Okos karácsonyi ajándékok

Kütyü Magazin - 2018. december 7.

Ma már csak nagyon kevesek mondhatják el magukról, hogy nem rendelkeznek mobiltelefonnal, igaz ez felnőttekre és a fiatalabbakra, gyerekekre egyaránt. Ha kifogytunk az ajándék ötletekből, jó eséllyel nem nyúlhatunk mellé, ha olyan kiegészítőt vagy okos eszközt választunk, ami családtagunk, barátunk kedvenc mobiljával kompatibilis, esetleg azzal irányítható.  

Okostelefonról irányítható ünnepi fényforrások

Amíg az ajándékokat beszerezzük, nekikezdhetünk az otthonunkat is ünnepi díszbe öltöztetni. Bármennyire is hihetetlen, ma már ehhez is segítségül hívhatunk okos telefonról irányítható eszközöket. A nappalink vagy kertünk meghatározó hangulatfelelőse lesz a Mipow Playbulb String Bluetooth fényfüzér vagy a Twinkly okos karácsonyfa izzóval feldíszített karácsonyfa.
 


Ezekkel a dekorációkkal számtalan varázslatos fényhatást érhetünk el, a varációk számának csak a fantáziánk és kreativitásunk szabhat határt. A Twinkly izzósorok többféle hosszúságban (8m – 56 LED; 13m – 105 LED; 20 m  -175 LED) kerültek forgalomba, de összekötve tovább is bővíthetjük őket a saját igényeink szerint. Egy ingyenesen letölthető alkalmazás támogat bennünket abban, hogy páratlan külsőt kölcsönözzünk otthonunknak bel- és kültéren egyaránt.


Ha még több okos fényre és meghittségre vágyunk, próbáljuk ki az innovatív
MiPow Playbulb Candle intelligens mécseseit is, amik pillanatok alatt karácsonyi hangulatot varázsolnak a nappaliban vagy a kertben.


A telefonunkra szintén ingyenesen letölthető Playbulb X alkalmazás segítségével fel sem kell állnunk kedvenc fotelünkből, hogy megváltoztassuk a mécses fényének színét. Akár 5 mécsest is összehangolhatunk egymással. Egy érintéssel meg tudjuk változtatni az üzemmódot, ha pedig már nem szeretnénk használni, egyszerűen elfújhatjuk őket. A gyertya működését három hagyományos AA elem biztosítja, de megfordítva akár hagyományos mécsestartóként is használható.

Az okosóra praktikus, hasznos és öltöztet is

 

Ha már kellően ráhangolódtunk az ünnepekre, akkor kezdődhet az ötletbörze, hogy kinek milyen meglepetéssel kedveskedjünk. Egy óra mindig szép ajándék. Számos modell közül válogathatunk a telefonunkkal összehangolható okosórák között, melyekkel nemcsak szépséget, de praktikumot és egészséget is ajándékozunk egyben. Ezekkel az órákkal amellett, hogy mindig kéznél van a pontos idő, folyamatosan ellenőrizhetjük az e-mail üzeneteinket és akár a naptárunkat is. Az okosórák rendszerint fitness- és sport funkciókkal is rendelkeznek. Megtalálható bennük a lépés- és elégetett kalória számláló, alvásfigyelő, pulzusmérő, pihenésre, mozgásra figyelmeztetés, tehát számos alkalmazás támogatja a viselőjét abban, hogy egészségesebb, fittebb legyen. Az órákhoz pedig rengeteg elegáns, fiatalos, exkluzív, sportos szíj közül választhatunk műanyagból, fémből vagy akár bőrből is. Ezek az óraszíjak már önmagukban is kitűnő ajándékok lehetnek, hiszen az alkalomhoz jól megválasztott óraszíjjal és számlappal egyedi, személyre szabott és dekoratív kiegészítőket varázsolhatunk belőlük minden alkalomra.  

Ahhoz, hogy mobiltelefonunk, vagy az óránk ne merüljön le, és a funkciók, melyekhez hozzászoktunk, mindig elérhetőek legyenek, nagy segítség és éppen ezért hasznos ajándék egy külső akkumulátor, vagy powerbank is. Ezekkel akár több alkalommal is feltölthetjük okos eszközeinket, sőt olyan típusokat is beszerezhetünk, amelyek napelemek segítségével tölthetőek újra. 

Mobilról vezérelhető robotok

Ha a felnőttek ajándékát már kiválasztottuk, természetesen nem feledkezhetünk meg a gyerekekről sem, hiszen az ünnep és a meglepetés nekik jelenti talán a legtöbbet. A Sphero számos izgalmas robotot dobott piacra, de már a legegyszerűbb, golflabdára hasonlító, több színben pompázó mini robotok is kiváló szórakozást és időtöltést nyújtanak. Nem lehet kérdés, hogy ezek a mozgékony kis robotok minden kétséget kizáróan lenyűgözik az ifjabbakat és a kamaszokat, de még sok felnőttet is egyaránt. A Droid Mini egy különleges, apró társ, amit bármikor zsebre is rakhatnak. A színes gömbben egy erős giroszkóp és egy gyorsulásmérő található. Képes reagálni az okostelefon által adott jelekre, de akár arcmimikával is irányítható. Ez a csodálatos játék sok órányi és változatos szórakozást biztosít, minden alkalommal más és más játékban lehet része gyermekünknek. A labdát vezérlőként használva hajót kormányozhatunk, pörögve téglafalakat dönthetünk le vagy az űrben is száguldozhatunk.


Apropó űr! A Sphero termékei közül nem hiányozhatnak a Star Wars filmek legnépszerűbb droidjai,
R2-D2, BB-8 vagy BB-9E sem. Ezek a robotok interaktív drónként is funkcionálnak, beépített hangszóróikkal pedig valósághű hangokat adnak ki. Segítségükkel betekinthetünk a film űrhajóiba is és ha pihenésre vágyunk, új, interaktív pajtásunkkal a Star Wars filmeket is végig izgulhatjuk, akik a mozi közben sem tesznek majd lakatot a szájukra. Ígérjük, hogy nem fogják az izgalmas jelenetek reakciók nélkül hagyni.

 

Képek forrása: www.ikiegeszitok.hu

Vissza