6 megjelenése után a hackerek megtalálták a megoldást az új rendszer jailbreakelésére. A gyorsan kifejlesztett módszer egyelőre csak három iKütyüvel boldogul.

Szeptember 19-én megjelent az iOS 6, s ahogy egy új frissítés kiadásakor lenni szokott, a hackerek nekiestek, hogy minél előbb feltörhessék és megszülethessen az adott verzióhoz tartozó jailbreakelési módszer.

Az iOS 6 esetében igen fürgék voltak, ugyanis már tegnap elérhetővé vált a megoldás, melyet a Redmond Pie oldalán található leírás alapján lehet alkalmazni. A korai módszer szépéséghibája, hogy a jailbreak úgynevezett "tethered" verziója, azaz fenntartásához minden egyes indításkor számítógépünkhöz kell kötnünk az iKütyünket. További hiányosság, hogy egyelőre csak az iPhone 4, iPhone 3G és iPod touch 4G modellek támogatottak.

Természetesen nem kell búslakodni, hiszen - az eddigi tapasztalatok alapján - kicsit később biztosan kibővül a jailbreakelhető iOS6-os készülékek köre, s nem kell majd gépközelben lennünk egy újraindításkor ahhoz, hogy a hack ne tűnjön el.



 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: iOS, jailbreak
Vissza