BBM a Nokia mobilokon – hamarosan

Farkas Norman - 2014. február 26.

A Blackberry csevegőalkalmazása hamarosan Windows Phone platformon is elérhető lesz a Lumia tulajdonosok örömére, sőt a Nokia X sorozat tagjaira pályázó felhasználók is élvezhetik majd a BBM előnyeit.

Izgalmasan indult a Mobile World Congress, s ebben erősen közrejátszott az újonnan leleplezett Nokia X sorozat, melynek tagjain az Android 4.4 KitKat operációs rendszer kissé átalakított verziója teljesít szolgálatot. A nagy kíváncsisággal övezett készülékek bemutatója után a finnek a BlackBerryvel egyidőben bejelentették azt az örömhírt is, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően hamarosan megjelenik a BlackBerry Messenger csevegőalkalmazás Windows Phone platformra szabott kiadása. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben a Lumia mobilok tulajdonosai – legyen szó bármelyik modellről – is használatba vehetik a kanadaiak népszerű szoftverét, mely ezáltal még elterjedtebbé válhat. Természetesen a vadonatúj androidos Nokia X, X+ és XL készülékeken is fut majd a BBM, de ez nem annyira meglepő, hiszen a Google platformjára már egy ideje elérhető a program.

A Windows Phone-os BBM egyébként mindent tud majd, amit az androidos és iOS-es változat, tehát hanghívásra, chatelésre és fájlmegosztásra is használható lesz, illetve tartalmaz emotikonokat, támogatja a csoportokat, illetve lehetőséget biztosít BBM csatornák követésére és indítására.

A minap a Twitteren lehettünk tanúi annak, mennyire várja a két vállalat az új BBM érkezését. Látva ezt a kommunikációt joggal sóhajthat fel az ember, bárcsak többször, több gyártótól látnánk hasonló megnyilvánulást!

 

 

 

Vissza