A Parallels 11 még a Siri előtt elhozta a Cortanát a Mac masinákra

Czipperer Dia - 2015. augusztus 19.

Windows alapú virtuális asszisztens kapott helyett az Apple masinákon. Immáron a Mac típusú gépeken is elérhető a Cortana a Paralells 11-es verziója révén.

A népszerű Windows virtualizációs eszköz, a Parallels legutóbbi verziója megérkezett a Mac OS X rendszerekre. A 11-es verzió Cortana támogatással is rendelkezik.

A Paralells révén a Mac-felhasználók közvetlenül tudják futtatni a Windows alkalmazásokat gépükön a „Coherence mode” révén. A megújult applikáció pedig egy konkurenst is elérhetővé tett: a Siri rivális Cortana is az Apple-felhasználók rendelkezésére áll, valamint a Windows 10 teljesen virtualizált verziója is elérhető a Mac OS X Yosemite rendszerű eszközökön, melynek révén bármilyen alkalmazás könnyen használható.


A Cortana révén a felhasználók könnyen hozzáférhetnek a hírekhez, megtudhatják az időjárást, kereshetnek a weben, valamint a különféle appokat is elindíthatják. A programnak köszönhetően pedig a Windows Notification centere is elérhető.

Jó hír, hogy a Force Touch előnyei is kiaknázhatók, ha illető MacBookja rendelkezik ilyen támogatással. A különféle fájlok pedig átalakíthatók az adott rendszer adottságaihoz mérten (oda-vissza).

A vállalat ígérete szerint a legújabb Paralells 50%-kal gyorsabban töltődik be és 20%-kal gyorsabban működik, mint az előző verzió. A „travel mode”-ot használva pedig összesen 25% energiát takaríthatunk meg. A hagyományos asztali verzió 79,99 dollárba, a frissítés pedig 49,99 dollárba kerül. A Pro változat, amely már fejlesztői eszközöket és felhőtárhely elérést is kínál, szintén 49,99 dollárba kerül évente.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza