2GB extra Google Drive-tárhely jár egy gyors biztonsági ellenőrzésért

Kütyü Magazin - 2015. február 11.

Idén 11 éve, hogy minden  februárban megtartják a Biztonságosabb Internet Világnapját (Safer Internet Day), ami a tudatosabb és biztonságosabb internethasználatra hívja fel a figyelmet. A Google konkrét tippekkel biztat a biztonságosabb internetezésre: az ellenőrzés pár kattintás, amit ha február 17-ig megcsinálnak a felhasználók, 2 GB plusz tárhelyet kapnak a Google Drive-ban.

Az online biztonság ma már egyre több embert foglalkoztat. Ha már te is vesztetted el a telefonod, vagy előfordult, hogy véletlenül kizártad magad az e-mail fiókodból, akkor ismerős lehet az ezt követő bizonytalanság. Egy 2014 októberi Gallup-kutatás azt mutatja, hogy egyre komolyabban vesszük az online biztonságot: az USA-ban például több ember aggódik amiatt, hogy internetes fiókját feltörik, mint hogy az otthonába betörnek.

Nézd meg, mit tehetsz ma az online biztonságért, ha Google-fiókod van! A biztonsági felülvizsgálattal többek között az alábbiaknak nézhetsz utána:

Készülj fel: mi történne, ha kizárnád magad a fiókodból?

Telefonszámod megadásával akkor is kaphatsz segítséget, ha véletlenül kizártad magad a Google-fiókodból (pl. elfelejtetted a jelszavadat).

Ellenőrizd, hogy nem tudta-e meg valaki a jelszavadat: Te léptél be a Gmail-fiókodba Argetínából?

Könnyen áttekintheted, hogy legutóbb milyen eszközökről jelentkeztél be Google-fiókodba. Ha olyan tevékenységet, eszközt vagy bejelentkezési helyet látsz, ami nem ismerős, akkor javasolt a jelszó azonnali megváltoztása.

Emlékszel, milyen alkalmazásoknak adtál engedélyt, hogy a Google-fiókodhoz kapcsolódjanak? 

Megnézheted, hogy milyen alkalmazásoknak, weboldalaknak és eszközöknek adtál engedélyt arra, hogy a Google-fiókodhoz kapcsolódjanak. Győzödj meg arról, hogy ismered és használod mindegyiket, valamint megbízol bennük. A sosem használt alkalmazásokat (valamint a már nem használt, régi telefont) javasolt kitörölni a listából.

A biztonsági felülvizsgálat csak pár percet vesz igénybe. Látogass el Google-fiókod beállítási oldalára és győződj meg róla, hogy az ott lévő információk pontosak és naprakészek!

 

 

A Google számára elsődleges a biztonság. A keresőóriás biztonságos böngészési technológiája például azonosítja az ártalmas honlapokat és figyelmezteti erről az internetezőket még azelőtt, hogy az oldalra léptek volna.

Ezzel a módszerrel több mint egymilliárd Chrome, Firefox és Safari felhasználó kap védelmet. Emellett a kétlépcsős azonosítás a Google-fiók jelszaván túl egy további védelmi vonalat ad. Ez a módszer hasonló a bankokéhoz, amikor az utalásoknál egy biztonsági kódot küldenek SMS-ben. A Google fejlesztői csapata rendszeresen beszámol arról, milyen új rosszindulatú tevékenységekkel találkoznak.

 

 

 

Vissza