Összecsukható mobil billentyűzettel rukkolt elő a Microsoft

Farkas Norman - 2015. július 15.

iOS és Android rendszerű készülékekkel is használható a Microsoft 100 dolláros kiegészítője, amit egyetlen mozdulattal összecsukhatunk.

Eddig is számos ajánlat közül válogathatott az, aki iOS vagy Android eszközén billentyűzet segítségével szeretett volna dolgozni. A Microsoft friss kiegészítője egyrészt összecsukható kialakításával, másrészt univerzális mivoltával igyekszik feldobni a kínálatot és egyúttal kitűnni a tömegből, ezt pedig nevével is büszkén hirdeti: Univerzális Összecsukható Billentyűzet névre hallgat.

A redmondi óriás márciusban, a Mobile World Congress 2015 során harangozta be a kütyüt, amit most cirka 100 dolláros árcédulával dobott piacra.

Mivel az újdonság egyszerűen félbe hajtható, mobilitás frontján simán kenterbe veri a konkurensek zömét, de talán ennél is fontosabb előnyt jelent számára a platformokon átívelő használhatóság: igény szerint párosíthatjuk Bluetooth kapcsolaton keresztül Windows, Mac OS, iOS és Android rendszerű készülékeinkkel is, tehát valóban egy univerzális billentyűzetről van szó.

Érdemes megjegyezni, hogy a klaviatúrának van egy házon belüli versenytársa, az Univerzális Mobil Billentyűzet, ami ugyancsak használható a fenti platformokkal, viszont nem összehajtható.

Visszatérve az új kiegészítőre, egyszerre akár két készülékhez is csatlakoztathatjuk, a párosított készülékek között pedig a billentyűzet felső sorában lévő gombokkal tudunk váltani. Az eszköz energiaellátását egy beépített akkumulátor biztosítja, ami egy töltéssel akár 3 hónapig is bírja szuflával.

Az Univerzális Összecsukható Billentyűzet már elérhető a Microsoft amerikai online áruházában és az Amazon kínálatában is, ára 99,95 dollár. A kütyü hazai elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

 

 [Forrás: Übergizmo]

Vissza