Már Androidon is futnak a Firefox OS alkalmazások

Czipperer Dia - 2014. június 16.

A Firefox for Android 29 megjelenésével lehetővé vált, hogy a Firefox OS alkalmazások Android platformon is fussanak. Így az Android userek közvetlenül a Firefox Marketplace-ről tölthetnek le appokat.

Az Android felhasználók már a Firefox Marketplace-ről is letölthetnek alkalmazásokat, és ugyanúgy telepíthetik azokat, mint bármely más androidos applikációt. A Firefox blogposztban ír a bejelentésről, ahol kifejtik, hogy a fejlesztők mostantól létrehozhatják saját nyitott webes alkalmazásukat Firefox operációs rendszerre, amely Firefox és Android felhasználók millióihoz elérhet az újítás révén, hiszen arra sincs szükség, hogy a fejlesztők változtassanak a kódsoron.

 


A Mozilla már elérhetővé tette Firefox OS alkalmazásait Windowsra, OS X-re és Linuxra is, ám az Android az első mobilplatform, amely csatlakozik a sorba. A felhasználók ezáltal úgy kezelhetik az alkalmazásokat, mint egy natív appot. Telepíthetik, frissíthetik, eltávolíthatják, és megjelenik az alkalmazásfiókban is, csakúgy, mint a legutóbbi applikációk között.

A Firefox appok telepítéséhez Firefoxot kell használni, mely már közvetlenül a Google Play Store-ból is elérhető a felhasználók számára.

 

 

 

Forrás: ZDNet.com, Mozilla

Vissza