Ezzel az appal biztosan visszahív a gyerek

Czipperer Dia - 2014. augusztus 21.

Nem csak az otthoni telefonon állíthatnak be a szülők gyerekzárat, ezentúl gyerekük mobilján is megtehetik. Mindehhez egy alkalmazás áll rendelkezésükre, mellyel biztosan csak azokat hívja a gyerek, akiket ők szeretnének. Jó megoldás, ha nem válaszol a szülő hívására.

„The Ignore No More!” névre hallgat az az alkalmazás, mellyel a szülők vezérelhetik gyermekük mobiltelefonját. Az applikációval megadhatják, milyen telefonszámokat hívhat a gyerek, illetve az SMS-írást és az internethasználatot is zárolhatják. Az applikáció ötlete egy család anya fejéből pattant ki.

Ha tehát a gyermek nem válaszol az ősök SMS-ére vagy hívására, néhány egyszerű mozdulattal zárolhatják a telefont, egészen addig, míg vissza nem hívja őket. A blokkoláshoz pedig egy négyjegyű kódot kell megadni, mellyel ugyanúgy fel is oldható az adott készülék. Ez a megoldás akkor is működik, ha a gyerek túl sokat lóg a telefonján, és ezzel szeretné a szülő kicsit móresre tanítani.

Egyetlen készülék elég ahhoz, hogy akár egyszerre több készüléket is kontroll alatt tartson a gondoskodó szülő. Több telefonszám is regisztrálható, így akár az összes gyerek telefonját távolról felügyelhetik. A szülők maguk adhatják meg, mi legyen az a vészhívó kapcsolati lista, akiknek a gyermekük telefonálhat. Vagyis másra nem használhatja telefonját, csak valóban fontos esetekre, például felhívhatja szüleit, vagy a rendőrséget, mentőket stb.


Ha a gyermek megpróbálja valamilyen módon feloldani a blokkolást a telefonján, a szülő kap erről egy értesítést saját készülékére.

Az androidos alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból. Egyelőre csak LG, HTC, Samsung és Nexus készülékeken használható. Az app fejlesztésében segédkező vállalat, a Mountaineer Technology Ventures egyelőre még nem beszélt arról, hogy mikorra várható a program iOS verziója.

Az alkalmazás Európában még nem érhető el, de a hivatalos oldalon megtekinthető, hogyan is működik. Reméljük, nemsokára a magyar szülőknek is jó alternatíva lesz ez a nem teljesen ingyenes applikáció (1,99 dollár per telefon).

 

FOX 26 News | MyFoxHouston

 

Forrás: Mashable.com; Képek: socialnewsdaily.com, ips.com

Vissza