Október 12-én debütálhat a OnePlus X

Farkas Norman - 2015. október 9.

Egy a Weibo közösségi oldalon felbukkant kedvcsináló fotó alapján OnePlus X néven érkezik a feltörekvő kínai gyártó elsősorban a dizájnt, nem pedig a technikai tudást szem előtt tartó felhasználóknak szánt okostelefonja.

A OnePlus CEO-ja, Liu Zuohu Weibo oldalán jelent meg az alábbi kedvcsináló fotó, amin egy képernyőfotó látható, rajta egy X alakot formáló útvonalat mutató térképpel. E képből arra lehet következtetni, hogy a OnePlus X nevet kapja a vállalat karácsony környékén megjelenő újdonsága.

A készülékről sok infó terjed, melyek között akad hitelesebb forrásból származó és kevésbé hihető is. Előbbiekhez sorolandó, hogy a cég egyik alapítója, Carl Pei elárulta: ezt a modellt elsősorban a dizájnra érzékeny, nem pedig a technikai tudásra gerjedő felhasználóknak szánják. Ha már a tudásnál tartunk, a jövevény a legutóbbi mendemondák szerint 5 hüvelykes Full HD kijelzőt, 8 magos, 2,2GHz-es és 64 bites MediaTek MT6795 processzort, 700MHz-es PowerVR G6200 grafikus gyorsítót, 2GB LPDDR3 RAM-ot és 32GB bővíthető tárhelyet tudhat magáénak.

 

 

A telefonnal persze fotózni is lehet majd: 13 megapixeles, Sony IMX258 érzékelővel megáldott hátlapi kamerát kaphat, ami akár 4K videók rögzítésére is alkalmas, előlapján pedig egy 5 megapixeles fényleső kukucskálhat.

 A fedélzeten az Android 5.1.1 vagy 6-os verziója futhat, míg az energiaellátást egy 3000-3100mAh kapacitású akkumulátorra bízhatják a mérnökök. A repertoárból nem hiányzik az USB Type-C port támogatása, sőt az NFC modul sem – pedig utóbbi még a OnePlus 2-ből is kimaradt.

A OnePlus X ára 249 dollár körül alakulhat, ami a fentiek tükrében igen vonzó, pláne, hogy a készülék legnagyobb vonzerejeként beharangozott dizájnt még nem is ismerjük.

A helyzet viszont hamarosan megváltozhat, hiszen a cég nemrég sajtómeghívókat küldött ki, melyek egy október 12-én tartandó, indiai eseményre szólnak. Ha jók a szaksajtó számításai, ekkor teljes valójában megismerhetjük az új OnePlus modellt.

 

 

 

 

[Forrás: PhoneArena]

Vissza