Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Kütyü Magazin - 2018. január 11.

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung Smart TV az iparág első olyan készüléke, amely zsinórban harmadik éve kapja meg a Common Criteria (CC) tanúsítványt, a Checkout fizetési szolgáltatása pedig kivívta a Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) minősítést. 

„A Samsung számára kiemelten fontos a biztonság a Smart TV technológia fejlesztése során. – mondta Jonghee Han, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának elnöke. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a piac egyik legmegbízhatóbb biztonsági megoldását tegyük elérhetővé a Samsung Smart TV-k felhasználói számára.”

A Samsung Knox technológia televíziókra gyártott verziója egy megbízható hardveres alapot biztosít, ami magában foglal számos biztonsági funkciót a tévés platform többi részében is. Az idei évtől kezdődően a Samsung Knox technológia minden Smart TV termékcsalád része lesz és biztosítja a Smart TV-ket használók igényeihez igazított, megerősített védelmet. Ez a rendszer észleli és eltávolítja a rosszindulatú alkalmazásokat, amelyek képesek lehetnek más applikációk fontos adatait ellopni. Ennek a továbbfejlesztett biztonságnak köszönhetően az iparágban elsőként a Samsung kapta meg a „Common Criteria” tanúsítványát, amely egy nemzetközileg elismert, három egymást követő évben végzett, kormányzati értékelésekhez kialakított számítógépes biztonsági tanúsítványrendszer része. 

A Samsung Checkout fizetési szolgáltatása a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) megkapta az UL PCI DSS minősítését, amely ugyancsak figyelemre méltó bravúr a televíziós iparágban. A T-Commerce lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a televíziójukon keresztül vásárolják meg a termékeket és a szolgáltatásokat. Ezen tranzakciók biztonsága érdekében a Samsung tovább erősítette a Smart TV-ken elérhető fizetési szolgáltatását. A Checkout egy egyszerű, bankkártya adatokat titkosító T-Commerce fizetési szolgáltatás. A PCI SDD egy nemzetközi adatbiztonsági szabvány, amelyet többek között az American Express, a Discover Financial Services, a JCB International, a MasterCard, és a Visa Inc. is használ azon szervezetek esetében, amelyek bankkártya adatok kezelésével, tárolásával és küldésével foglalkoznak.

A Samsung saját biztonsági szoftvere mellett a gyártó a McAfee céggel közösen egy új, tévés biztonsági alkalmazást is fejlesztett. A McAfee for TV applikáció 2017 áprilisa óta érhető el Samsung Smart TV-ken és biztosít kettős védelmet a készülékeken. A McAfee a világ egyik első független kiberbiztonsági vállalata, amely 32 nyelven nyújt biztonsági szolgáltatásokat. A Samsung az elsők között adaptálta SMART TV-ire ezt az innovatív biztonsági szoftvert.

A Samsung SMART TV kínálatáról, a Samsung Knox és a Checkout technológiáról a  www.samsung.com oldalon érhető el bővebb információ. 

Vissza