Vezeték nélküli fotókereten dolgozik a Google

Czipperer Dia - 2013. október 4.

A cégóriás kedden levédetett egy vezeték nélküli fotókeretre vonatkozó szabadalmat. Elsőre furcsának tűnhet a dolog, hiszen a Google nem kimondottan ezen a területen tevékenykedik, ám, ha kiderül, mivel kommunikál az eszköz, tisztul a kép.

A Google által levédetett szabadalom egy olyan fotókeretet takar, amely közvetlenül a telefonnal képes kommunikálni. Minden olyan képet megjelenít, amit feltöltenek rá.

A képkereten ujjunkkal a Facebookhoz hasonlóan bejelölhetjük magunkat vagy másokat az adott képen. A keret és a telefon folyamatos kapcsolatban van egymással, ami azt jelenti, hogy ha bejelölünk valakit a képet, a telefon kapcsolati listájában is megjelenik.

Ha a képkereten megérintjük valamelyik bejelölt személy arcát, a telefon máris képes hívni az adott embert, és fordítva: ha valamelyik képen bejelölt személy hív minket, az adott kép jelenik meg a telefonunk kijelzőjén.

Persze önmagában a képkeret ugyanolyan, mint bármelyik másik digitális változat a piacon, ám a Google teljes támogatása azért jelent valamit. Egyelőre még nem tudni, milyen további funkciók lesznek elérhetők hozzá, de arra mérget vehetünk, hogy Android készülékekkel kompatibilis lesz.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza