Intel újdonságok a Computexen

Kütyü Magazin - 2015. június 3.

Az Intel egy sor újdonsággal készült az idei Computexre. Bővítették 5. generációs Intel Core processzor termékcsaládjukat, és bemutatták az első olyan LGA foglalatú Intel Iris Pro grafikus processzort, melyet Intel asztali számítógépekhez készített processzorra integráltak. Új Thunderbolt 3-as csatlakozójukat is bejelentették, és az Intel Unite üzleti platformot más megoldásokkal karöltve.

Az Intel új termékeket és megoldásokat jelentett be a Computexen, amelyek új felhasználói élményeket nyújtanak, illetve támogatják a számítástechnika új területeinek meghódítását. Kirk Skaugen, az Intel alelnöke és az Intel Client Computing Group vezetője a tajvani technológiai vásár megnyitóján a helyi gyártókhoz szólva arra bíztatott, hogy dolgozzanak együtt, és fogják meg a lehetőséget a számítástechnika jövőjének alakítására.

Skaugen az előadásában felvázolta a jövő lehetőségeit és bemutatott számtalan terméket és platformot, melyek mindezeket megvalósítják. Azt is bemutatta, hogy a fejlesztések hogyan teszik valósággá azt, hogy hamarosan minden eszköz intelligenssé váljon.

IoT újdonságok

Az Intel bejelentette az Intel IoT Gateway termékcsaládjának bővítését, amely a legkülönbözőbb feladatok ellátására alkalmas lapkákat és szoftveres megoldásokat tartalmaz. Saját technológiájukra alapozva az igényekhez rugalmasan igazodó árú és teljesítményű, a dolgok internetét használó megoldásokkal rukkolhatnak elő a gyártók, akik a Wind River platform mellett az Ubunty Snappy Core és a Microsoft megoldásit is használhatják majd ezekkel.  

Több új dolgok internete (IoT) megoldást is bemutattak kifejezetten kiskereskedelmi és egészségügyi környezetre: új Intel Pentium, Intel Celeron and Intel Atom processzorokat, melyeket a dolgok internetén alapuló megoldásokra szabtak. A termékekkel a gyártók hosszú távon tervezhetnek, mivel az Intel ezeket a lapkákat hét éven át készleten tartja. 

Intel Unite

A most bejelentett Intel Unite egy olyan új költséghatékony üzleti megoldás, mely elősegíti a munkatársak közötti együttműködést videokonferencia használata során. Elég egy Intel Core vPro processzorral felszerelt miniszámítógépet elhelyezni a konferenciateremben, és telepíteni az eszközökre az Intel Unite alkalmazást, és a konferenciatermek intelligenssé és biztonságosabbá válnak.

Thunderbolt 3

Az új Thunderbolt 3 egy olyan egységes csatlakozó, amely számítógépet, képernyőket és USB-s eszközök milliárdját képes összekötni. Segítségével először válik lehetővé, hogy egyetlen kábelen négyszer nagyobb adatátviteli és kétszer nagyobb videosávszélességet érjünk el, mint amelyre bármely más korábbi számítógépes kábel alkalmas. A csatlakozó emellett képes lesz árammal is ellátni, vagy tölteni az eszközöket, továbbítható rajta 4K felbontású videó, tíz gigabites hálózat, illetve külső grafikus kártyák alkalmazását is lehetővé teszi. Az első Thunderbolt 3-at használó eszközök az év végén érkeznek, 2016 elején azonban már több eszközben lesz megtalálható a technológia.


 

Bővülő processzorcsalád

Az Intel tovább bővítette az 5. generációs Intel Core processzorainak termékcsaládját, ami asztali gépekbe és mobileszközökbe szánt lapkákat is tartalmaz. A vállalat most először kínál olyan processzorokat, amelyekbe beépítette az Iris Pro nevű fejlett grafikus lapkáját is. Miután az új Core processzorok alacsony hőkibocsátású változatban is elérhetők lesznek, kompakt és szupevékony PC-kben, valamint all-in-one modellekben is alkalmazhatók lesznek.
 

Intel Core asztali processzor (Broadwell-H)

 

Intel Core mobilprocesszor (Broadwell-H)

 

Adatközpont újdonságok

A rendezvényen az Intel Xeon E3-1200 v4 processzor termékcsaládot is bemutatták, amelyet most Intel Iris Pro P6300 grafikus processzorral, azaz az Intel által az adatközpontokhoz tervezett legnagyobb teljesítményű grafikus meghajtójával együtt kínálnak. A legújabb generációs Intel Xeon processzort is felvonultató, 14 nanométeres technológiára épülő termékcsalád akár 1,4-szer jobb teljesítményt biztosít a videokódoláshoz és akár 1,8-szor jobb 3D grafikus teljesítményt nyújt az előző generációs termékekhez képest.

A videolejátszó termékeket forgalmazó vállalatoknak költséghatékony, kisméretű és optimális teljesítményű videokódoló megoldásokra van szükségük a nagy felbontású (HD) videók valós idejű, multi-stream rendszerű lejátszásához. Az Intel Xeon E3-1200 v4 processzorcsalád integrált Intel Iris Pro P6300 grafikus processzorral és Intel Quick Sync Video technológiával érkezik a hardveresen növelt kódolási teljesítmény érdekében.

 

 Nyitókép: theinquirer.net

Vissza