Holnap debütál a Facebook mobil? – HTC First

Farkas Norman - 2013. április 3.

Már egy sajtófotón is megcsodálhatjuk a Facebook és a HTC közös okostelefonját, mely a friss információk szerint holnap mutatkozik be a nagyközönségnek. A First névre keresztelt újdonság dedikált Facebook gomb nélkül érkezik, ám rendszerének szerves részeként jelennek meg a közösségi oldal funkciói, s fedélzetén debütál a Facebook Home alkalmazás.

Az @evleaks jóvoltából napvilágra került a Facebook és a HTC által holnap bemutatásra kerülő okostelefon sajtófotói. A képeken jól látszik, hogy a tajvani gyártó korábbi, Facebook használatra kiélezett mobiljaitól eltérően az újdonság nem kapott dedikált Facebook gombot.

A „bűvös” gomb hiánya persze nem jelenti azt, hogy a korábban HTC Myst néven emlegetett HTC First nem lesz igazi közösségi kütyü. A friss hírek ugyanis azt állítják, hogy a telefonba mélyen integrálták a Facebook funkcióit, s az úgynevezett Facebook Home alkalmazás is megtalálható lesz rajta.

Ami a jövevény technikai tudását illeti, az Android Police infóira hagyatkozhatunk, melyek szerint Qualcomm Snapdragon S4 Plus processzorral, 1GB RAM-mal, 4,3 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) érintőképernyővel, 5 megapixeles fő- és 1,6 megapixeles előlapi kamerával, valamint Android 4.1.2 Jelly Bean operációs rendszerrel érkezik.

Szerencsére már nem sokáig kell szenvednünk a bizonytalanságtól, hiszen holnap kiderül, hogy a hírek igazak-e vagy sem. Az @evleaks többnyire hiteles képekkel szokott előrukkolni, ezért majdnem biztosra vehetjük, hogy holnap nem csak egy új, Facebook módra átszabott Android rendszer, hanem annak referenciamodellje is be fog mutatkozni, s ez a páros új szintre emeli a közösségi oldal mobilos használatát.

[Forrás: Engadget]

 

Vissza