Még kisebb lett a világ legkisebb flash meghajtója

Czipperer Dia - 2015. június 2.

A SanDisk hétfőn jelentette be új flash meghajtóját, a 128 gigabájtos UltraFit modellt. Az eszköz kisebb és jobb lett elődjénél.

A SanDisk méltán híressé vált „legjeiről”. A világ legnagyobb, legkisebb, sokszor hallhattunk ezeket már. Most azonban legutóbbi „leg”-jüket is sikerült túlszárnyalniuk, a vállalat ugyanis bejelentette új UltraFit 128 gigabájtos flash meghajtóját, amely méreteit tekintve alig nagyobb egy érménél: 0,75 x 0,63 x 0,35 cm.

Az eszköz révén könnyedén növelhető a notebookok, tévék, játékkonzolok és más rendszerek tárhelye. A meghajtó továbbá egy szolid megoldást jelent az ultravékony notebookokhoz, ha például zenéket, videókat vagy nagyobb fájlokat szeretnénk tárolni rajta.

Sajnos azonban sebesség terén nem a legütősebb megoldásról van szó: a drive mindössze 130 MBs olvasási és ennél szerényebb írási sebességgel rendelkezik.

A mini tárhely árcédulája azonban nem kifejezetten van összhangban a méretével: az USB meghajtó 119,99 dollárba kerül. Mindez azonban nem is olyan rossz annak fényében, hogy a 54 gigabájtos UltraFit  tavaly 109,99 dolláros áron debütált, most pedig már az Amazonon 27,99 dollárért is hozzájuthatunk.

És ez még mindig olcsóbb megoldásnak ígérkezik, mintha MacBook Airünket frissítenénk 128-ről 256 gigabájtra. Az ugyanis 200 dolláros beruházás lenne.

 

 

Forrás: Mashable.com

 

Kulcsszavak: meghajtó, flash, SanDisk
Vissza