A Samsung új szabadalmával az Android eszközök Windows laptoppá varázsolhatók

Czipperer Dia - 2015. május 27.

A Samsung egy új megoldáson töri a fejét. Egy kiszivárgott kép tanúskodik arról, hogy a vállalat új terve, hogy az Android alapú eszközök Windows masinává változtathatók legyenek.

A PatentlyMobile szivárogtatta ki azokat a képeket az Egyesült Államok Szabadalmi- és Védjegyhivatalának háza tájáról, melyek arról tanúskodnak, hogy a dél-koreai gyártó egy nem mindennapi terven töri a fejét.

A Samsung elképzelése szerint az Android táblagépek windowsos eszközökké lennének átalakíthatók, mindehhez azonban az Android és a Windows rendszer megléte is szükséges tényezőnek minősül.

A cél, hogy a laptop formájú eszközön egy erre kialakított hely álljon rendelkezésre, ahová a  telefon, illetve táblagép belehelyezhető. Ekkor a készüléket automatikusan át lehet váltani Windows módba, és a képernyő, valamint a billentyűzet is gond nélkül használható lesz. A kiszivárgott szabadalom szerint egy trackpad is tartozna hozzá.

 

 

Bár az eredeti terv szerint Windows masinává alakítható a mobileszköz, azonban egy ilyen kiegészítő megalkotása magában hordozza a lehetőséget, hogy a jövőben más operációs rendszerekhez is dokkoló állomásként funkcionáljon.

Mint általában a szabadalmak esetében, egyelőre nincs jele annak, hogy a Samsung megalkotta volna, vagy valaha megvalósítja majd ezt az elképzelését. Mindenesetre ez egy mélyebb betekintést nyújt abba, milyen ötletek lapulnak a dél-koreai techóriás tarsolyában.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza