Meghibásodott Xiaomi készüléked? Segítünk

forrás: Kütyü Magazin - 2019. november 21.

Aki elérhető áron szeretett volna megbízható és minőségi okostelefont vásárolni magának az elmúlt években, és nem akart használt készülékre költeni, az szinte biztosan belebotlott már a magyar piacon is a Xiaomi nevébe. Nem véletlenül, hiszen ez a kínai gyártó tökéletes alternatívát nyújt azoknak, akik megfizethető áron szeretnének vásárolni maguknak telefont, mely minden tekintetben magabiztosan hozza a lényegesen drágább termékek színvonalát.

Mivel a Xiaomi zászlóshajói is meglepően megfizethető árkategóriába sorolhatók, ezért a fogyasztók körében elterjedt a tévhit, miszerint probléma esetén ezek a készülékek azonnal a kukába hajíthatók, nem javíthatók. Ez tévedés, hiszen az elérhető ár esetünkben azt jelenti, hogy a szerelés, sőt a cserealkatrész is sokkal olcsóbb lesz, mint az ismertebb gyártók termékeinél. Azonban mindez csak egyetlen ok a sok közül, amiért érdemes megjavíttatni meghibásodott Xiaomi okostelefonunkat. Lássuk tehát a többit!

Elérhetők hozzá minőségi cserealkatrészek

Rengeteg neves szaklap és tesztelő bebizonyította már korábban, hogy azért, mert a Xiaomi nem akarja sokszoros áron adni az általuk készített termékeket, azok még ugyanolyan jól funkcionálnak, mint más gyártók készülékei. Ennek köszönhetően egyszerűen szerelhetők, vagyis nem csak könnyen szétszedhetők, de szakértő kezek által úgy össze is rakhatók, hogy a legalapvetőbb funkcionalitásaik, mint a víz- vagy porállóság sem szenvednek csorbát közben.

Ehhez természetesen nagyon fontos, hogy olyan szervizbe vigyük készülékünket, ahol jól értenek hozzá, és nem először találkoznak Xiaomi okostelefonnal, noha a kínai gyártó ugyanolyan szabványtermékekkel dolgozik, mint bárki más. További pozitívum pedig, hogy szinte bármilyen cserealkatrész elérhető a piacon az egyes modellekhez, legyen szó akár kijelzőről, akkumulátorról, hangszóróról, mikrofonról vagy éppen egy közönséges hátlapról, szükség esetén minden cserélhető. 

Egy alkatrész olcsóbb, mint egy új telefon

Egyáltalán nem elhanyagolható szempont egy Xiaomi okostelefon szervizelésekor, hogy a hozzá való alkatrészek rendszerint sokkal olcsóbbak, mintha egy új készüléket vennénk. Még abban az esetben is érdemes számításba vennünk ezt az opciót, ha régebbi típusú eszközzel rendelkezünk, hiszen míg egy kijelző cseréje akár néhány ezer forintból megállhat, addig egy vadonatúj telefon megvásárlásához természetesen sokkal mélyebben bele kell nyúlni a zsebünkbe. Ez a kijelentés egyébiránt nemcsak javíttatáskor állja meg a helyét, hiszen az egyes típusokhoz kapcsolódó gyári kiegészítők szintén elfogadhatóbb árkategóriát képviselnek, ha tehát meghibásodott a töltőnk vagy kellene egy új tok, akkor sem kell kompromisszumokat kötnünk, vagy hónapokon át életveszélyes kábelekkel biztosítani készülékünk áramellátását.
 

Nincs szükség adatköltöztetésre

A telefoncsere mindig egy rendkívül körülményes folyamat, ezt biztosan mindenki megtapasztalta már. Noha rengeteg segítséget kapunk a költözéshez a különféle felhő alapú szolgáltatások által – a Xiaomi kiemelkedően felhasználóbarát ebben a tekintetben –, azonban így is rengeteg beállítás, megannyi adat és egyéb dolog lesz, mely órákra, extrém esetben napokra elegendő elfoglaltságot ad nekünk ahhoz, hogy újra egy maximálisan a mi igényeinket kiszolgáló telefont vehessünk a kezünkbe. 

Bár a megfelelő márkaboltok és szervizek rengeteg segítséget tudnak nyújtani mindehhez, azonban a fentiek miatt mégis megfontolandó, hogy olcsón megjavíttatjuk-e szeretett készülékünket, vagy nagyobb költekezésbe kezdünk, és közben még az adatköltözéssel járó nehézségeket is vállaljuk. Ha éppen olyan időszakát éljük az életünknek, ahol minden perc számít, akkor ez a tényező fontosabb szempont lehet, mint amilyennek elsőre hangzik.

Mert ma már lehetőségünk van rá!

Meglepően sok helyen ijesztgették korábban a Xiaomi okostelefonok vásárlóit, hogy ha ilyen márkájú készüléket választanak maguknak, akkor probléma esetén nem lesz hová forduljanak segítségért. Bár néhány évvel ezelőtt még valóban akadhattak ilyen nehézségek, ma azonban már bátran kijelenthető, hogy léteznek itthon olyan szakszervizek, ahol rendkívül rövid határidőkkel, minőségi alkatrészekkel és garanciával vállalják a problémás készülékek orvoslását.

Röviden tehát adott a lehetőség arra, hogy megsérült vagy meghibásodott Xiaomi termékeinket megbízható kezekbe adjuk annak érdekében, hogy szükség esetén akár néhány órán belül teljesen megújulva használhassuk őket tovább. A professzionális szervizekben ráadásul nemcsak jó minőségű alkatrészekkel garantálják a javítást, hanem gyakorlott kollégák és megfelelő szerszámok egyaránt a rendelkezésükre állnak a szakszerű hibaelhárításhoz. További pozitívum, hogy ma már a vidékiek sem indulnak hátrányból ebben a tekintetben, hiszen vannak javítóműhelyek, akik a futárral elküldött eszközöket is javítják, illetve ugyanebben a formában visszajuttatják a tulajdonosoknak.

Forrás: Xiaomiszerviz.hu; kép: pixabay.com

Vissza