Bemutatkozott a „zászlóshajógyilkos” OnePlus 2

Czipperer Dia - 2015. július 28.

A kínai startup, a OnePlus végre hivatalosan is leleplezte legújabb zászlóshajó mobilját: 329 dolláros kezdőáron startolt el a sokat emlegetett OnePlus 2. 

Az elmúlt időszakban sokat hallhattunk a OnePlus legújabb mobiljáról, a OnePlus 2-ről. Nem véletlen, hiszen a gyártó egy komplett kampányt épített a telefon köré, így szinte minden hétre jutott valamilyen friss infó a mobilról.

A frissített specifikációkon és operációs rendszeren túl a modell elődjének legjobb tulajdonságait is magával hozta. A OnePlus szoftver- és hardverfronton egyaránt turbózott a mobilon, és a készülék árcéduláját végül sikerült 400 dollár alá vinni.


A vállalat a OnePlus 2-őt csak 2016 zászlóshajógyilkosaként emlegeti. A telefon végül 5,5 hüvelykes, Full HD kijelzőt és egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 810-es processzort kapott, választható 3 vagy 4 gigabájt RAM-mal, tárhely tekintetében pedig 16 és 64 gigabájtos változatot egyaránt találunk.

Az elődhöz hasonlóan microSD bővíthetőség nem jár a mobilhoz, viszont cserébe Dual-SIM támogatással rendelkezik. Ahogy az már korábban tudható volt, ujjlenyomat-olvasó támogatással érkezik majd a mobil, a 13 megapixeles főkamera (f/2.0) pedig dupla LED vakuval van ellátva, és 4K videók és 720 pixeles slow motion felvételek rögzítésére is alkalmas.

Kétségtelen azonban, hogy a modell ára a legvonzóbb a felszereltséget tekintve. Ár-érték arány szempontjából jó választás a maga 329 dollárjával. Ez a 16 gigabájtos verzió alapára. A 64 gigás modell pedig 389 dollárba kerül majd.

Carl Pei, a OnePlus alapítója elmondta, hogy számos módosítás tapasztalható az eredeti modellhez képest. Több mint 100 változást eszközöltek, melyek között kisebbek és nagyobbak egyaránt helyet kaptak. Érdemes megemlíteni, hogy a OnePlus One polikarbonát házát a gyártó teljes fém borításra cserélte, a korábbi híreket látszik alátámasztani. Így a készülék nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is prémium hatást kelt. Ráadásul a borítás könnyen eltávolítható, nem úgy, mint elődjénél.

A telefon többféle hátlappal is ellátható. A gyártó több alternatívát is kínál a felhasználóknak. A homokkő fekete hátlap mellett négy opcionálos borítás választható: fekete kavlár, bambusz, rózsafa és fekete barack színek.

 

 

A OnePlus a telefon kameráját is továbbfejlesztette. Többek között növelték a teljesítményt gyenge fényviszonyok között, amely az egyik gyenge pontja volt a OnePlus One-nak. Emellett lézeres autófókusszal, optikai képstabilizátorral látták el, és egy külön csapatot hoztak létre, amely csak a kamera szoftverét tervezte. A kamerához a közlejövőben frissítés is érkezik majd, amely révén manuálisan is vezérelhető lesz, vagyis például az ISO és a fehéregyensúly is külön beállítható lesz.

A telefonon nem a CyanogenMod rendszer teljesít szolgálatot, hanem a legújabb OxygenOS, amely egy módosított Android 5.0 Lollipop rendszer. Ennek oka, hogy a OnePlus One-t betiltották Indiában, és egy rivális vállalat kapta meg az exkluzív jogokat a Cyanogen rendszer futtatására az országban.  Az új rendszerben azonban számos, már a Cyanogenből ismert funkció megtalálható, többek között a képernyőgesztusok, mely segítségével elindítható a kamera vagy a vaku is működésbe hozható, ha meghatározott mintát rajzolunk a kijelzőre.

Azonban néhány új trükk is helyet kapott, mint például a beta verziójú Shelf funkció, amely révén könnyen előhozhatók a gyakran használt parancsikonok, alkalmazások, a különféle kapcsolatok. Mindehhez csupán jobbra kell lapozni a kezdőképernyőn.  Az értesítési rendszer is testreszabható. Be lehet állítani külön prioritási szinteket, valamint az is megadható, hogy csak adott kapcsolatok esetében értesítsen a készülék.

Természetesen a sokat emlegetett USB Type-C támogatást is megkapta a telefon. Így a OnePlus az első vállalatok egyike – csatlakozva az Apple-höz –, aki támogatja ezt a szabványt.

A készülék augusztus 11-étől lesz elérhető az Egyesült Államokban és Európában, a vállalat weboldalán keresztül. Elsőként a 64 gigabájtos változat lesz kapható, a 16 gigás modell érkezéséről még nem közölt részleteket a gyártó. Elődjéhez hasonlóan meghívásos rendszer működik majd, csak azok rendelhetik meg a telefont, akik rendelkeznek meghívóval. Kezdésnek 30-50 ezer meghívót oszt szét a gyártó.
 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza