A Galaxy S6 edge úgy hajlik, akár az iPhone 6 Plus, de jobban törik [Videó]

Czipperer Dia - 2015. április 7.

A Galaxy S6 edge még nem is kapható kereskedelmi forgalomban, máris letesztelték, mennyire bírja a strapát. Töréstesztet már láthattunk korábban, azonban most először kísérelték meghajlítani a mobilt az iPhone 6 Plus és a HTC One M9 társaságában.

Jól szerepelt az esésteszteken eddig a Samsung új zászlóshajó mobilja, a Galaxy S6 edge. Azonban ez még nem minden. A mostanában népszerű hajlításpróba sem maradhat ki a sorból.

Három különböző csúcsmodellt is letesztelt a SquareTrade csapata: a Galaxy s6 edge-et, az iPhone 6 Plust és a HTC One M9-et is. Ebben egy speciális robot, a BendBot volt segítségükre, amely azt mérte, hogy mekkora nyomást szükséges kifejteni a telefonokra a meghajlításukhoz, és mekkora erő kell ahhoz, hogy el is törjenek. A nyomást 10 fontos (4,5 kilogramm) részekben adagolták.

 


A HTC One M9 némileg strapabíróbbnak tűnt. 120 font (54,4 kg) nyomásnál hajlott meg, azonban ezen a ponton meg is szakították a tesztet, mivel a főkapcsoló kipattant a helyéről, és a telefon használhatatlanná vált.

A legrosszabbul a Samsung üdvöskéje muzsikált. Bár a telefon ugyanazon a ponton hajlott meg, mint az iPhone 6Plus, ám a kijelző a lehajló széleken eltört. Ugyan ettől még tovább üzemelt. Végül azonban 149 fontnál (67,6 kg) végleg feladta a harcot.

A Samsung közleményben reagált a SquareTrade teszteredményére. A vállalat kritizálta a tesztelési folyamatot, és közzétette saját hajlításpróbája során készült videóját. Szerintük nem reális körülmények között tesztelték a mobilt, valamint a csapat csak a telefon elejére fejtett ki nyomás. Kérték tőlük , hogy ismételjék meg a tesztet, a készülék elejére és hátoldalára egyaránt fókuszálva.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza