Microsoft Edge névre hallgat a Microsoft új böngészője

Czipperer Dia - 2015. április 30.

Új nevet kapott a Windows 10 Spartan böngészője. A Bulid 2015 fejlesztői konferencián a Microsoft Edge nevet adták neki.

A Bulid 2015, az éves fejlesztői konferencián a Microsoft bejelentette, hogy új nevet adott a Windows 10 böngészőjének: a Spartanról a Microsoft Edge névre váltottak.  A böngésző az Internet Explorert váltja fel. A két ikon azonban nagyon hasonlít egymásra, így első ránézésre nem is tűnik akkora váltásnak, az IE-t használók számára pedig valóban könnyű lesz áttérni az Edge-re.
 


A minimalista, „chrome-mentes” webböngésző célja, hogy a weboldalakra helyezze a hangsúlyt, és lemondjon minden másról, beleértve az ikonokat és menüket is, amelyek lassíthatják az oldal betöltődését.

Az Edge támogatja továbbá a Firefox és Chrome kiterjesztéseket is, némi módosítással. Ez hír hír a konkurenseket kedvelők számára, hiszen közel hasonló böngészési élményben lehet majd részük az Edge-dzsel. 

A böngészőbe a Microsoft személyi asszisztense, a Cortana is integrálva lesz. Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a virtuális személyi asszisztens a Microsoft Edge-ben kicsit másképp működik majd, mint a mobilokon. Egyáltalán nem beszél majd, hanem a címsorba bizonyos kulcsszavak beírásával érhető el, hogy akcióba lendüljön, továbbá olyan releváns információkkal látja majd el a felhasználókat, mint az időjárás, térképek stb.

A Microsoft célja a Windows 10-zel, valamint az új Microsoft Edge-dzsel, hogy visszahódítsák azokat a felhasználókat, akik korábban a Windows 8 és az Internet Explorer miatt elpártoltak tőlük.

 

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza