A Google Photos másolatot készít fotóinkról az alkalmazás törlése után is [Frissítve]

Vértes Judit - 2015. július 16.

A Google Photos az alkalmazás törlése után is elmenti a fényképeinket az Androidos telefonokon.  Ha valaki valaha is használta az alkalmazást, elképzelhető, hogy képeit azóta is tárolja a Google Photos.

David A. Arnott nemrég vette észre, hogy az Android telefonnal készített fényképeit a Google Photos továbbra is tárolja a felhőjében, holott ő már rég törölte az alkalmazást a készülékéről. Elég kellemetlen, mikor szerintünk csak a telefonunkon létező fotókról kiderül, hogy másolat van róluk a felhőben.

Kiderült, hogy amikor a fényképeknél beállítjuk a „back up&sync” oppciót az Android készülékünkön, akkor a beállítás nem az alkalmazásba mentett képekre vonatkozik, hanem az egész készülékre. Ha az alkalmazást le is töröljük, a beállítás megmarad, vagyis a Google Photos továbbra is menti a fényképek másolatát. Mivel az emberek többsége nem ellenőrzi rendszeresen a telefon beállításait, sokan járhatnak úgy, mint Arnott, és olyan képeink lehetnek a felhőben, amikről nem is tudunk.

 

 

Ha valaha is használtuk a Google Photos alkalmazást Android telefonunkon, érdemes megnéznünk a beállításokat, és kikapcsolni a szinkronizálást. Manapság nehéz elkerülni a felhőket, de azért jó számon tartani, milyen adatainkat tároljuk ott.

 

FRISSÍTÉS: A Google jelezte, hogy mindent megtesz a probléma megoldása érdekében. Szeretnék egyszerűbbé tenni a másolat készítésének kikapcsolását. De addig is azt javasolják, hogy az Android eszközözön lépjünk be a Google Beállítások menübe, válasszuk a Google Photos másolat (backup) pontot és állítsuk át a kapcsolót „off”-ra.

 

 

[Forrás: Techspot.com]

Vissza